Vietnam 2019
Indhold  
Vietnam 2019

Henning har planlagt og guider turen til Vietnam 12. september - 21. oktober 2019 og udnytter kontakter fra tidligere besøg i Vietnam.

English version


Startside for viettour.dk


Flaver Mong


Dobbeltklik på billedet
Youtube.com med videosekvenser under viettour.dk
VKTOUR in Vietnam with Nguyen Khoa
Facts about Vietnam
Facts about Cambodia
Takt og tone i Vietnam
Fang dragen med musen og få fakta om Vietnam
Vietnam news
Photo of ethnic minorities
Facts about 54 ethnic minorities
Vietnam maps
Danish Vietnamese society
Vietnam 12. september - 21. oktober 2019

Torsdag 12. september, Saigon

Fredag 13. september, Saigon

Lørdag 14. september, Saigon

Søndag 15. september Saigon Fly Danang Hoi An

Mandag 16. september Hoi An

Tirsdag 17. september Hoi An

Onsdag 18. september Hoi An

Torsdag 19. september Hoi An

Fredag 20. september Hoi An

Lørdag 21 september Hoi An

Søndag 22 september Hoi En bil til Hue

Mandag 23. september Hue

Tirsdag 24. september Hue

Onsdag 25. september Hueflyvning til Hanoi

Torsdag 6. september Hanoi

Fredag ??27. september, Hanoi

Lørdag 28. september Hanoi tog til Sa Pa

Søndag, 29. september Sa Pa

Mandag 30. september, Sa Pa tog til Hanoi

Tirsdag 1 oktober Hanoi

Onsdag 2. oktober Hanoi Mai Chau

Torsdag 3. oktober Mai Chau

Fredag 4. oktober Mai Chau Hanoi

Lørdag 5. oktober Hanoi fest

Søndag 6. oktober Hanoi

Mandag 7 oktober Bil Tam Coc Kinga Hoa Lua Ba Ding

Tirsdag 8. oktober Tam Coc

Onsdag 9. oktober Tam Coc

Torsdag 10. oktober Tam Coc Hung Yen Phu Cu Hanoi

Fredag 11. oktober, Hanoi

Lørdag 12 oktober Ha Søn

Søndag 13 oktober Ha Søn

Mandag 14. oktober Ha Søn

Tirsdag 15. oktober Ha søn Hanoi

Onsdag 16. oktober Hanoi

Torsdag 17. oktober Hanoi

Fredag 18. oktober Hanoi

Lørdag 19 oktober Hanoi

Søndag 20. oktober Hanoi afgang

Mandag 21 oktober Danmark
Vietmans historie – kort:

Franskmændene besatte Cambodia, Vietnam og Laos i 1854. I Laos og Cambodia var der ikke de store protester, men i Vietnam steg modstanden omkring 1900. I 1920 stod Ho Chi Minh for modstanden. Den var størst i de nordlige provinser. Franskmændene udnyttede Vietnams ressourcer. De havde ingen produktion i Vietnam, men sejlede råstofferne til Frankrig. Da 2.verdenskrig startede besatte japanerne Vietnam. De måtte dog bruge dobbelt så mange tropper som normalt p.g.a. den kraftige modstand. Da krigen var slut i 1945, udråbte Ho Chi Minh Vietnam som selvstændig stat.
Det holdt dog kort, da englænderne nu besatte landet. Englænderne lukkede atter franskmændene ind, så friheden var kort. Ho Chi Minh havde troet, at når han hjalp de allierede, ville han få frihed – men sådan gik det ikke.
Modstanden voksede og franskmændene blev mere og mere trængt. I det nordlige Vietnam havde franskmændene en fæstning med moderne kanoner, flyveplads og ca. 30.000 soldater. De anså den for at være uindtagelig. General Giap, en af det 20.århundredes største strateger, beviste dog at det kunne lade sig gøre. Han havde intet moderne udstyr, kun troen på sin sag. Han lod alle sine kanoner skille ad og transporterede dem som løsdele gennem det uvejsomme terræn i bjergene. Det tog et år. Så var de samlet og kunne afskære franskmændene ved at bombe deres landingsbane. Franskmændene havde, da de overgav sig, mistet halvdelen af mændene. Franskmændene forlod Vietnam i 1954 – 100 år efter de kom.

Ved fredskonferencen i Geneve blev Vietnam delt i to ved en flod på den 17. breddegrad. Det er lige nord for Hue. Nordvietnams hovedstad blev Hanoi – Sydvietnams blev Saigon. I aftalen stod også, at der inden 4 år skulle afholdes frie valg med det formål atter at samle landet. Da tidspunktet kom for valget, blev USA nervøs for udfaldet, så de udskød det – og det blev aldrig afholdt. USA var skræmt af Korea, som jo stadig er en krudttønde. Modstanden fra Nordvietnams sympatisører voksede. Resultatet blev flere tropper og mere vold fra begge sider. Et vendepunkt blev, da en munk fra Thien Mu pagoden ved Hue i 1963 kørte til Saigon og foran præsidentpaladset overhældte sig med benzin og antændte sig. Billedet gik verden over og opinionen vendte sig mod krigen. Præsident Diem måtte gå af og USA indsatte en general som præsident.
I 1969 dør Ho Chi Minh. USA finder en undskyldning for at bombe Nordvietnam. Det værste var orange napalm. Der dræber al vækst. Man havde dog ikke regnet med det påvirkede mennesker. Det medførte dog et utal af aborter og slog også igennem i 2. generation. Chau i Hoi An og Oanh i Hoi Duong er resultat af dette.
På dette tidspunkt var det 750.000 allierede soldater i Vietnam.
Den 30. april 1975 var det slut da Nordvietnamesiske styrker indtog Saigon ved at køre en tank gennem præsidentpaladsets gitterport.

Nu skulle landet genopbygges. Pol Pot var kommet til magten i Cambodia. Han troede han havde let spil i Vietnam, hvor der bor mange cambodianere. I 1979 gik Vietnameserne derfor ind i Cambodia og løb det over ende på 8 dage, Afsatte Pol Pot og indsatte et nyt styre.
Mens vietnameserne var engageret i syd, gik kineserne ind i den nordlige del af landet og brændte mange huse af. Det tog vietnameserne ca. 2 måneder at drive kineserne tilbage.
Vietnameserne fik dog nye trængselstider, idet USA fik hele verden til at boykotte varer fra Vietnam. Der blev stor hungersnød. Det er fra den periode ( 1980-85), vi fik alle bådflygtningene. I 1992
Gik man over til markedsøkonomi og siden er det gået fremad for Vietnam. I dag har de en vækstrate på mere end 6% - i Danmark har vi ca. ½%.

Husk der er mange kulturelle forskelle. Vietnameserne vil gerne lære af os – ikke opdrages af os.

Vietnam betyder: Viet - befolkning + Nam - landet
Befolkning på mere end 80 mill. - og har 54 etniske grupper
Vietnam har en kystlinie på 3260 km
På det bredeste sted er landet 600km – og 50 km på det smalleste