Cambodia og Vietnam 2007-2
IndholdCambodiaSaigonHoi AnHueHanoiSa Pa/Bac HaMai Chau Hanoi 2 Hua Lu Hanoi 3 Cat Ba Bangkok  
Cambodia og Vietnam 2007-2

Henning har planlagt og guider turen til Cambodia og Vietnam 08.09.2007 - 15.10.2007 og udnytter kontakter fra tidligere besøg i Cambodia/Vietnam. Deltagerne er Ole, Sonja, Jørgen, John, Bodil, Erik, Henning, Hans Peder og Henriette.
Gruppen + vietnamesiske venner
Facts about Vietnam
Facts about Cambodia
Takt og tone i Vietnam
Fang dragen med musen og få fakta om Vietnam
Video fra Vietnam
Vietnam news
Photo of ethnic minorities
Facts about 54 ethncic minorities
Vietnam maps
Danish Vietnamese societyCambodia Vietnam 8/9 – 15/10 2007

Lørdag 8/9
Afrejse København med Thai Airways TG0951 kl. 14.35
 
Søndag 9/9
Ankomst Bangkok kl. 06.00. Afrejse Bangkok til Siem Reap Cambodia med Bangkok Airways TG0903 kl. 08.00. Ankomst Siem Reap kl. 09.00. Efter ankomst venter en bil til bagage og 4 To To taxi, motorcykler med twinsæder, plads til 2 personer. Vi kører nu til vores hotel Mandalay Inn, bliver indkvarteret. Når vi er blevet indkvarteret, laver jeg en lille rundvisning, det lokale marked, et par massagesteder, samt den populære blindmassage. Vi spiser frokost. Som en ekstra tur vil jeg spørge jer, om I vil se solnedgang over Angkor Wat, meget populært, koster ca. 4US$, som går til taxi. Vi bestiger et lille bjerg med god udsigt. Første gang jeg prøvede i 2000 var der ca. 200 mennesker, nu ca. 4000. Det kræver lidt anstrengelse at komme. Det er blevet nemmere, har tidligere været meget besværligt. Kl. 18.00, når solen er gået ned, kører vi tilbage til Siem Reap. Spiser middag på en god restaurant med det samme. Alle går tidligt til ro, forslag. Vi har en anstrengende dag i morgen.

Mandag 10/9
Tidligt op. Vi skal se solopgang over Angkor Wat, igen meget populært. Vi kører fra Mandalay Inn kl. 05.00 morgen. I Angkor Wat sidder vi og venter på solen, som står op kl. 06.00. Herefter spiser vi morgenmad i Angkor. Vi har morgenmad på hotellet, men der er langt til hotellet og af sted igen til Angkor. Så jeg plejer at have den ordning, at jeg betaler halvdelen af jeres morgenmad. Efter morgenmad kører vi til Angkor Thom. Det er kongebyen med de fine templer. Første stop: Vi vandrer igennem indgangsporten til Angkor Thom. Vi kører til Bajon Templet. Et tempel med mange ansigter. Her kan vi også blive spået til en billig pris. Vi går nu til Kongeslottet. Vi kommer ind af bagdøren, men inden ser vi et meget stort hinduistisk tempel, som har været under restaurering de sidste 10 år, men der går mindst 10 år, før det er færdigt. Så kommer vi til Kongeslottet, som er meget forfaldent. Vi ser Kongeparken med kongens 2 swimmingpools, slutter af med stedet, hvor de store elefantkampe fandt sted. Nu finder vi vores To To motorcykler. Vi skal til Ta Phrom templet med de store træer. Nu skal vi have frokost, klokken nærmer sig 12 middag. Vi spiser frokost kl. 12.06, herefter sidste besøg, det største tempel Angkor Wat. Nogle historiske ting. Her i Angkor Wat levede over 1 million mennesker for 1000 år siden, til sammenligning levede der i Paris 20.000. Samme størrelse som Kejserpaladset Bejing Kina. Der er gået lige så mange sten til som Cheops pyramiden i Egypten. Efter dette besøg tilbage til hotellet, hvor vi er kl. 15.41. Vi mødes til afskedsmiddag kl. 19.55. Det er på Mandalay Inn. Inden da tid til blindmassage eller anden massage. Vores guide kommer og spiser med os. Han har sin kone og 2 børn med, 4 år og 6 år. Sopal kommer også, en tidligere guide.
 
