Saigon
Indhold 
Saigon Hoi An Hue Hanoi 1 Sa Pa Hanoi 2 Ban Lac Hanoi 3 Cat Ba Afslutning Efter afslutning 27.09.2012
Saigon

Vietnam 2010

English version


Mandag 3 september
Planmæssig afgang fra Odense Banegård klokken 9.45. Desværre havde vi en komunikations fejl i lufthavnen. Gruppen gik videre mod gaten. Jeg kom senere igennem og ventede efter sikkershedskontrollen ½ time. Jeg gik igennem alle restauranterne, men fandt ikke gruppen. Vi mødtes ved gaten. Jeg burde selvfølgelig have ringet, da Knud Erik har mobil med. Det kan jeg lære noget af. En dejlig rolig flyvetur og god mad. Vi landede klokken 5.30 om morgenen.

Tirsdag 4 september
Vi er nu i Saigon i Vietnam og har fået værelser. Hop kørte os til det gamle præsidentpalads. Hop er gift med Huong, som er store søster til Thuy i Hanoi. Huy (studerer i Saigon) fra Hoi An kontaktede mig på telefon og var med på præsidentpaladset, som nu er museum. Det var her, at en nordvietnamesisk tank kørte igennem gitteret og afsluttede krigen 30/4 1975. Vi har inviteret Huong og Hop samt deres 2 børn til at spise med os i aften. Huy tager også med. Alle er lidt trætte men er klar til den store tur i morgen. Hop og Huong bestilte maden på restauranten og vi fik en god spændende mad. Vi fik øl til maden. Thang og Trang fik cola. Det blev ikke sent, da vi var trætte.
I 1975 var 20 års lidelser slut. Nu skulle landet genopbygges. Der var mange problemer i starten. PolPot fra Cambodia besatte en del af Sydvietnam. Han mente at Vietnam var meget svækket. Der lever mange khmer, som er cambodianere i de sydlige provinser. Der gik en måned så havde Vietnam afsat PolPot. Han nåede dog at dræbe 2. mill af sine egne landsmænd. Det fik kineserne til at rykke ind i den nordlige provins Lao Cai. Kinerserne smadrede hele Lao Cai, som idag har 600.000 indbyggere, før vietnameserne fik drevet kineserne tilbage. Nu kom der nye trængselstider for Vietnam. USA fik hele verden til at boycotte alle varer fra Vietnam. Der blev stor hungersnød. Det var også på dette tidspunkt at alle båd flygtninge kom til Danmark i perioden 1980 til 1990. I dag er der markedsøkonomi i Vietnam. Vietnam har den næst største vækstrate i verden og kun overgået af Kina. Vietnams vækstrate er 4 gange større end Danmarks. Vietnam er på vej frem.
Tidligere præsident palads

Tidligere præsident palads
Præsidentpaladset 30.4.1975
Huy og Trang foran præsidentpaladset indtil 30.4.1975
Huy og Trang foran præsidentpaladset indtil 30.4.1975
Trang ved præsidentpaladset
Trang ved præsidentpaladset


Trang, Hop, Thang og Huong

Onsdag 5 september
vi er ved at pakke vores ting, idet vi skal have kufferterne op til Tommy og Ruth. Vi tjekker ud nu her klokken 6.00, inden vi tager til Cu Chi tunnellerne og Thay Ninh for at se den religiøse bevægelse Cao Dai. Hop kørte os. Det var behageligt at køre i denne flotte bil. Vi var meget taknemmelig for at Huong og Hop tog sig af os. Cu Chi tunnellerne er bygget af Vietcong under franskmændenes besættelse, men stærkt udbygget under amerikanerkrigen. Det må have været et helved både for vietnameserne og amerikanerne, når man ser alle de måder, man kunne slagte hinanden på. Der er ca. 250 km tunneller. Der hvor tunnellerne var, var der ingen træer og buske. Amerikanerne smed orange gift ud, så al vegetion forsvandt. Men ingen tænkte på at det også dræbte mennesker. Der er i dag mange børn som er født efter 1975, da krigen var slut, som også har problemer med hørelse og ben. Det var interessant at se disse tunneller. Der er et stykke vej til Tay Ninh. Næste stop er Cao Dai, som er en religiøs bevægelse, som er sammensat af kristendom, hinduisme og budisme. Den store indmarch starter kl. 12.00 og varer ca. 1 time. Vi var der kun i 20 minutter.
Vi spiste frokost i Thay Ninh og fik meget lækker mad. Da trafikken i Saigon er intens, kørte Hop os til et supermarked, så vi kunne købe ind til togturen. Vi spiste en dejlig middag hos Huong og Hop og fik velsmagende mad. Hop og Huong hjalp os til toget. I toget festede vi med 2 unge fra Tyskland. En god lang søvn, hvor alle sov længe.
Cu Chi
Cu Chi

Hope og Houng ved Cu Chi
Hop og Huong ved Cu Chi

Cu Chi tunnellerne Tommy

Cu Chi tunnellerne Knud Erik

Mere om Cu Chi
Tay Ninh Cao Dai
Tay Ninh Cao Dai
Tay Ninh Cao Dai
Tay Ninh Cao Dai

Mere om Cao Dai
Video fra Cao Dai.
Huong og Henning
Huong og Henning