Vietnam 2009

English version


Startside for viettour.dk
Indhold Saigon Nha Trang Hue Hanoi 1 Sa Pa Hanoi 2 Cat Ba Hanoi 3 Hoi An Afslutning 
Vietnam 2009
Vietnam flag

Henning har planlagt og guider turen til Vietnam 1. juli - 25. juli 2009 og udnytter kontakter fra tidligere besøg i Vietnam. Deltagerne er Preben, Janne, Lasse, Rasmus, Josephine, Tove, Ole og Henning. Ole skriver dagbogen.
Lao Chai Valley
VKTOUR in Vietnam with Nguyen Khoa
Facts about Vietnam
Takt og tone i Vietnam
Fang dragen med musen og få fakta om Vietnam
Vietnam news
Photo of ethnic minorities
Facts about 54 ethnic minorities
Vietnam maps
Danish Vietnamese societyVietnam Tur - 1. juli - 25. juli 2009
1/7: Udrejse - Vi rejser med Thai Airways fra København til Saigon via Bangkok

2/7: Saigon - Ankomst Ho Chi Minh City ”Saigon”. Afhentning i lufthavnen ca. kl. 11:00 og indkvartering på hotel. Vi laver udflugt til det Gl. Præsidentpalads (nu museum) og Integrationsmuseet (spændende). I parken foran museet ser vi den tankvogn, som kørte gennem gitterporten den 30/4 1975 og betød afslutningen på ”Amerikaner Krigen”. Der er et supermarked 200 mtr. fra hotellet, hvis man ønsker at købe noget til togturen. Vi går ud at spise kl. 19:30

3/7: Saigon - Morgenmad kl. 06:00 og vi kører fra hotellet kl. 06:45. Inden afgang skal alle kufferter ind på Hennings værelse. Første stop Cu Chi tunnellerne (ca. 250 km lange tunneller). Man byggede disse tunneller under franskmændenes 100-årige besættelse, men de blev kraftigt udvidede under Amerikaner Krigen fra 1955 – 1975. Kl. 10:15 tager vi videre til Tay Ninh – her ligger hovedcentret for den religiøse bevægelse Cao Dai, som er en religion sammensat af Budhisme, Hinduisme og Kristendom. Vi skal være der senest kl. 12:00 for på dette tidspunkt starter indmarchen. Frokost i Tay Ninh. Efter hjemkomst afslapning på hotellet samt forberedelse til togturen til Nha Trang. Vi har bademuligheder på Hennings rum, hvor kufferterne er. Afgang fra hotellet kl. 22:00 mod Nha Trang, hvor vi vil være ca. kl. 06:00.

4/7 og 5/7: Nha Trang ligger ved vandet. I Nha Trang kan du nyde en af Vietnams bedste strande med det fineste sand og azurblå hav. De to dage vi er her lejer vi båd og lejer evt. dykkerudstyr, hvis man ønsker det. Der findes mange små skærmede koralrev, hvor havets liv og farver er overvældende. Ellers bader og sejler vi mellem de mange øer ud for Nha Trang. Vi spiser frokost på båden. Middag i byen.

6/7: Tog til Hue - Vi tager toget kl. 06:00 til Hue, hvor vi er ca. kl. 16:00. Taxa til vores hotel Hoa Hung. Middag i byen

7/7: Hue - Morgenmad kl. 07:00. Der er bestilt cykler og båd. Der er 1700 mtr. til bådpladsen og vi cykler til båden. Cyklerne tages ombord på båden. Vi sejler på Duftenes Flod og første stop er Thien Mu Pagoden, som er en meget spændende og meget smuk pagode. Det var herfra en munk kørte til Saigon, kørte op foran Præsidentpaladset og tændte ild til sig selv. Med denne handling vendte krigen for amerikanerne, for de fik folkeopinionen imod sig. Vi sejler videre til Minh Mang Mausolæet i en stor park. Tilbage til båden og over floden til Kai Dinh Mausolæet. Nu skal cyklerne af for der er ca. 3 km til mausolæet. Det er et helt andet mausolæum – en stor stenkolos, men meget smuk på toppen med store mosaikker. Vi cykler tilbage til båden. Der er nu 2 muligheder: vi kan enten cykle hjem eller tage båden hjem. De der sejler hjem skal have cyklerne med ombord på båden. Vi giver 3US$ for en fin frokost. Vi spiser middag i byen.

