Hanoi
Indhold 
CambodiaSaigonHoi AnHue Hanoi Tam Coc Mai Chau Sa Pa/Bac Ha Hanoi 2 CatBa Afslutning
Hanoi


English versionTirsdag 17 april
Vi ankom til hotel Camillia ved sekstiden om morgenen, og selvfølgelig måtte vi vente på at få værelser. Vi fik morgenmad og gik så en lille tur rundt om søen Hoan Kiem. En masse mennesker gjorde morgengymnastik her ved søen. Khoa sørgede for en bil, og sammen med Thuy kørte vi først til det moderne, nybyggede Hanoi, der bebos af de meget rige vietnamesere. Så gik turen til en 1000 år gammel pagode og tempel, Sai. Vi donerede et beløb til templet og fik en meget fornem kvittering af munkene. Munkene gik meget op i at blive fotograferet, og det hele blev en meget munter oplevelse. Thuy viste os sin lejlighed på 5. sal uden elevator. Lejligheden var meget enkelt indrettet og en stor kontrast til den rige, nye bydel. Thuy valgte stedet for vores frokost, Hot Pot med kylling og en masse grøntsager. Prisen ½ million V.Dong for mad og drikke til 7 personer. Svarende til ca. 20 danske kroner pr person. Eftermiddagen var helliget besøg på Det Etniske Museum med både en stor indendørs afdeling og frilandsmuseum med eksempler på de 54 folkeslags byggestil. 80% af befolkningen er vietnamesere, resten er fordelt på de 53 minoriteter, hvoraf ikke alle taler vietnamesisk. Middag på Little Hanoi, en meget populær restaurant i det gamle Hanoi. Vi sluttede dagen med en kop cappucino på back-packer hjørnet

Vores hotel Camellia 4

Hoa Kim Søen med morgen gymnastik
Hoa Kim Søen med morgen gymnastik
Tai chi i Hanoi
Tai chi i Hanoi

Sai tempel 3000 år gammel
Sai tempel 3000 år gammel
Giang bliver spået
En kvinde bliver spået
Etnisk museum
Etnisk museum
Thuy og Linh
Thuy og Linh
Thuys lejlighed
Thuys lejlighed
Little Hanoi
Little Hanoi

Onsdag 18 april
Knallert- og cykeltur rundt om Vestsøen med første stop ved en meget besøgt pagode. Videre rundt om søen, hvor vi nød den friske luft og den mere stille trafik. Efter frokost og spadseretur i den gamle bydel havde vi billetter til Vanddukketeatret. Det var en oplevelse både med dukkespillet og musikken på traditionelle instrumenter. Om aftenen inviterede Thuy os til middag på restaurant og på besøg hos hendes forældre. Hun viste os til slut en meget stor, helt nybygget park med tivoli. Det så ud til at være et meget populært sted for vietnameserne.

Udsigt mod øst over West Lake med Hanoi i baggrunden
Vand dukketeatret
Vand dukketeater
Den en benede pagode
Den en benede pagode
Thuy i Sai tempel
Thuy i Sai tempel
Thuy og Georg
Thuy og Georg i Sai Tempel
I Sai tempel
I Sai Tempel


Torsdag 19 april
Besøg på Ho Chi Minh mausoleet sammen med 25.000 andre mennesker, blandt andre mange børnehavebørn og skoleklasser. I parken bag mausoleet ligger regeringens officielle gæstebolig, hvor dronning Margrethe boede under sit besøg i Hanoi. Ho Chi Minh ønskede ikke selv en så prangende bolig, men fandt sig bedre tilrette i en simpel pælebygning, konstrueret som husene i hans hjemegn. Ved udgangen fra parken så vi den etbenede pagode, Chua Mot Cot, og vi sluttede af med at se Ho Chi Minh museet. Udstillingen er opbygget som kunstneriske tableauer, der skildrer forskellige aspekter ved Ho Chi Minh´s liv, og derved samtidig Vietnams nyere historie. Så gik turen til det gamle universitet eller litteraturmuseet, eller litteraturtemplet. Der er flere navne at vælge imellem. Det bruges ikke mere som universitet, men de studerende kommer der ofte for atmosfærens skyld. Før eksamen er det skik at gå langs en række skildpaddeskulpturer og klappe hver skildpadde på hovedet. Det skulle sikre en god eksamen. Vi spiste frokost på en restaurant, som en velhavende amerikansk dame har oprettet som træningssted for gadebørn. De unge får en god uddannelse og bliver sådan hjulpet til en bedre tilværelse. Tiggeri havde ellers været deres eneste mulighed. Om aftenen Hennings fødselsdagsmiddag for 30 personer på en restaurant med udsigt til Hoan Kiem søen.
Ho Chi Minh mausolæum
Ho Chi Minh mausoleum
Inde i Ho Chi Minhs bolig
Inde i Ho Chi Minhs bolig
Ho Chi Minh museum
Ho Chi Minh museum
Mere om Ho Chi Minh
Ho Chi Minhs bolig
Ho Chi Minhs bolig Ocvan, Inge og Georg

Ocvan fra Hue
Ocvan fra Hue
Litteratur museet med skildpaddere
Litteratur museet med skildpadder
Vestsøen rundt
Vestsøen rundt
Blomster fra Thuy
Blomster fra Thuy
Ding Lang ved Hennings fødselsdag
Ding Lang ved Hennings fødselsdag
Ved Hennings fødselsdag
Ved Hennings fødselsdag
Thu, Man og Hoa
Thu, Man og Hoa
Minh, Hang og Inge
Minh, Hang og Inge
Maden: Fisk med gulerodsnet
Maden: Fisk med gulerodsnet
Fødselsdags lagkage
Fødselsdags lagkage