Saigon
Indhold 
Hanoi 1 Hoi An Saigon Nha Trang Saigon igen Afslutning
Saigon

Vietnam 2010

English version


Tirsdag 16 oktober
Nu sidder vi på banegården i Saigon og bliver henter klokken 7.30. Vi kørte til lufthavnen for at hente Bangs broder, som ankom fra USA med sin kone. De ankom via Taivan og var først fremme klokken 12.30. Vi kørte til Bangs familie og spiste frokost der. Er nu på et gæste hus 4 km fra hjemmet. Vi bliver hentet klokken 20.00 og skal spise middag i hjemmet. I morgen henter Bang os om morgenen. Vi skal bo 2 dage i centrum af Saigon. Bang skal have nogle dage med familien. Bangs broder hedder Peter og konen hedder Phung. da Peter kom til USA tog han et nyt fornavn for at blive mere integreret. Han er el ingeniør og har boet i USA i 30 år. Peter og Phung var trætte efter 20 timers flyvetur, så Bang lavede det om til at vi spiste i en lille by, hvor gæstehuset ligger. Bang gav en fin middag med tigerrejer og Hot Pot. Det er en speciel ret og kan minde om fondue uden olie. Det er måske den mest udbredte ret i Vietnam. Vi fik godt med Saigon øl til og vietnamesisk whisky. Dagen starter tidligt i Vietnam og slutter tidligt.

Henning får taget skægget midt på gaden

Vores daglige mødested på gaden i Saigon


Onsdag 17 oktober
Her til morgen kom et voldsomt regnvejr og måske bliver planerne ændret. Dert er et tyfonagtig regnvejr. Men i Vietnam ksn tingene hurtigt ændre sig. Vejret ændrede sig klokken 8.00 for da hørte regnen op. Så vi tog en motorcykel de 42 km til Saigon. Det er et famile hotel uden navn til 10$ for et dobeltværelse med aircondition og badeværelse. Bang spiste frokost med os. Vi fik en god frokost til 1 US$. Nu slapper vi af på værelset med rom og cola. En lille rettelse. receptionisten som var med os i byen den 14/10 hedder ikke Vanh men Quanh. Men udtales som Vanh. Jens Erik og jeg var ude for at spise. Vi boer tæt på det store marked i Saigon. Dette marked lukker klokken 18.00. Så bliver der opstillet boder uden for centeret med mange spisesteder. Der er mange mennesker og mange stande. Vi har gået rundt i byen og er nu på værelser, hvor vi drikker rom og cola.

Cykeltaxa rundtur i Saigon

Et spændende tempel/pagode på vores cykeltaxa rundtur i Saigon


Torsdag 18 oktober
Efter en god vietnamesisk morgenmad. "Pho": suppe, grønsager, kylling, nudler og mange kryderier gik vi rundt i gaderne og havde 2 cykeltaxaer til at køre fos os. Jens Erik og jeg kørte noget af vejen Vi fik frokost på vores hotel og igen en god frokost. Nu slapper vi af på værelset. Om eftermidagen gik jeg en tur i gaderne og i en park tæt på hotellet. Vi spiste på en lille restaurant tæt på hotellet. Hotellet laver frokost, det er de gode til. Jeg kan se mange kontorfolk kommer og spiser frokost her. En god frokost koster 6 til 9 kroner.


En af de mest imponerende bygninger i Saigon er et finans center. Den lille platform til højre er en helikopter plads.

Fredag 19 oktober
Vi spiser morgenmad samme sted som igår. Bang kommer her i formiddag og så er det meningen at vi skal til Vung Tau. Her boer Thaos familie fra Odense. Vi skulle have været med det offentlige bus system, men en af Bangs venner havde en bil, så vi kørte med en privat bil. Det er Thaos familie, som boer der. For at spare tid kørte vi til en færge, som sejlede os over floden på 20 minutter. Så sparede vi en kørsel på 50 km. Først besøgte vi Chungs lille broder. Chungs kone havde lavet mad til os. Vi fik store krapper, som er en spændende fisk og bønner og masser af øl. Broderens stor broder kom , mens vi spiste. efter frokost kørte vi til søsterens hus, som lå cirka 8 km derfra. Et meget flot hus og vi fik en god betjening, igen øl og frugt. Klokken 16.00 kørte vi tilbage til Saigon. En af Bangs venner havde inviteret til et flot party. Masser af mad og hyggelig stemning og god musik med mange sange. Vi var cirka 17 personer. En af gæsterne, som har en fabrik i Saigon, inviterede os til at se fabrikken. senere ville han invitere os til sit hjem nær Bangs familie. Vi ville så sove i landsbyen i et gæstehus. Det var samme sted som vi sov 16/10. Vi beholder værelset i Saigon. Da vi kom til færgestedet på vej hjem , var der en voldsom kø. Det blev til en times forsinkelse. Bangs venner var begyndt at spise. nu er vi godt trætte og klokken er over 24.00. Bang sov hos os. Jeg må sige at han har en kraftig stemmeføring når han sov. Jens Erik kunne slet ikke følge med. Jeg havde svært ved at sove. Jens Erik har fået for vane at sove med tøjet på. Med den stemme som Bang har om natten, kunne han have blevet en god operasanger.

Party hos Bangs venner i Saigon

Vi havde party hos Bangs venner i Saigon. Her er familien.


