Vietnam 2013
Indhold Saigon Hoi An Hue Hanoi 1 Sa Pa Hanoi 2 Ban Lac Hanoi 3 Cat Ba Afslutning 
Vietnam 2013

Henning har planlagt og guider turen til Vietnam 2. september - 26. september 2013 og udnytter kontakter fra tidligere besøg i Vietnam.


English version


Startside for viettour.dk
Flaver Mong

VKTOUR in Vietnam with Nguyen Khoa
Facts about Vietnam
Takt og tone i Vietnam
Fang dragen med musen og få fakta om Vietnam
Vietnam news
Photo of ethnic minorities
Facts about 54 ethnic minorities
Vietnam maps
Danish Vietnamese societyVietnam Tur - 2. september - 26. september - 2013
2/9: Udrejse - Vi rejser med Thai Airways fra København kl. 14:35 til Ho Chi Minh City ”Saigon” via Bangkok. Ankomst Bangkok kl. ca. 06:00 næste morgen. Videre fra Bangkok kl. ca. 08:30 og ankomst i Saigon ca. kl. 11:00.

3/9: Saigon - Afhentning i lufthavnen og indkvartering på vores hotel Tan Son Nhat. Vi laver en udflugt til det Gl. Præsidentpalads (nu Uafhængighedsmuseet). I parken foran museet ser vi den tankvogn, som kørte gennem gitterporten den 30/4 1975 og betød afslutningen på ”Amerikaner Krigen”. Der er et supermarked 200 mtr. fra hotellet, hvis man ønsker at købe noget til togturen i morgen. Men pas på, når du skal over vejen – det bedste er at gå lidt mod trafikken og hele tiden markere hvad du vil. Vi går ud at spise kl. 19:30 på en lokal vietnamesisk restaurant.

4/9: Saigon - Morgenmad kl. 06:00 og vi kører fra hotellet kl. 06:45. Inden afgang skal alle kufferter ind på Hennings værelse, som bruges til bad, inden vi kører fra hotellet kl. 22:00 for at nå toget til Da Nang kl. 23:00. Men inden da har vi en lang dag foran os - første stop Cu Chi tunnellerne (ca. 250 km lange tunneller). Man byggede disse tunneller under franskmændenes 100-årige besættelse, men de blev kraftigt udvidede under Amerikaner Krigen fra 1955 – 1975. Kl. 10:15 tager vi videre til Tay Ninh – her ligger hovedcentret for den religiøse bevægelse Cao Dai, som er en religion sammensat af Budhisme, Hinduisme og Kristendom. Vi skal være der senest kl. 12:00 for på dette tidspunkt starter den store indmarch. Vi kan tage billeder fra en balkon på 1. sal. Vi spiser frokost i Tay Ninh og derefter tilbage til Saigon. Efter hjemkomst afslapning på hotellet samt forberedelse til togturen til Da Nang. Vi spiser middag kl. 20:00 inden vi kører mod toget. Vi er i Da Nang næste dag mellem kl. 13:00 og 14:00.

5/9: Hoi An – Vi bliver afhentet af hotellet Hai Yen i Hoi An. Phuch og Thuy er på banegården for at hente os (en bil til os og en til bagagen). Vi kører til Marmorbjerget, som vi besøger kort. Det bliver en lidt hård tur op af bjerget. Pagoderne på bjerget er bygget af Kejser Minh Mang. Vi ser senere hans Mausoleum i Hue den 16/9. Efter turen på bjerget kører vi til vores hotel i Hoi An.

6/9: Da Nang/Hoi An – Efter morgenmaden kører vi fra hotellet kl. 08:15 og besøger en handicap skole (”Village of Hope”) i Da Nang. Der er 4 danskerbørn på skolen, dvs. børn sponseret af danskere. Det er 2 døve børn Chau på 18 år og Phuch, og to som ikke er døve - Yhao på 9 år og Fu på 9 år. Henning sponserer Chau og har gjort det i 10 år, derfor tager vi Chaus mor med til Da Nang. Vi starter på lærerværelset, hvor vi får fortalt om skolen og besvaret spørgsmål. Vi besøger sovesalene for at se, hvordan børnene bor. Kl. 11:00 bliver vi inviteret til at spise sammen med børnene. Vi kører tilbage til Hoi An kl. 12:30 og besøger en tøjbutik og en sølvbutik. En lille tur til stranden kan der også blive tid til. Middag i byen kl. 20:00.

