Cat Ba
Indhold 
CambodiaSaigonHoi AnHueHanoiMai ChauHanoi igen/Tam CocSa Pa/Bac Ha Hanoi 3 CatBaAfslutning
Cat Ba


English version
Onsdag 4 maj
Afgang fra hotellet kl. 7.30 til Halong Bay og Cat Ba. Selskabet består nu af Khoa, Man, Minh Chau, Anh og Thuy fra Hoi An, Henning og Erik i en Toyota Innova. Vi kørte omkring Thai Airlines og fik bekræftet flybilleter til fredag. De åbnede først kl. 8.00. Vi havde et lille stop i det handicap center, hvor Oanh arbejder i Sao Do. Oanh var tydeligvis glad for at se os. Hun er sponsoreret af Henning, idet hun er hørehæmmet og har været på døveskole.
Oanh arbejder
Oanh arbejder
Handicapcenter
Handicapcenter
Handicapcenter
Handicapcenter


Kl . 12.00 nåede vi Halong hvor bilen blev parkeret og vi gik ombord på en båd for os selv. Der blev hurtigt dækket op på båden og igen var der lækker mad. Vi delte nogle flasker hvidvin. Det var en helt unik fantastisk udsigt fra båden mens vi spiste. Vi sejlede forbi en masse øer. Landskabet kan næsten sammenlignes med isfjorden i Diskobugten ved Illulisat. Her var det ikke isbjerge men klipper og temperaturen var også lidt forskellig. Vi nåede også at besøge en stor drypstenshule, som de har bygget så den ligner Mønsted kalkmine. Der var hele 3 grotter og den sidste var den største. Vi blev indlogeret på Sun Flower hotel efter en bus havde kørt os et langt stykke vej på CatBa. Middag fik vi kl. 20.00 et sted Khoa kendte godt. Han fik massage mens han sad ved bordet. Der var ikke andre der havde lyst til det.
Efter besøg i grotte ligger båden hernede
Efter besøg i grotte ligger båden hernede
Flot udsigt fra CatBa
Flot udsigt fra Cat Ba
Afrejse fra Cat Ba
CatBa flot udsigt
Catba sejltur med Google Earth. evt højre klik
Krabbe og rejer mv ved frokost
Krabbe og rejer mv ved frokost
Grottebesøg: Thuy, Man, Khoa med Minh Chau og Anh
Grottebesøg: Thuy, Man, Khoa med Minh Chau og Anh
Grottebesøg: Erik, Henning, Anh med Minh, Chau, Thuy og Man
Grottebesøg: Erik, Henning, Anh med Minh Chau, Thuy og Man

Billede fra den store drypstenshule

Torsdag 5 maj
Vi kørte afsted i bil kl. 8.00 til et andet sted på øen CatBa. her skulle vi sejle ligesom igår ind imellem 1000 øer. Vi endte et sted, der var velegnet til trekking. Vi gik 3,8 km (Forerunner 205) til en lille village Viet Hai. Undervejs hørte vi cikader synge højt og vi kom forbi en del geder på vejen. I Viet Hai fik en øl inden vi gik tilbage til båden. På vej tilbage mødte vi en del franske turister den modsatte vej men bare på cykel. Vi sejlede i retning af Monkey Island. Inden vi nåede frem fik vi en fremragende frokost på skibet. På Monkey Island blev der badet lidt (dvs det var kun Henning og Erik), men vandet var koldt. Da alle var i land for at bade eller bare slappe af, sejlede skibet væk og vi var forladt på Monkey Island. Vi tilbragte næsten 1 time der med badning og med eftersøgninger efter aber. Der var masser af aber. Det var en dejlig og fredelig ø, hvor vi slappede helt af. Men det var tid at sejle hjem. Om aftenen spiste vi afskedsmiddag kl 20.00. Et sted hvor Henning og Khoa havde bestilt bord.
Middag på Cat Ba
Middag på Cat Ba
Flere billeder fra Halong Bay
Havnen i Cat Ba
Havnen i Cat Ba
Cat Ba

Video med Catba.
Video med Halong Bay

Vi Anh, Thuy og Erik fik en øl i Viet Hai
Vi (Anh, Thuy og Erik) fik en Tiger-øl i Viet HaiFredag 6 maj
Vi kørte et langt stykke fra Catba kl 7.30 med minibus til et færgested. Her kom vi straks med en færge til Halong. Vi kørte nu mod Sao Do, hvor Oanhs forældre havde stillet frokost op. Vi fik en fin frokost. Der blev sagt Mot hai ba, jo (udtales mon tai ba, jo). Betyder 1, 2, 3, skål. Eller chúc suc khoe (Med Guds hjælp !) rigtig mange gange. Tram phan tram ( Djambo djam) lød også flittigt. Ud over Oanhs forældre var der også Oanhs søster(Hang) og Oanh. Efter frokost så vi besætningen på farmen. Der var grise, hunde, katte, hulepindsvin og slanger. Da vi skulle se slangerne, skreg Thuy pludselig op længe som om der var sket noget forfærdeligt. En slange havde bare strøget forbi hendes ben. Oanhs far havde et rigtig pænt hus, som var blevet udbygget løbende. Vi nåede vores hotel i Hanoi Kl. 15.00 og kl. 17.00 kørte vi til lufthavnen med Khoa som chauffør. Thang og Hong var mødt op på hotellet for at tage afsked med os. De havde også fine gaver med til os. I selve lufthavnen kom Thuy med gaver og tog afsked. Thuy har ydet en stor indsats for at vi blev underholdt i Hanoi.
Frokost hos Oanhs forældre
Frokost hos Oanhs forældre: Anh, Thuy, Man, Khoa, Oanhs far, Erik, Oanh, Oanhs søster(Hang) og Oanhs mor

Næsten hele selskabet
Næsten hele selskabet
Oanh og hendes søster
Oanh og hendes søster
Slanger beses
Slanger beses

Hulepindsvin beses
Hulepindsvin beses