Hanoi
Indhold 
CambodiaSaigonHoi AnHueHanoiMai ChauHanoi igenSa Pa/Bac Ha Hanoi 3 CatBaAfslutning
Hanoi


English versionFredag 23 april
Vi ankom meget tidligt til Hanoi. Vi fik en taxa til hotel Camelia 4. Det er det mest centrale sted i Hanoi. Jeg kunne slet ikke tænke mig at bo andre steder end her. Der er et fantastisk folkeliv her. 100 meter fra hotellet på hjørnet mødes mange rygsæk rejsende fra alle nationer. Her kan man få fadøl for 1 kr. Vi foretog en lille rundtur "vandretur" efter morgenmad. Det gælder om hurtigt at lære vores nærområde at kende. Vi vandrede ad de små gader ned til Hoan Kien søen. Det er et godt centralt punkt for Hanoi. På tilbagevejen bestilte jeg cykler. Steen, Jette og jeg havde cykler og Benno og Gerda tog motorcykler. Vi lavede en lille rundtur i Hanoi. Vi kørte mange km langs Vestsøen, en dejlig promenade tur. På tilbagevejen købte jeg billetter til Vandteatret. Vi så forestillingen i Vandteatret kl 18.30 og derefter gik vi ud for at spise.
Little Hanoi Gruppen
Little HanoiDen danske gruppe
Vand dukketeatret
Jette var ked af at vi ikke skulle cykle længere. Vi spiste tæt på hotellet og fik god mad hos Little Hanoi. Et virkelig godt madsted. Thuy og hendes mand dukkede op da vi skulle spise. De havde spist. Der blev aftalt spisning hos Thuys forældre lørdag kl. 19.30. det var igen en hyggelig frokost. Thuy var på mit værelse for at hente tøj. Jeg fik det som hun havde opbevaret fra sidste år. Resturationen vi spiste på Ancient Town 89 Hang Bac. Aftenen sluttede på Steen og Jettes værelse med kaffe, te samt cappuccino.

Lørdag 24 april
Idag besøgte vi Ho Chi Minh mausulæet. Vi kørte tidligt afsted . Garderoben til tasker lukker allerede kl. 10.30. Efter at have set Ho Chi Minh gik vi igennem parken, hvor der altid er mange mennesker. Alle vietnamesere skal se mausulæet mindst een gang i deres liv. De kommer fra alle egne af landet. Det er også brugt at skoler besøger mausulæet. Vi gik langsomt igennem mausulæet i isnende kulde, man skal gå hele tiden og ingen snak. Det er meget højtidligt. Da vi kom ud og havde fået udleveret vores fotografuapparater fortsatte vi. Det første vi stødte på var en stor gul bygning. Det er den gamle guvernørbygning og senere regeringsbygning. Nu er den gæstebolig ved fint besøg. Selve parken er også et besøg værd, da den er meget velholdt. Vi er nu fremme ved Ho Chi Minhs embedsbolig, som nu er musæum. I udkanten af parken ser vi den meget berømte Et benede Pagode.
Den en benede pagode
Den en benede pagode

Længere fremme er Ho Chi Minhs musæum,. som også er meget velholdt. Næste sted vi besøgte var Littteraturmuseet, som er Hanois gamle universitet. Igen var der mange mennesker. Desværre var det under kraftig restaurering, så vi så kun halvdelen. Tilbage til hotellet. Der er en aftale med Khoa angående brillekøb. Benno, Gerda, Jette og måske Steen skal have nye briller. Jeg kørte til restaurationen, hvor vi skal spise i morgen. Jeg bestilte bord til 29 personer. I aften skal vi spise hos Thuys forældre. Vi kører kl. 19.00 til hjemmet. Thuys søster kom og hentede os. Igen fik vi god vietnanmesisk mad og mødte stor gæstfrihed. Thuys datter er blevet stor og er nu 1½ år. Vi kom tilbage til hotellet ca. kl. 23.00 og alle var trætte, så vi gik i seng straks. I morgen venter en bytur med bil. Hanoi vokser. Khoa fortalte mig at med de nye udvidelser bor der nu 8 millioner i Hanoi. da jeg kom første gang i 1999 var der kun 3 millioner.
Ho Chi Minh mausolæum Ho Chi Minh museum
Ho Chi Minh mausoleumHo Chi Minh museum
Mere om Ho Chi Minh

Stentavlerne ved litteraturmuseet Litteraturmuseet
Stentavlerne ved litteraturmuseetLitteraturmuseet


Søndag 25 april
I dag søndag har vi et stort program. Jeg har lejet en bil. Først kørte vi til det moderne Hanoi. Det var ad små veje, men vi nåede frem til Sai Tempel, som er en meget gammel tempel/pagode ca. 2000-3000 år gammel. Den er ligeså gammel som Keops pyramiden i Ægypten og for vitnamesrne er det et udflugsmål, som har stor historisk betydning. Frokost fik vi på en vietnamesisk restaurant. Om eftermiddagen kørte vi til Det Etniske Musæum, som også havde en stor udendørs afdeling. Sai Tempel syntes jeg var spændende. Der er et levende tempel, og her kommer mange på grund af dets historie. Thuy og hendes kusine var med og de havde offergaver med. Det havde jeg bedt hende om. Hun viste gruppen, hvordan man gør, når man har offergaver med. Thuy havde mange ting til ofring. Mange røgelses pinde og også her var der restaurering. Det skal til engang imellem. Inden vi kørte derfra samlede Thuy ofringerne ind igen. Kun røgelsespinde og papir blev brændt i en ovn. Vi kørte til Thuy og Hiens lejlighed. Vi spiste frokost på en vietnamesisk restaurant, hvor Thuy havde bestilt bord. Det var ikke så stor en oplevelse. Vietnamesiske restauranter er ikke det samme, når der ike er turister. Alle vietnamesere spiste med samt Jette, Steen og jeg spiste. Gerda og Benno kunne ikke spise noget. Vi kørte nu til det etniske museum. Jette syntes ikke at det var så godt, at man ikke kunne få forklaret opstillingen. Der er tekster ved alt. Hvis vi skal have en guide er det for en hel dag. Så konklusionen er at jeg dropper denne tur som fast, men tager den med som en ekstra mulighed. Sådan kan der være forskel. Jeg må sige at det har været en stor oplevelse for de danske rejsedeltagere, så måske tænker jeg over det endnu engang. I aften er der fest og vi bliver 28 mennesker. Der var en god fest med dejlig mad, vesternfood. Vietnamesisk mad kan man ikke lide. Det er fremmedartet og smager anderledes. Det der skete til frokost var ikke spå godt for nogen. Så jeg vil aldrig gennemføre turen til Sai Tempel og etnisk museum mere, idet der er for mange omkostninger. Nu gælder det Mai Chau i morgen.
Thuy og niece og nivø Thuys kusine Giang
Thuy og niecer og nivøThuys kusine Giang
Sai tempel 3000 år gammel Giang bliver spået
Sai tempel 3000 år gammelGiang bliver spået
Giang Thuys lejlighed
Giang Thuys lejlighed
Huy og Dan Hien og Tuyen
Huy og DanHien og Tuyen
Fest i Hanoi 25/4 Kien Anhs datter
Fest i Hanoi 25/4Kien Anhs datter
Kien Anh + søn Thus 2 børn i prinsesekjoler syet af danskere
Kien Anhs sønThus 2 børn i prinsesekjoler syet af danskere
Thu + Thuy
Thu + Thuy