8/7: Hue - Alle kufferter ind på Hennings værelse og morgenmad kl. 07:00. Kl. 08:00 cykler vi til Kongepaladset. Frokost på De Døves Restaurant, som er anbefalet af Lonely Planet. Efter frokost besøg på markedet. Tilbage til hotellet og bad på Hennings værelse, hvor kufferterne er. Vi kører med cykeltaxa til banegården, hvorfra vi skal på en togtur til Hanoi med ankomst næste dag meget tidligt (mellem kl. 05:00 og 06:00).

9/7: Hanoi - Vi tager taxa til vores hotel Camilia 4, hvor vi spiser morgenmad og tager en rundtur i Hanoi på cykel. Det bliver en spændende tur indtil vi får vænnet os til trafikken, Henning fører an, som har han aldrig bestilt andet end at finde rundt i Hanoi. Giv agt – dette er turens farligste indslag!! Efter hjemkomst får vi udleveret værelser. Frokost på Little Hanoi. Eftermiddagen fri. Middag i byen.

10/7: Hanoi - Denne dag skal vi med tog til Sa Pa, men toget kører først om aftenen, så vi har en hel dag i Hanoi. Vi cykler fra hotellet kl. 08:00 og besøger først Ho Chi Minh Mausolæet og derefter det Gl. Universitet også kaldet Litteraturmuseet. Vi cykler tilbage til hotellet og skal være ude af værelserne inden kl. 12:00. Vi pakker til en 3-dages tur, for vi er først tilbage i Hanoi mandag morgen (13/7). Middag i Hanoi.

11/7: Sa Pa - Vi er i Lao Cai kl. ca. 06:00 og toget kører ikke længere. Taxa 38 km op ad bjerget til bjergbyen Sa Pa i 1700 mtr.’s højde. Vi bliver indkvarteret på Hotel Lotus med udsigt over dalen. Vi laver trekking kl. 10:00 og får madpakker fra hotellet. Det bliver en spændende trekking-tur gennem sort Hmung landsbyer og vi ser også andre etniske grupper. Tilbage på motorcykel (20 Kr.) Middag i byen.

12/7: Sa Pa - Om aftenen tog tilbage til Hanoi, men først besøger vi en rød Dzau landsby ”Darvin” og tager igen motorcyklerne til landsbyen. Frokost i markedet hos Luyen og hendes mor Phung Dung. Rød Dzauerne følger med os rundt. Over middag besøger vi en sort Hmung landsby Cat Cat. Vi vandrer ned af bjerget forbi de små huse og besøger også et hus. Når vi kommer til et vandfald har vi nået bunden af bjerget, derpå går vi på mange trapper og ved næste hængebro venter en motorcykel på os og vi kører tilbage til markedet. Vi spiser tidlig middag i Sa Pa, for vi skal have en taxa til Lao Cai for at nå et tog tilbage til Hanoi.

13/7: Hanoi - Morgenmad på hotellet i Hanoi og cykeltur til Det Etniske Museum, hvor vi ser en udstilling om de 54 etniske grupper som lever i Vietnam. Frokost på Little Hanoi eller et andet sted. Eftermiddagen fri. Middag i byen.

14/7: Cat Ba - Vi kører fra hotellet kl. 07:00 for vi skal til Halong Bay og med båd til Cat Ba, som ligger i Tonkin bugten, et af de smukkeste steder i verden. Undervejs besøger vi et center for børn ramt af den amerikanske orange gift. Her kan købes mange spændende ting. Vi når frem til Halong Bay og går ombord på vores skib. Vi besøger en drypstenshule og der er også mulighed for badning undervejs. Vi får frokost på vandet. Vi bliver indkvarteret på hotel og spiser en fiskemenu på vandet.

15/7: Cat Ba - Vi laver en trekking-tur på ca. 3 timer. Vi kører med bil de første 20 km, så vi kommer ud i bjergene. Vi går ikke stærkere, end at alle er med. Midtvejs har vi et ophold ved en landarbejderfamilie, hvor vi kan købe øl og vand. Vi lander ved en bugt, hvor der ligger et skib. Vi spiser frokost (3US$) på skibet. Næste stop abernes ø, hvor vi har badestop (prøv om du kan finde en abe!). Middag i byen.

16/7: Hanoi - Vi sejler fra Cat Ba mod Halong Bay og kører mod Sao Do, hvor vi spiser frokost. Vi tager Oanh og Mang med på vandring i Hanoi. Gruppen tager bad på Camilia 4. Gruppe 1 tager taxa til lufthavnen kl. 17:00. Middag i flyet fra Hanoi til Bangkok. Gruppe 2 tager toget til Da Nang.