7/9: Hoi An - Cykeltur. Vi starter fra hotellet kl. 9.00 og cykler ned til havnen, stiger med cyklerne ombord på en af bådene. En sejlads på ca. 15 minutter op ad floden og vi stiger af på den modsatte side ved et bådeværft, ser et træskæreri. Næste stop et teglværk, så en lille restaurant, hvor vi kan få lidt at drikke. Vi cykler rundt på de små øer. Det kan være svært at finde rundt, så vi skal have en lokal guide med. Det er en spændende tur, her kommer næsten aldrig turister. Vi cykler i ca. 3 timer, hvorefter vi tager tilbage til Hoi An og er tilbage ca. kl. 13:00. Nu skal vi have frokost. Eftermiddagen er fri. Festmiddag på hotellet kl. 20:00.

8/9: Hoi An – Denne dag skal vi på øtur til Champ Island, som ligger 10 km ud fra kysten. Vi bliver afhentet på hotellet i bil og sejler kl. 09.00. Første stop er havnen på Champ Island og vi går en lille rundtur i byen. Her er næsten ingen turister. Ombord på båden igen sejler vi til en Robinson Krusoe strand med bananer og kokosnødder. Der er et baderum og et toilet. Man kan klæde om til badetøj på stranden. Der er også mulighed for snorkling. Vi spiser frokost på stranden, som er inkluderet i billetten (20 US$). Vi sejler fra øen kl. 15:00 og er hjemme igen kl. 16.00. Middag i byen.

9/9: Hoi An – En ½-dags cykeltur rundt i området omkring Hoi An. Derefter frokost. Eftermiddagen fri til at gå på opdagelse i byen. Der er muligheder for at opleve den historiske by Hoi An, som var en velhavende havneby i det 16-18. århundrede. Som resultat af besøg af et betragteligt antal udenlandske købmænd, er byen præget af en unik arkitektonisk stil med både vietnamesisk, kinesisk og japansk indflydelse. Man kan besøge Phuc Kien hallen, den Japanske Bro, den gamle købmandsgård, Tan Ky hus og et værksted for traditionel håndværk i den gamle bydel. Middag i byen.

10/9: Hoi An – Denne dag er fridag. Der er mange indkøbsmuligheder af f.eks. tøj og sølv. Husk at afhente tøj og sølv inden vi tager videre ! Middag i byen.

11/9: Hue – Vi kører til Hue kl. 07:30 og ankommer kl. 11:00. Vi bliver indkvarteret på hotel Hoa Hung. Der er bestilt cykler. Kl. 12:30 cykler vi fra hotellet med første stop ved De Døves Restaurant, som er anbefalet af Lonely Planet. Derefter kører vi ind i Citadellet, hvor det gamle kongepalads ligger. Her går vi rundt og ser det, der er genopbygget. Vi cykler tilbage til hotellet. Kl. 19:30 skal vi ud at spise på en spændende restaurant.

