Hoi An
Indhold 
SaigonNha TrangHoi AnHueHanoiSa Pa/Bac HaHalong BayHanoi igen
Hoi AnOnsdag 13/9

Vi var tidlig oppe for vi skulle med tog fra Nha Trang til Da Nang. Vi kom næsten afsted planmæssigt, men dog 10 min forsinket. Vi ankom til Da Nang 1 time forsinket. Tien havde ventet på os i 1 time sammen med to nye fra hotellet. Inden vi kørte til vores hotel, besøgte vi Marmorbjerget.
Marmorbjerget

Pagoderne og templerne er bygget af Ming Mang. Ming Mangs mausoleum besøger vi søndag 17/9. Vi kom godt til vores hotel og har fået fine værelser. Lone og jeg har fået cykler og var på en lille rundtur.
Ankommet til Hoi An

Vi besøgte Sys familie og købte sølv hos Thao og sidst besøgte vi Luu.
I Si's hjem

Jeg havde et besøg mere nemlig cykeltaxamanden. Traditionen er, at vi cykler til stranden kl. 06.00. Jeg kører cykeltaxaen, og Taenh sidder som kunde. På vej hjem fra Taenh, løb jeg ind i et bryllup, meget festligt. Bruden kendte mig, men jeg kunne desværre ikke huske hende. Hun er ansat hos sølvsmed damen Thao. Thaos søster var også med. Nu nærmer klokken sig 8.00, hvor vi skal spise middag. Sy og Mao har bestilt mad på en restaurant ved havnen. 5 danske og 15 vietnamesere. Vi spiste i smukke omgivelser. Maos datter Bich ville gerne have, at vi skulle se hendes butik, så hun bestilte en taxa. Det var nu blevet sent, så det blev kun et kort kik. Alle var også trætte.

Torsdag 14/9

Jeg skal tidlig op for at køre til stranden med Taenh, som er cykeltaxamand, og jeg kører cykeltaxaen.

Billede med cyklen
Efter morgenmad skal vi til Da Nang og Village of Hope, som er en kostskole, hvor jeg sponsorerer Chau. Chau er Luu's datter. Chau kan ikke høre. Hun kom på skolen som 5 årig og idag er 13 år.
Chau i Village of hope

Luu, Chau og Henning
På vores køretur var vi blevet til 7. Vi havde Luu og Chau med. Der var kommet en ny leder. Jeg havde en pakke med til Fug, som jeg havde fået af Jesper og Marianne. Vi var på hele skolen og så sovesal, klasseværelser, køkken og systue. Det var en stor oplevelse at overvære undervisningen. Jeg havde 3 store globusser og over 100 billeder med. Disse vækker altid stor glæde. Chau blev på skolen. Vi havde Luu med tilbage til Hoi An. Efter en kort pause kørte vi på cykel til Sy, hvor en stor frokost ventede. Der var mange retter. Der var Sy, hans kone Vi, Mao, Anh og de 2 brødre. Der manglede kun den mindste. Efter frokost fik vi frugter: annanas, mango og en speciel grape. Anh og hans broder underholdt med klassisk musik. Mao og Sy gav et enkelt nummer. Vi cyklede tilbage til hotellet. Alle ville købe sølv. Nogle noget mere tøj. Jeg kørte rundt og besøgte bl.a. Sys fabrik, Luu's skole og Hoi Ans vartegn.
Hoi An's vartegn: Den japanske Bro

I aften skal vi spise ved vores tøjdame Boui. Jeg havde forståelsen af, at det skulle være i hendes hjem, men det blev i hendes butik. Vi sluttede aftenen af ved hottellets swimmingspool. Da alle gik til ro, tog Gorm og jeg ned på havnen. Alt var roligt. Kl. er nu 11.30.

Fredag 15/9

Det bliver en pragtfuld dag, men der opstod små misforståelser. Thao mente, at vi var inviteret til frokost hos sin far. Det havde vi ikke forstået. Ærgeligt at vi må skuffe gode venner. Vi kan jo ikke spise frokost 2 gange. Jo Lone kan. Vi startede kl. 09.00 og kørte gennem byen. Vi steg på en båd, en slags bus båd og var med på hele turen, en stor gevinst. Sy er venligheden selv, men engelsk kan han ikke. Derfor var det dejligt at have Mai med.
Høstarbejdere>
Træbro

Vi så, hvordan risen blev høstet. Der blev også tid til at se et teglværk. Det er spændende, at cykle på de små øer, men uden nogle af de lokale kan vi ikke finde rundt. For nogle var det en hård tur, men spændende.
Rishøst i nærheden af Hoi An


Som tidligere nævnt tog vi en bus båd sammen med mange andre over til den store ø.
Bådtur i nærheden af Hoi An

Lone på bådtur


Her besøgte vi en lille fabrik, som fremstiller alt i træ. Hanne og Ole købte, ja Lone købte også. Det der blev købt, lod vi blive, da vi altid tager samme vej tilbage, men det gjorde vi ikke denne gang. Thao, som kendte fabrikken, sørgede for at tingene blev bragt til vores hotel. Frokost spiste vi sammen med Thao på en speciel restaurant. Vi havde stadig Moi med os. Han stillede sig til rådighed for en rundvisning i Hoi An. Den lange cykeltur var for meget for Gorm, og han havde det ikke godt.
Fra cykelturen


Vi spiste middag hos Luu og Hung. Et meget fattigt hjem, men det blev en hyggelig aften. Vi sluttede ved swimminpoolen.