17/7: Gruppe 1: Hjemrejse - Efter midnat (ca. kl. 01:00) fly til København. Boardingkortet fås i Hanoi.

17/7: Gruppe 2: Da Nang/Hoi An – Om morgenen er vi i Da Nang. Her kommer Tien og Phuc måske Thuy og tager imod os. Vi skal nu til Hoi An og Hai Yen hotel. På vej til Hoi An besøger vi Cham-museet og Marmorbjerget. Der er mange trin op, men et utrolig flot tempel, der er flere templer. Disse templer er bygget af kejser Minh Mang. Hans mausoleum så vi tidligere (7/7). Nu går det mod Hoi An. Vi mødes kl. 20.00 før middag i byen.

18/7: Hoi An - Cykeltur. Vi starter fra hotellet kl. 9.00 og cykler ned til havnen, stiger ombord på en af bådene, har cykler med. En sejlads på 12 minutter. Vi stiger af ved et bådeværft, ser et træskæreri. Vi cykler rundt på de små øer. Det kan være svært at finde rundt, hvis vi ikke har en lokal med. Det er en spændende tur, her kommer næsten aldrig turister. Vi er tilbage i Hoi An mellem 12.00 og 01.00. Nu skal vi have frokost. Herefter kører vi til det kontor, hvor man kan købe billetterne til kulturstederne i den indre by, koster 75.000 VD, det er ca. 30 kr., dækker 5 steder. Nu kører vi til hotellet, tager badetøj på, tager til stranden. Der er 4 km. Det er ikke alle, der vil være der længe, men det er hurtigt at finde hjem. Middag i byen.

19/7 Hoi An - Cykeltur. Vi cykler fra hotellet kl. 09.00. Vi vil se forskellige indkøbsmuligheder, tøj, sølv, stedet hvor kongefamilien spiste frokost i 1997 eller 1998. Ellers skal vi opleve den historiske by Hoi An, som var en velhavende havneby i det 16-18 århundrede. Som resultat af besøg af et betragteligt antal udenlandske købmænd, er byen præget af en unik arkitektonisk stil med både vietnamesisk, kinesisk og japansk indflydelse. Vi besøger Phuc Kien hallen, den Japanske Bro, den gamle købmandsgård, Tan Ky hus og et værksted for traditionel håndværk i den gamle bydel. Middag på lokal restaurant og overnatning på Hai Yen.

20/7: Hoi An - For dem, som har lyst, sejler vi kl. 09.00 til en ø ud for Hoi An, ca. 20 km. Vi ser byen, hvor der næsten ingen turister er. Efter bybesøg tager vi til en Robinson Krusoe strand, hvor vi bader. Man kan klæde om på stranden. Vi får frokost, som er inkluderet i billetten (20 US$). Vi er hjemme igen kl. 16.00. Middag i byen.

21/7: Da Nang - Vi kører til Village of Hope kl. 8.30. Vi skal til Da Nang. Det er her Chau går i skole, hun er nu 13 år. Henning stødte på hende, da hun var 5 år, har betalt hendes specielle skolegang, hun er døv. Nu får hun speciel træning i døvesprog. I foråret 2007 havde et tidligere hold sparet sammen, så de kunne give hende en computer, som hun fik overrakt i marts måned. Efter Village of Hope kan vi gøre forskellige ting, swimmingpool, strand, byen, tøjbutik, sølvbutik, eller de kulturelle steder. Middag i byen. Togrejse tilbage til Hanoi.

22/7: Hanoi - Vi laver en lille vandrerundtur omkring Hoa Kiem Lake. Vi stopper ved Vandteateret. Her køber vi billetter til Vandteateret.

23/7: Hanoi - Vi kører først til museet for kunst. Vi laver en hurtig gennemgang. Nu gælder det cykeltur Vestsøen rundt, hvor vi besøger en meget besøgt pagode. Når der er festival, kommer der mange tusinder. Her er vi kun en tredjedel rundt, så der er langt igen. Vi er hjemme ved hotellet kl. 12.10, hvor vi spiser frokost. Eftermiddag fri. Kl. 20.00 middag i byen.

24/7: Hanoi - Sidste dag fri. Frokost på den flotteste restaurant i Hanoi. Vi mødes i receptionen kl. 13.00. Vi går til Hoa Kim Lock, hvor restauranten ligger. Kaffe for enden af søen. Vi skal fra hotellet kl. 17.30 og med Thai Airways TG0685. Vi er i Bangkok kl. 22.35.

25/7: Hjemrejse - Kl. 01.20 flyver vi med Thai Airways TG0950. Vi er i København kl. 7.25.