Tirsdag 11/9
Afrejsedag, men først skal vi opleve mange ting. Vi kører fra Mandalay Inn kl. 08.00. Vi tager vores tuk tuk. Første stop et tempel bygget til minde om ofrene efter Pol Pot. Man kalder det et Killing Fields tempel. Her er også kostskole. Hvis der er elever hjemme, ser vi deres bolig. Nu skal vi have Chiews kone med, vi ser hendes internetcafé, hun tager med os ud til hendes hjem. Vi ser hjemmet, deres husdyr, som er noget specielle, krokodiller. Vi laver en lille rundtur i landsbyen. Vi kører til Ton Le Sap floden og søen, som nu er blevet 5 gange større end sidst i marts. Vi sejler til en restaurant ude på søen, hvor vi spiser frokost, som består af fisk og andet. Efter en dejlig frokost sejler vi tilbage, tuk tuk til Mandalay Inn. Vi skal med Vietnam Airlines VN0822 kl. 17.20. Kører fra hotellet kl. 15.21 igen med tuk tuk. Vi er i Vietnam kl. 18.20 i Ho Chi Minh City. Her venter en taxa, som kører os til vores hotel. Vi bliver indkvarteret på hotellet, går straks ud og spiser.
 
Onsdag 12/9
Vi skal tidligt op og har et stort program. Vi kører fra hotellet kl. 06.46. Første stop Cu Chi tunnellerne bygget af Vietcong, start under franskmændene, men stærkt udbygget under den amerikanske besættelse. Der er ca. 250 km tunneller. Næste stop Cao Dai, en religiøs bevægelse, en sammensmeltning af hinduisme, buddhisme og kristendom. Vi skal være i Thay Ninn kl. 12.00. Her starter den store indmarch. Når vi har taget vores billeder, spiser vi frokost i Thay Ninn. Hvis vi har lyst, besøger vi en forlystelsespark med svævebane. Så går det tilbage til hotellet, middag i byen.
 
Torsdag 13/9
Vi kører fra hotellet kl. 8.05. Vi skal se det gamle præsidentpalads, som nu er museum. Det var her en nordvietnamesisk tank kørte igennem gitterporten, da krigen var slut 30/4 1975. 20 års lidelse var slut, nu skulle landet genopbygges. Der var mange problemer i starten. Pol Pot fra Cambodia besatte en del af Sydvietnam. Han mente, at Vietnam var meget svækket. Der lever mange Khmerer, som er cambodianere i de sydlige provinser. Der gik en måned, så havde Vietnam afsat Pol Pot. Det fik kineserne til at rykke ind i den nordlige provins Lao Cai. Kineserne smadrede hele Lao Cai, før vietnameserne fik drevet kineserne tilbage. Nu kom der nye trængselstider for Vietnam. USA fik hele verden til at boycotte alle varer fra Vietnam. Der blev stor hungersnød. Det var på dette tidspunkt, alle bådflygtningene kom til Danmark 1980-1990. I dag er der markedsøkonomi i Vietnam. Vietnam har den næststørste vækstrate i verden, kun overgået af Kina. Vækstraten i Vietnam er over 10 %, i Danmark ca. 2,5 %. Vietnam er på vej frem. Efter besøg på det gamle præsidentpalads kører vi nu til en stor forlystelsespark. Her kan vi spise frokost. Derefter tilbage til hotellet til omklædning til togrejsen. Alle kufferter ind på mit værelse, hvor vi tager bad på skift. Vi kører fra hotellet kl. 22.00. Toget kører kl. 23.00. Vi har 2 kupeer med aircondition, der er friske lagner. Vi tager en cappuccino/kaffe eller andet, før vi går til ro. Husk plastkrus, ikke engangs.
 