12/9: Hue – Vi spiser morgenmad kl. 06:00. Der er bestilt cykler og båd. Der er 1700 mtr. til bådpladsen og vi cykler kl. 07:00 til båden. Cyklerne tages ombord på båden. Vi spiser også frokost på båden (3 US$). Vi sejler på Duftenes Flod og første stop er Thien Mu Pagoden, som er en meget spændende og meget smuk pagode og et fredfyldt sted. Det var herfra en munk i sin bil i 1963 kørte til Saigon, kørte op foran Præsidentpaladset, gik ud på pladsen, hældte benzin over sig og tændte ild til sig selv. Billedet gik verden rundt. Med denne handling vendte krigen for amerikanerne, for de fik folkeopinionen imod sig både i USA og i Europa. På det tidspunkt var der ca. 750.000 allierede soldater i Vietnam. Vi sejler videre til Minh Mang Mausoleum – et meget flot mausoleum i en flot park. Tilbage til båden og over floden til Kai Dinh Mausoleum. Nu skal cyklerne af for der er ca. 3 km til mausoleum. Det er et helt andet mausoleum – en stor stenkolos og en masse trapper, men meget smuk på toppen med store mosaikker. Der er en god udsigt fra toppen. Vi cykler tilbage til båden. Der er nu 2 muligheder: vi kan enten cykle hjem (ca. 10 km) eller tage båden hjem. De der sejler hjem skal have cyklerne med ombord på båden (men kommer ca. 45 minutter senere hjem). Vi giver 3 US$ for en fin frokost på båden. På båden kan der også købes silketøj – et af de gode indkøbssteder. Køb lidt spiseligt til toget og husk plastickrus – vi skal nemlig til Hanoi med toget kl. 16:00. Vi har lejet cykeltaxa de 1750 meter til banegården.

13/9: Hanoi – Ankomst til Hanoi tidligt om morgenen (mellem kl. 05:00 og 06:00). Vi tager taxa til vores hotel Camilia 4, 44 Hang Gaiy, hvor vi spiser morgenmad. Det er ikke sikkert, at vi kan få værelser så tidligt. Vi laver en lille vandretur i omegnen af hotellet, vi går rundt om Hoan Kiem Lake, det mest centrale punkt i Hanoi. På vejen bestiller vi cykler, for kl. ca. kl. 09:00 skal vi afprøve vores evner på cykel i Hanoi. Pas på – og lær den vietnamesiske cykelstil ! Det bliver en spændende tur, indtil vi får vænnet os til trafikken og lært teknikken. Det vil se slemt ud, men det gælder om at forstå måden vietnameserne gør det på. Glem alle danske regler og brug de vietnamesiske !! Regler: Når du passerer andre cykler eller motorcykler, så vis hvad du vil, markér hvad du er i gang med og fortryd ikke ! Skal du til venstre i et kryds, så kør i den forkerte side, så der bliver så få passager som muligt ! Efter cykelturen får vi nerverne på plads ved Hoan Kiem Lake. Og så skulle værelserne gerne være klare. Vi pakker ud og spiser frokost på Little Hanoi. Resten af dagen fri. Middag kl. 20:00 i byen.

14/9: Hanoi - Denne dag skal vi med tog til Sa Pa, men toget kører først om aftenen, så vi har en hel dag i Hanoi. Vi cykler fra hotellet kl. 07:30 og besøger først Ho Chi Minh Mausoleum (husk lange bukser) og derefter hans bolig. Ved udgangen af parken ligger Den Et benede Pagode Chua Mot Cat, derefter et kort besøg i Ho Chi Minh Museet. Vi cykler så til det gamle universitet også kaldet Litteraturmuseet. Vi spiser frokost tæt på. Vi cykler tilbage til hotellet og skal være ude af værelserne inden kl. 12:00. Vi pakker til en 4-dages tur, for vi er først tilbage i Hanoi onsdag morgen (22/9). Derefter kufferterne ind i kuffertrummet og bagagen til Sa Pa pakkes i håndbagagen. Nu er eftermiddagen fri til vi skal i vandteateret. Efter teateret middag i Hanoi og taxa til banegården. Toget kører kl. 20:00.

