Saigon
Indhold 
CambodiaSaigonHoi AnHueHanoiMai ChauHanoi igenSa Pa/Bac Ha Hanoi 3 CatBaAfslutning
Saigon


English versionTirsdag 13 april
Vi blev afhentet i Saigon lufthavn af Hoang, som bor tæt på vores hotel. hun tog med ud for at spise. Vi ville gerne have en restaurant, hvor vi ikke skulle krydse gaden. Kommunikationen var ikke så god. Vi bestilte noget og fik noget helt andet, men det smagte udmærket. Mit under middagen kom Houngs mand sammen med ejeren af resturanten. De havde været til fest sammen. Ejeren var meget generøs. Han gav hele middagen. En lang dag med frokost på Ton le Sap søen og middag i i Saigon Vietnam.
Grethe Keysers veninde
Grethe Keysers veninde

Onsdag 14 april
Vi startede kl. 07.00 og kørte mod Cu Chi tunnellerne bygget af Vietcong under franskmændenes besættelse, men stærkt udbygget under amerikanerkrigen. Det må have været et helved både for vietnamersene og amerikanerne, når man ser alle de måder, man kunne slagte hinanden på. Der er ca. 250 km tunneller. Der hvor tunnellerne var var der ingen træer og buske. Amerikanerne smed orange gift ud, så al vegetion forsvandt. Men ingen tænkte på at det også dræbte mennesker. Der er i dag mange børn som er født efter 1975, da krigen var slut, som også har problemer med hørelse og ben. Jeg troer at alle var glade for at se disse tunneller. Det var det også for Nga en vietnamesisk pige, som Grethe kender og som iøvrigt var med på turen.
Cu Chi


Mere om Cu Chi

Vi skal fra Cu Chi kl. 10.00. Der er et stykke vej til Tay Ninh. Næste stop er Cao Dai, som er en religiøs bevægelse, som er sammensat af kristendom, hinduisme og budisme. Den store indmarch starter kl. 12.00 og varer ca. 1 time. Vi var der kun i 20 minutter.
Tay Ninh Cao Dai Tay Ninh Cao Dai
Tay Ninh Cao Dai Tay Ninh Cao Dai

Mere om Cao Dai

Vi kørte herefter på en resturant og fik en dejlig frokost. Værtinden kender jeg. Nu gik det igen mod Saigon. Hvis vi kan nå det besøger vi det gamle præsidentpalads, som nu er musæum og kaldes Uafhængigsmuseet. Det var her at en nordvietnamesisk tank kørte igennem gitteret og afsluttede krigen 30/4 1975.
Præsidentpaladset 30.4.1975

20 års lidelser var slut. Nu skulle landet genopbygges. Der var mange problemer i starten. PolPot fra Cambodia besatte en del af Sydvietnam. Han mente at Vietnam var meget svækket. Der lever mange khmer, som er cambodianere i de sydlige provinser. Der gik en måned så havde Vietnam afsat PolPot. Han nåede dog at dræbe 2. mill af sine egne landsmænd. Det fik kinerserne til at rykke ind i den nordlige provins Lao Cai. kinerserne smadrede hele Lao Cai før vietnamerserne fik drevet kinerserne tilbage. Nu kom der nye trænselstider for Vietnam. USA fik hele verden til at boycotte alle varer fra Vietnam. Der blev stor hungersnød. Det var også på dette tidspunkt at alle bådflygninge kom til Danmark i perioden 1980 til 1990. I dag er der markedsøkonomi i Vietnam. Vietnam har den næst største vækstrate i verden og kun overgået af Kina. Vietnams vækstrate er 4 gange større end Danmarks. Vietnam er på vej frem. Vi fik en dejlig middag hos Hoang og Hop. De bor kun 50 meter fra vores hotel. De kørte os også til banegården. Vi kørte i Hops bil samt en taxa. Nu sidder vi i toget. Hoang fulgte os helt op i kupeen. Vi fik gang i termokanden med kaffe og cappuccino. Nye oplevelser venter i morgen.