Hoi An
Indhold 
CambodiaSaigonHoi AnHueHanoiMai ChauHanoi igenSa Pa/Bac Ha Hanoi 3 CatBaAfslutning
Hoi An

English versionTorsdag 9 april

Det var ikke Svend der fik ret, det blev kl 13.05 og Phuc var på stationen for at tage imod os. Hun er en meget frisk og kvik pige.
Der var fuldt ud styr på tingene og der var en bus til bagagen og én til os. Undervejs fra Da Nang til HoiAn besøgte vi marmorbjerget. Det var en spændende tur men også en krævende tur. John har spændinger i benene flere dage efter turen. Der var meget stejle trapper.
Marmorbjerget DaNang
Marmorbjerget DaNang

Vi slap udenom køen af sælgere og kom tilbage til bussen, - meget svedige men en god oplevelse rigere. Da vi kom til hotellet blev vi taget imod med stor gensynsglæde til Henning, vi fik vore værelser så vi kunne få et bad før vi skulle ud at spise. Henning havde som sædvanlig fundet en god restaurant hvor vi fik en dejlig menu og en meget stor Tiger beer. Vi var på cykel så vi skulle jo kunne køre lige hjem og det gjorde vi så. For at kunne sove godt fik nogle af os en lille forfriskning ved poolen.
Lenn fra Hai Yen Thoung fra Hai Yen Thoung og Lenn fra Hai Yen

Fredag 10 april

Dag ti startede med at nogle kørte med Henning til stranden. Det var kl. 6 så nogle valgte at sove lidt længere. Vi skulle med bus til Village Of Hope hvor Chau går på døveskole. Bussen gik kl. 08.30 og inden da skulle vi have spist morgenmad, for øvrigt den bedste morgenmad vi har oplevet indtil nu. Vi kom planmæssigt til Village of Hope, vi så hele skolen, talte med børn og lærere. Senere spiste vi frokost med børnene. Jeg tror alle fik en uforglemmelig oplevelse. Der er meget at fortælle bl.a. at der var en skole fra Saigon på besøg og børnene havde fælles skoledag med idræt m.m.
Chau Village of Hope Phuc Village of Hope Village of Hope

Chau
Da vi kom tilbage til HoiAn skulle vi først besøge Bui som har en silke butik lige overfor hotellet. Der blev købt en del. Så gik turen videre til Thaos sølvbutik hvor der blev også her købt en del.
Phi, Thao og Khai

Alle havde fri indtil kl. 20 hvor vi skal ud at spise.

Jens Erik ved computeren, mens han sender hjem


Lørdag 11 april

Dagen startede med at nogle tog til stranden kl. 6. Der var lidt flere end de andre dage. Hans og Grethe var nye og Kaj løb til stranden ca. 3 km. Efter morgenmaden kom Ahn og Jim kl. 9. vi cyklede ned til havnen, hvor vi læssede cyklerne ombord på én båd og vi gik ombord på en anden. Vi sejlede ud til en ø hvor vi skulle opleve et træskæreri. Det var en fantastisk oplevelse og der blev købt en del. John gjorde det største indkøb. Det han købte skulle først bearbejdes færdigt og ville senere blive sendt til USA. Vi cyklede øen rundt, vi besøgte bl.a. et teglværk. Turen tog hele formiddagen. Ingelise sad bag på Ahns knallert og Khao med kone og datter på knallert, var med til at samle op og holde sammen på gruppen. Det var ikke nemt med den fart Henning havde på. Turen var en fantastisk oplevelse og John kunne have brugt hele dagen med at dele blyanter ud til de mange børn. Den ene gang måtte han nærmest flygte. Vi læssede cyklerne ombord på en fiskerbåd og os selv bagefter og sejlede tilbage til HoiAn. Vi spiste sen frokost på den samme restaurant som vi spiste til aften hos for to dage siden. Alle havde eftermiddagen fri så silke butikken kunne besøges eller der kunne gøres andre indkøb. Kl. 20 skulle vi alle mødes med vore vietnamesiske venner, vi skulle have fest på Hay Yen Hotel. Det blev en pragtfuld aften med musik og sang og en enkelt øl, og vi gik til ro ca. kl. 24.
Hoi An floden
Fra fest på Hai Yen hotellet
Jens Erik, Phi, Thao, Kaj og Anh
Luu, Hung og Huy
Fra party på Hai Yen hotellet
Fra party på Hai Yen hotellet
Fra party på Hai Yen hotellet
Fra party hos Sy
Frokost i Hoi An
Fest Hai Yen med Diem og Anh
Phuc Mimi og Jens Erik
Chau og Anh