15/9: Sa Pa - Vi er i Lao Cai kl. ca. 06:00 og toget kører ikke længere. Taxa 38 km op ad bjerget til bjergbyen Sa Pa i 1700 mtr.’s højde, så heroppe kan temperaturen være anderledes end i Hanoi. Vi er nu på grænsen til Kina og bliver indkvarteret på Hotel Lotus med udsigt over dalen. Sa Pa er en spændende by og vi bliver her i 3 dage (2 overnatninger). Efter indkvartering spiser vi morgenmad. Kl. 09:00 kører vi på motorcykler 14 km til en rød Dzau landsby. Når vi ankommer, er der mange kendte ansigter, og på vores vej rundt i landsbyen følger mange rød Dzauer med. Alle vil sælge, men vent til vi har afsluttet vores tur. Når vi når enden af landsbyen og har set et af hjemmene skal vi hen over rismarkerne. Her er det vigtigt at få en rød Dzau til at holde dig i hånden, for vi går på høfderne, og det kan være rart at have en støttende hånd. Den som hjælper dig skal ikke have penge for det, men du kan købe ved den rød Dzau. Vi tager en forfriskning og siger farvel til Darvin Village og et dejligt etnisk folk, der lever som man gjorde for 1000 år siden – blot tilsat mobiltelefon og TV. Vi kører tilbage til Sa Pa og spiser frokost hos Luyen og hendes datter Phung-Dung. De har lavet en dejlig frokost til os for 3 US$ + drikkevarer. Eftermiddagen fri så du kan nyde livet i Sa Pa – et fredfyldt sted. Middag i byen.

16/9: Sa Pa – Nu venter en lidt hårdere trekking-tur ned ad bjerget. Vi starter kl. 09:00 og får madpakker fra hotellet. Det bliver en fantastisk tur ned gennem mange landsbyer. Når vi har gået 2 km, kommer vi til et sted, hvor vi kan købe stokke til at støtte os ved. Her vil også følge mange lokale sort Hmunger med. På et tidspunkt kommer vi til et sted, hvor vi kan spise vores madpakker og købe drikkevarer. Vi fortsætter og ser mange etniske landsbyer både Jaffa, Seiol og sort Hmung, men de minder om hinanden. Når vi når den sidste hængebro, venter en motorcykel på os, og vi betaler 30 kr. for at køre de 20 km tilbage til Sa Pa . Middag i byen.

17/9: Sa Pa - Om aftenen tog tilbage til Hanoi, men først besøger vi sort Hmung landsbyer. Området hedder Cat Cat. Vi går gennem markedet og fortsætter ad en dårligt asfalteret vej. Efter 2 km går vi til venstre og tager mange trapper for at besøge et par sort Hmung hjem. Sort Hmungerne lever også som for 1000 år siden, bortset fra at mange har TV. Da det er bjergrigt område, kan man også kun dyrke jorden som for 1000 år siden. Når vi kommer til et vandfald, har vi nået bunden af bjerget, derpå fortsætter vi til højre, går op af nogle trapper og ved den næste hængebro tager vi motorcykler (20 kr) tilbage til markedet. Så er der tid til at gå lidt rundt, indtil vi skal have sen frokost/tidlig aftensmad. Khao siger til når vi skal have en taxa til Lao Cai for at nå et tog tilbage til Hanoi.

18/9: Hanoi - Morgenmad på hotellet i Hanoi og cykeltur til et stort marked inden vi får værelserne ved middagstid. Derpå frokost og eftermiddagen fri. Middag i byen

19/9: Ban Lac - Morgenmad tidligt på hotellet i Hanoi, for vi skal køre fra hotellet kl. 07:00 og 145 km til Mai Chau, hvor vi skal besøge en silkefabrik. Vi ser hele produktionen lige fra silkelarve til det færdige produkt. Vi kan smage silkeormesnaps, købe færdigvarer eller silke i metermål. Vi kører nu forbi Hoa Binh, hvor vi har Vietnams største kraftværk, som engang har forsynet hele det nordlige Vietnam med strøm. Nu bygger man 2 nye kraftværker, der er endnu større. Men vi holder først pause her på vejen tilbage og kører i stedet videre til venstre mod Son La og kommer til Mai Chau dalen og landsbyen Ban Lac, hvor vi siger goddag til Hoa og Thu, som er hvid Thaier. Hvid Thaierne indvandrede for 300 år siden for at slå sig ned i denne dal. Næsten alle kan tale og skrive både Thai og Vietnamesisk, mange også engelsk. Når vi når frem bliver vi indkvarteret på 1. sal og spiser frokost hos Hoa og hendes mand, de laver noget af det bedste mad i landsbyen. Så tager vi ud på en lille cykeltur – cyklerne lejer vi i landsbyen. Efter aftensmaden kan vi gå en tur i landsbyen, inden vi tager en øl eller kaffe på 1. sals terrassen.

