Hua Lu
indhold 
CambodiaSaigonHoi AnHueHanoiSa Pa/Bac HaMai Chau Hanoi 2 Hua LuHanoi 3Cat BaBangkok
Hua Lu
Lørdag den 6/10
Vi skal på en 2 dages tur til Hua Lu ved Ninn Bihn. Afgang fra hotellet kl. 7.00 morgen. Første stop Vietnams første hovedstad. Her styrede kong Hee i 800 og 900 tallet. Det var 2 flotte gamle pagoder. Vi lejde cykler - gode cykler - og cyklede de 12 km til Tam Cox. Det blev en anderledes cykeltur end vi havde regnet med. På grund af den megen regn, som er kommet her i Nord Vietnam stod vejen under vand en del steder. Nogle steder nåede vandet op over knæene.
Ole på vandcykel
Oversvømmelse
Den store regnmængde skyldes tyfonen, som ramte nord for Hue i sidste uge. Selv her 7 – 800 km nord for mærker man den. Tyfoner kommer normalt først i november og december. Da vi kom frem, blev vi indkvarteret, spiste frokost og sejlede ud i de små både to i hver. Vandstanden i floden var meget højere end normalt. Vi måtte derfor opgive den sidste grotte. Højden var for lav. Det var kun lige akkurat, vi kunne sejle under broerne og de 2 grotter på henholdsvis 125 m og 65 m. Selv når vi lå ned i båden var der under 10 cm frihøjde nogle steder.
Sejltur ved Tam Cox
Området vi sejlede i hedder Halong Bay på land. Det er samme type bjerge, som når vi sejler til Cat Ba, men disse bjerge står på land. En meget smuk sejltur på 2 timer. Vi kørte de 15 km. ud til Khaos mor, som gav middag. Vejene derud var dårlige, så turen tog ca. 45 min hver vej. Aftenen sluttede på terrassen. Alle var trætte, så kl. 22 gik vi til ro.

Søndag den 7/10
Det er Johns fødselsdag. Vi fejrer den først i morgen. Vi står op i pragtfulde omgivelser. Jeg gik en morgen tur for at nyde den smukke natur. Afgang fra hotellet kl. 9.00. Alle syntes, det var et godt hotel. Vi kørte 2 ½ time for at komme fra Ninn Bihn provinsen til Hung Yen provinsen. Vi skal til Phu Cu. Først besøger vi Huys svigerfamilie. Her bor hun, sammen med sin mand og lille søn Dan.
Huy, Dan og Henning

Det gør de, indtil de får deres eget hjem. Det vil Huy gerne. Vi fik serveret frugt og en forfriskning. Senere kørte vi videre til Huys barndomshjem. Hendes far Khue og mor Hang tog i mod os sammen med Huys 2 søskende. Khue viste os stolt sin have med mange forskellige buske og træer, som han gik meget op i. Kl. 14.00 fik vi frokost. En meget fin servering.
Thus forældres hus
Efter frokost gik turen tilbage mod Hanoi. Vi havde Hien , den yngste søster med. Vi træffer hende i morgen ved det Etnologiske Museum. Hun vil vise os sin lejlighed i middagspausen. Nu er vi i Hanoi og ved godt mod, nu da vejret er blevet bedre. Senere på aftenen mødtes vi på et gadehjørne nær ved hotellet. Det er her, alle rygsækturisterne mødes. Vi sidder på gaden og drikker øl til 80 ører pr glas. Her kommer unge fra hele verden, så her hersker en international atmosfære.
Nat i Hanoi
I morgen fejrer vi Johns 65 års fødselsdag.