Søndag 12 april

Dag tolv. Dagen skulle være en ren hyggedag. Vi startede dagen med at nogle sov længe og nogle tog ud at bade. Turen startede kl. 8.30 og gik til Chamm iceland en lille hyggelig Robinson Cruso ø. Vi tog med bus til havnen og derfra med en hurtiggående båd.

Nogle var lidt betænkelige fordi båden undertiden satte ud i motoren. Khao, Man, datter, Ahn, Thien, Chau og Huy var også med på turen, så vi måtte køre i to biler til havnen.
Guiden Khao, Man og Chau


Det var en udmærket sejltur, alle fik udleveret redningsveste. Vi var kun lige startet før føreren f båden måtte ændre å vores placering i båden fordi den stak for dybt bagtil. Der sad Kaj og tyngede så han måtte flytte plads til foran. Også Svend måtte flytte op foran og så sejlede båden mere stabilt. Anne Grethe fortalte mig at hun ikke er vild med små både men udturen gik fint. Første stop var et lille bysamfund hvor vi fik noget historie om øen og hvor vi så og gik imellem mindre rismarker, så hvordan risen blev tærsket. Senere sejlede vi til et stille sted på øen hvor der var hængekøjer, en restauration og toiletter. De fleste fik badet mens andre nød hængekøjerne. Vi skulle have frokost på restaurationen hvilket var med i prisen på de 20 $ turen kostede. Frokosten med bl.a. rejer og fisk var noget af det bedste vi har oplevet. Efter frokost fik de fleste sig ca. en time på øjet i hængekøjerne før det gik tilbage til HoiAn. Sejlturen tilbage gik udmærket, vi fik lidt bølger på lidt af vejen, nogle fik lidt vand men ikke i slem grad. Alle havde herefter lidt fri til f.eks. indkøb. Henning og Jens E. gik til massage 10 $ for en time. Kl. 19.30 startede vi en rimelig lang gåtur ud til Luu's hus. Henning havde købt blomster så han spankulerede igennem byen med en stor buket. Det gav mange kommentarer. Vi havde en dejlig aften hvor Luu havde lavet mad til os og Hong havde lavet en drik af lemon og rom, ellers var der sodavand på bordet. Maden var dejlig med flere retter og frugt til dessert. Vi have en dejlig aften hvor jeg bl.a. oplevede deres nye hus, og at børnene Chau og Huy efterhånden er blevet unge mennesker. Efter en hyggelig aften med sang og og mad gik vi en tur i byen og fik en øl ved havnen før vi gik i seng ca. kl. 24.
Dien fra sejlturen
Cham Island: Chau og Huy
Teglværksarbejder
Hoi An floden
Træskæreværksted