Lørdag 20 oktober
Vi var lidt længe om at komme op her til morgen. Vi sov helt til klokken 7.30. Det var også en hård dag igår. Jeg blev klippet og fik massage. Jens Erik og Bang sov. Klokken 14.00 tog vi en taxa ud til en fabrik, som vi var blevet inviteret til at besøge igår. Fabrikken hedder "Jeans Resource Group" og ham der ejede fabrikken hedder Pham Van That. Han har 5 fabrikker og beskæftiger 5000 mennesker. Vi så produktionen på 2 af fabrikkerne. det var meget spændende og That forærede os hver et par bukser. Men kun Bang kunne passe dem. der vil syet nye til os i næste uge. Klokken 17.00 forlod vi fabrikken og skal på landet til party ved ham. Nu skl vi i bad. Vi boer på samme gæstehus som den 16/10. Bang og Peter kom på motorcykel og hentede os. Der var kun 2 km. Men en besværlig vej, som var sværat finde. Det sidste stykke måtte vi stå af motorcyklerne, idet der var et problem med vand. Det var gosdt at jeg havde mine strandsko på. Jeg fik vasket fødderne. Der var inviteret mere end 100 mennesker, som fik utrolig meget mad og megen øl. Der var rigtig mange som stod op og sang. der var et orkester som spillede. Det var spændende at deltage i festlighederne. For os sluttede festlighederne klokken 23.00. Vi var ikke de sidste som gik, men nogle af de sidste. Vi vil sove godt i nat.

Besøg på Thats fabrikker i Saigon

Besøg på Thats fabrikker i Saigon

Besøg på Thats fabrikker i SaigonSøndag 21 oktober
Vi sov igen på gæstehuset, som er 6 til 7 km fra Bangs hjem. Bang hentede os klokken 9.00 på motorcykel sammen med en ven. Vi kørte til en stor fabrik, som er ejet af ham, som vi festede hos igår. Nu har vi set 3 af hans fabrikker. That er en spændende person. Det er imponerende hvad han har fået op at står på 10 år. Han er 44 år. Vi kørte nu til Bangs hjem, hvor der er pyntet op til fest. Vi var cirka 100 personer og der var masser af mad og masser af øl. der er en der deler øl ud og en der kommer rundt med store isklumper. Vi festede fra klokken 10.00 formiddag til klokken 16.00 eftermiddag. Jeg var henne at sove 1 time og lånte en cykel og kørte 10 km. That hentede os og kørte os til Vuong Tau fredag. En festlig dag, nu har vi festet fredag, lørdag og søndag. Vi er trætte og glæder os til at se Da Lat med en køligere temperatur.

Party hos That på landet. Bang, Jens Erik og Peter

Party hos That på landet.

Party hos That på landet. Bang synger.

Party hos That på landet.Mandag 22 oktober
Peter og Phung samt Bang kom i taxa fra landsbyen. De var ved vores hotel klokken 12.00. Vi kørte videre til bus stationen. Det var en fin bus, som jeg vil kalde en turbus. Der er langt til Da Lat og det tog 8 timer. Vi var først ved hotellet klokken 9.00 "Pensee". Vi gik ud og fik lidt suppe. I bjergene regner det meget. Det gjorde det til sidst på dagen. Nu glæder vi os til at se Da Lat i dagslys.

Besøg i Peters og Bangs barndomshjem. 40 km syd for Saigon.

Besøg i Peters og Bangs barndomshjem. 40 km syd for Saigon.
Tirsdag 23 oktober
Vi havde lejet en bil med chauffør og guide. Han hentede os klokken 8.00. Vi var alle 5 med. Vi skulle besøge mange steder. Det første sted var en meget stor blomsterpark, som var utrolig flot og perfekt stod med tusindvis af blomster bede. Man skal tilbage til Holland for at finde noget lignende. Da Lat er en helt anden by end Sa Pa. Den er meget større og mere moderne. Klimaet er det samme som i Sa Pa. Næste stop er den sidste konges sommerpalads. En flot park, et flot hus med mange rum. Meget velholdt med mange billeder af kongefamilien. Vi kørte nu til frokost, som vi fik midt i byen. vi besøgte nu en anden flot park, der var holdt i kærlighedens navn. Mange nygifte tager på bryllupsrejse til Da Lat. Det forstår man godt. Inden vi besøgte et broderi, besøgte vi en ny pagode, som er bygget for 5 år siden. Her lever over 200 munke. Nu var det tid for besøg i broderi museet. Her måtte der ikke fotograferes, hvilket ejeren holdt strengt på. Det var måske her vi vile have taget flest billeder. Der var meget flot med mange flotte broderibilleder til mange tusinde kroner. Nogle kostede mere end 1 million kroner. Alle pigerne var i Au Dai. Der var over 100 piger, som enten syede billeder eller var vagt. Nu havde vi en lille pause. Klokken 18.00 blev vi kørt til en etnisk landsby. Her skulle der være fest, som var helt anderledes end de fester vi tidligere havde været til. Høj musik og et bål midt på dansegulvet. Vi var 5 danske og 400 vietnamesere, som satte sit præg på aftenen. Vi var ude at danse hele tiden, ja det var kun mig som dansede. Vi fik vin fra krukker, hvor vi med sugerør sugede vinen op. Der var grill spid til middagen. En spændende afslutning på dagen. Vi var igen trætte da vi ankom til hotellet.

Hele gruppen i Da Lat. Henning, Peter, Phung , Bang og Jens Erik

Blomsterparken i Da Lat

Elefant tur i Da Lat

Elefant tur i Da Lat

Bang i Da Lat

Aften party med de etniske grupper i Da Lat

Aften party med de etniske grupper i Da Lat

Aften party med de etniske grupper i Da Lat

Bang og Jens Erik i Da Lat