20/9: Ban Lac – Vi cykler fra landsbyen kl. 08:00. Vi skal besøge en skole, der ligger ca. 10 km fra Ban Lac. Det bliver en hård tur med mange stigninger, hvor vi må trække. Det bliver så nemt på hjemturen, hvor vi skal huske at bremse, så farten ikke bliver for voldsom. Det er nu mere end 10 år siden, at Henning besøgte skolen første gang. Kl. 12:30 frokost i Ban Lac og kl. 15:00 tager vi på endnu en cykeltur – en utrolig smuk tur, men måske lidt besværlig, for nogle steder må vi bære cyklerne. Vi er tilbage fra turen, så vi kan spise kl. 19:30 og være klar til at se landsbyen danse gamle danse for os. Vi får også lov at prøve. Det foregår hos Hoas søster Thu, hun er en meget dygtig væver, som den vietnamesiske stat bruger, når der skal vises etnisk kunst i udlandet. Kaffe e.l. på 1. sals terrasse.

21/9: Hanoi – Vi skal tilbage til Hanoi, siger farvel til Hoa og Thu og kører kl. 07:30. Første stop på hjemturen bliver som nævnt kraftværket i Hoa Binh. Derefter går det mod Hanoi, hvor vi er fremme ved frokosttid. Eftermiddagen fri. Middag i byen.

22/9: Hanoi – Vi tager på en cykeltur til Det Etniske Museum, hvor vi ser en udstilling om de 54 etniske grupper som lever i Vietnam. Det er et frilandsmuseum med en stor indendørs afdeling. Frokost nær vores hotel. Eftermiddagen fri. Middag i byen.

23/9: Cat Ba - Vi kører fra hotellet kl. 07:00 for vi skal ud at sejle på Halong Bay. På vejen besøger vi dog først et center med mange handicappede – især hørehæmmede, som er ramt gennem deres forældre af den amerikanske orangegift. Det var her Oanh arbejdede, før Henning fik sendt hende i skole. Hun havde indtil da aldrig fået undervisning pga. hendes handicap. Vi har sikkert allerede på turen mødt denne glade og positive pige. Når vi når Ha Long, skifter vi til en båd, som sejler os til Cat Ba. Vi spiser frokost ombord og besøger en flot drypstenshule ”Grotte”. Khao fortæller om grotten. I Cat Ba bliver vi indkvarteret og har tid til et hvil. Cat Ba ligger i Tonkin bugten, som er et af de smukkeste steder i verden. Kl. 20:00 sejler vi ud til en restaurant på vandet, hvor vi får fisk og skaldyr.

24/9: Cat Ba - Vi laver en trekking-tur på ca. 3 timer. Kl. 08:00 kører vi med bil de første 20 km, så vi kommer ud i bjergene. Vi går ikke stærkere, end at alle er med. Midtvejs har vi et ophold ved en biavler, hvor vi kan købe øl og vand. Kl. ca. 12:00 lander vi ved en bugt, hvor en mindre båd sejler os ud til en større båd. På båden serveres frokost, som vi har bestilt i forvejen (3 US$ + drikkevarer). Derefter sejles til en badestrand på en ø, hvor der lever aber - som det eneste sted i Ha Long Bay. Når vi ikke vil bade mere sejler vi tilbage til Cat Ba. Vi spiser i byen.

25/9: Hanoi – Vi skal tidligt op og tilbage til Hanoi. Vi sejler fra Cat Ba kl. 07:30 mod Halong Bay og kører mod Sao Do, undervejs besøger vi en keramikfabrik, hvor man kan købe billige ting i keramik. I Sao Do hilser vi på Hang og Oanhs familier. Videre til Hanoi og Camilia 4. Her skal vi pakke til hjemrejsen, der er mulighed for omklædning og bad på hotellet. Kl. 17:00 er der afgang fra hotellet. Flyafgang kl. 20:30 med ankomst Bangkok kl. ca. 22:30

26/9: Hjemrejse – Efter midnat (kl. ca. 01:00) flyver vi til København med ankomst kl. ca. 07:30