Mandag 13 april

Dag tretten. Dagen startede som sædvanligt med en dejlig tur til stranden og Kaj fik sig en dejlig løbetur. Svend tog også med men John valgte at sove længe for der var ingen studerende piger i dag. Efter morgenmaden var dagens program en cykeltur ud på landet. Turen startede kl. 9 og det gik fint indtil vi kom til et sted hvor Khao med kone og barn ikke måtte køre på sin knallert. Henning og jeg kørte lidt rundt men fandt dem ikke. Vores cykelmand der transporterede Ingelise ringede til hotellet for at fortælle hvor vi var. Lidt ude på landet kunne John bortgive sine blyanter og de gjorde stor glæde blandt børnene og han fik en masse billeder. Efter en god tur og lidt ømhed i bagen fik vi kontakt med Khao igen. Han havde kørt kone og barn tilbage til hotellet. Vi fandt den restaurant som Thao havde bestilt mad hos og hun kom på sin knallert. Det var igen en spændende menu og igen var alting på en anden måde. Vi fik igen meget at spise af noget yderst velsmagende mad. Det bliver svært at leve op til fremadrettet. Efter frokosten skulle alle igen tænke på tøj og smykker. Henning og jeg cyklede en indkøbstur, som så ofte før. Fik en øl ved floden hvorefter vi fandt nogle børn. Henning gav et af børnene en trøje og vil besøge de mange børn i morgen for at give dem nogle af de trøjer vi har med fra Danmark. Henning skulle købe yderligere så vi tog på markedet. Henning købte nogle trøjer og jeg købte noget balsam til myggestik. Vigtigt er at prutte om prisen og det gik meget godt. Henning og jeg skulle afhente nogle skjorter og bukser hos Maos datter Bich som har fået en butik med tøj. Tingene var helt perfekte så de kom hjem i kufferten. Vi fik hentet vasketøj og kom på computeren. Vi fik os et bad før vi skulle spise hos Sy, Ahns forældre.
Hos Sy


Vi mødte kl. 20, havde en fantastisk dejlig aften med vietnamesiske og danske sange. Sønnerne er alle gode sangere. Sy sang solo og Khao deltog ivrigt i de vietnamesiske sange. Vi gjorde en ihærdig indsats med en del danske sange hvor Kaj klart fungerede som forsanger. En rigtig dejlig aften der sluttede med at tage billeder til bl.a. hjemmesiden. Da vi kom hjem var et hold unge fra Norge ved at afslutte en fest som hotellet havde givet. Henning og jeg fik en godnat øl og gik i seng kl. 24.
Sy's familie
Jens Erik på en spændende bambusbro

Tirsdag 14 april

Dag fjorten. Det var atter et dejligt vejr og efter morgenmaden cyklede vi til Victoria Hotel, så vidt jeg har forstået det andet største hotel i HoiAn. Thrang der er gift med Moi er direktør for dette meget store hotel der ligger lige ved stranden. Det er et rigtigt luksushotel med swimmingpool og med alt hvad dertil hører i et pragtfuldt miljø. Thrang tog imod os og sørgede for at nogle klarede alt det praktiske omkring strandvogne på stranden og liggestole ved poolen. Vi blev der hele formiddagen og hilste pænt af med Thrang omkring kl. 12. Vi skulle spise frokost hos damen der i 2001 havde et lille spisested på stranden. Nu har hun en restauration på vejen til stranden. Vi fik en dejlig catfisk og en øl. Priserne har alligevel fået et hop opad siden 2001. Overfor var der en tøjbutik og Henning og jeg var lige ved at købe nogle skjorter men de kunne ikke nå at blive syet så vi slap. Der er heller ikke mere plads i kufferten. Da vi kom tilbage fra stranden var vi rundt og besøge nogle vi kender i byen. Alle var på indkøbstur og jeg ved ikke hvordan vore kufferter kommer igennem vejning i lufthavnen når vi skal hjem.

Trang på Victoria Hotel

Reception Victoria Hotel

Clothing Business in Hoi An

Jeg tror også at næsten alle har købt meget silke, sølvsmykker og lignende. I aften skal vi fejre Phucs fødselsdag. Hun har inviteret til fest på hotellet.

Dag 14 sluttede med en dejlig fest. Phuc fejrede sin fødselsdag med venner, personalet fra hotellet og os. Vi festede og sang, Phuc bød velkommen på dansk. Hendes franske ven Piere var ogsaa med. Vi kom i seng ca midnat.
Genbo Hoi An
Ingelise og cyklomand Van
Phuc's fødselsdag 29 år
Phuc
Deir. Nam og datter Hai Yen
Moi datter Trang fest Hai Yen
Thoung Hai Yen