Sa Pa
Indhold 
Saigon Hoi An Hue Hanoi 1 Sa Pa Hanoi 2 Ban Lac Hanoi 3 Cat Ba Afslutning Efter afslutning 27.09.2012
Sa Pa

Vietnam 2009

English version


Søndag 16 september
Vi har fået værelser med en stor udsigt. Nu venter vi på morgenmad. Vi starter først vores første trekkingtur klokken 9.00. Det er den store tur til Lao Chai og Ta Van. Her lever Sort Mong som der er flest af, men der er også Rød Dzauer. Vejret var med os med høj blå himmel. Det var var lidt koldt, da vi ankom, men varmen kom hurtigt, så da vi startede var temperaturen cirka 24 grader. Det var en af de klareste ture jeg har haft. Alle tog mange billeder og kunne have taget mange flere. Der var hele tiden flotte partier både af natur og mennesker. Der var mange Sort Mong, der fulgte os, så vi havde hele tiden en hånd, som kunne hjælpe os over svære passager. Jeg havde stor hjælp af det. Vi spiste frokost klokken 11.30 helt efter tidsplanen. Vi besøgte et hjem som jeg er kommet i mange gange. Hos konen i huset købte jeg lidt ved. Vi afsluttede turen med en øl i bunden af dalen. Vi havde bestilt en bil til tilbageturen. Vi var ved vores hotel klokken 14.30. Khoa og jeg gik ud for at bestille bord til i aften og frokost i morgen. Det bliver: sort kylling grill med ris. Det er er sted jeg har spist frokost mange år. Navnet på ejeren er Luyen. Hun har en datter, som studerer i Hanoi, Phung Dum. hun kommer til vores fest 23 september sammen med sin ven. Vi spiser middag på nabo restauranten til hotellet. Vi var 7 til middag: Khoa, Tommy, Ruth, Knud Erik, Diem, Robert og Henning.

Black Mong og Robert

Black Mong og Diem

Robert ved vanskelig passage

Henning hjælpes over

Vandbøfler og Henning

Nogle steder måtte vi over vand

Videoklip med Red Dzao mv. Højreklik evt.
Videoklip med Red Dzao fra www.vktour.com 2008

Mandag 17 september
Klokken er 6.00 her til morgen. Det er næsten samme vejr som i går, hvor solen først får fat efter klokken 8.00. Her i bjergene kan vejret skifte hurtigt. Vi starter klokken 9.00. Vi har en bil som kører os til Ta Phin. Det er en Rød Dzau landsby. Rød Dzauerne udvandrede fra Kina for mere end 300 år siden. det har tidligere været et nomade folk. De vietnamesiske myndigheder har tidligere haft problemer. Der skete mange steder , at der blev bygget skoler og hospitaler, så kunne myndighederne se at efter få år, var Rød Dzau folket flyttet til et andet sted. Rød Dzau har deres eget sprog. Det har Sort Mong også. Det var deres landsby vi besøgte. Sort Mongerne stammer fra Mongoliet. Jeg er et kendt ansigt i Ta Phin landsbyen og kender mange i landsbyen især Pham Mai og Le Mai. Der blev et festligt gensyn. Der var mødt 30 Rød Dza op, da vi kom i bil. Det var samme proces som tidligere. Alle fulgte efter os op gennem byen. Alle eller næsten alle kendte mig. Vi besøgte 2 hytter. Den første var en meget stor hytte, som var havde 2 rum, så man kan bo der. Vi fik te og ris snaps, som var fin. Vi besøgte også nabo hytten. Nu var vi klar til den spændende tur over rismarkerne. Jeg havde en til at hjælpe mig. Vi gik gennem 3 vandløb. Alle var forberedt med sko, som kunne tåle vand. Jeg købte lidt fra Le Mai, som havde hjulpet mig. Der blev uddelt 10 poser med børne tøj. Nu har vi kun 4 poser tilbage. Dem deler vi ud i morgen. Nu var det tid til at køre tilbage. Vi spiste frokost på markedet hos Luyen. Jeg havde bestilt sort kylling med ris. Kyllingen var grillet. Vi gik gennem handelsboderne hjem. Igen blev der købt ind. Nu slapper vi af på terrassen. Klokken 20.00 går vi ud for at spise. Robert og Diem har fundet et godt sted. I Sa Pa kan man rigtigt fornemme de 4 årstider på samme døgn. Om natten/vinter, morgen/formiddag forår, middag/sommer og eftermiddag/efterår. Det viste sig at det var Roberts fødselsdag. Der blev igen sunget meget. Vi sluttede igen af på vores fælles terrasse med kaffe, rom og cola.

Hotel Lotus

Uddeling af tøj

Knud Erik og Red Dzauer


Vi fik te og whisky her

Henning og Diem
Black Mong på vores trekking
Black Mong på vores trekking
Black Mong på vores trekking
Black Mong på vores trekking
Black Mong
Black Mong
Sa Pa Sort Mong
Sa Pa Sort Mong
Bac Ha: Flaver Mong
Bac Ha: Flaver Mong

Tirsdag 18 september
Sidste dag i Sa Pa. Det har regnet i nat. Nu her klokken 6.00 morgen er det ved at klare op. Vi starter først på turen til Cat Cat, det er et sort Mong område. Solen kæmper med tåge fra bunden af dalen. Men vi troer at om 2 timer er det blå himmel. Det blev aldrig helt godt, selv om vi først startede klokken 9.00. Vi fik delt meget tøj ud. I bunden af Cat Cat ved et vandfald, så vi Mong danseoptrin. Tilbageturen til Sa Pa tog vi på motorcykler. Vi spiste frokost på et pizzaria. Kun Ruth var ikke med. Hun ville helere have massage. Hun var nu heller ikke sulten. Vi sidder på fælles terrassen og drikker kaffe klokken 16.30. Herfter bil til Lao Cai. Der var tåge og regn, støvregn. Vores tog går klokken 20.30 til Hanoi, hvor vi er i morgen. Vi havde 2 kupeer. Alle var i vores kupe, hvor vi fik rom og cola. Der blev igen sunget så alle i toget kunne høre det. Her klokken 5.00 kunne vi kun få 1 rom. Vi er 6 personer, Diem og Robert er også med. De skal tilbage til Hoi An i aften, så der er lidt fyldt her til morgen.

Danseoptræden

Black Mong får hvid pose med børnetøj