Fredag 14/9
Vi kan sove næsten lige så længe, som vi vil. Der kommer beskeden morgenmad og frokost. Det er ikke det store sus. Vi tager det, vi kan lide. I den ene ende af toget er der en kantine. Tag en tur op gennem toget, der er mange vogne. Vi kan se, hvordan landskabet veksler. Mellem kl. 13.00 og 14.00 er vi i Da Nang. Her kommer Tien og Phuc måske Thuy og tager imod os. Vi skal nu til Hoi An og Hai Yen hotel. På vej til Hoi An besøger vi Marmorbjerget. Der er mange trin op, men et utrolig flot tempel, der er flere templer. Disse templer er bygget af kejser Ming Mang. Hans mausoleum ser vi den 22/9. Nu går det mod Hoi An. Vi mødes kl. 20.00 før middag i byen.
 
Lørdag 15/9
Cykeltur. Jeg skal lige have det til at passe med Sy’s program. Det ved jeg præcist den 14/9. Vi starter fra hotellet kl. 9.00 og cykler ned til havnen, stiger ombord på en af bådene, har cykler med. En sejlads på 12 minutter. Vi stiger af ved et bådeværft, ser et træskæreri. Vi cykler rundt på de små øer. Det kan være svært at finde rundt, hvis vi ikke har en lokal med. Det er en spændende tur, her kommer næsten aldrig turister. Vi er tilbage i Hoi An mellem 12.00 og 01.00. Nu skal vi have frokost. Herefter kører vi til det kontor, hvor man kan købe billetterne til kulturstederne i den indre by, koster 75.000 VD, det er ca. 30 kr., dækker 5 steder. Nu kører vi til hotellet, tager badetøj på, tager til stranden. Der er 4 km. Det er ikke alle, der vil være der længe, men det er hurtigt at finde hjem. Middag i byen.
 
Søndag 16/9
Vi cykler fra hotellet kl. 09.00. Jeg vil vise forskellige indkøbsmuligheder, tøj, sølv, stedet hvor kongefamilien spiste frokost i 1997 eller 1998. Kl. 20.00 har vi den store fest på Hai Yen. Vi bliver ca. 30 personer.
 
Mandag 17/9
Vi kører til Village of Hope kl. 8.30. Vi skal til Da Nang. Det er her Chau går i skole, hun er nu 13 år. Jeg stødte på hende, da hun var 5 år, har betalt hendes specielle skolegang, hun er døv. Nu får hun speciel træning i døvesprog. I foråret havde tidligere hold sparet sammen, så vi kunne give hende en computer, som hun fik overrakt i marts måned. Efter Village of Hope kan vi gøre forskellige ting, swimmingpool, strand, byen, tøjbutik, sølvbutik, eller de kulturelle steder. Middag i byen.
 
Tirsdag 18/9
For dem, som har lyst, kører vi kl. 09.00 til en ø ud for Hoi An, ca. 20 km. Vi ser byen, hvor der næsten ingen turister er. Efter bybesøg tager vi til en Robinson Krusoe strand, hvor vi bader. Man kan klæde om på stranden. Vi får frokost, som er inkluderet i billetten 20 US$ ca. 110 kr. Vi er hjemme igen kl. 16.00. Middag i byen.
 
Onsdag 19/9
Et sted, hvor der er en virkelig dejlig by, et hotel med swimmingpool og en dejlig strand. Denne dag er fridag. Middag i byen.
 
Torsdag 20/9
En cykeltur formiddag, eftermiddag fri.
 
Fredag 21/9
Vi skal til Hue. Vi kører fra Hai Yen kl. 7.30. Der er ca. 145 km. Vi kører gennem Da Nang, tager over Hawan passet, er i Hue ca. kl. 11.00-11.30. Kl. 12.30 kører vi fra hotellet, frokost hos de døve, derefter besøg kongepaladset, derefter besøg det store marked. Vi siver langsomt hjem. Kl. 20.00 tager vi til en spændende restaurant, mange retter mad og musik.
 
Lørdag 22/9
Vi skal ud at sejle på Duftenes flod. Vi starter fra hotellet kl. 8.00 og skal cykle 1.750 m til vores båd, vi tager cyklerne med ombord. Vi sejler op ad Duftenes flod. Første stop Ten Mu Pagoden, et fredfyldt sted. Blev kendt over hele verden, det var her en munk kørte i sin bil til Saigon, kørte op foran præsidentpaladset, gik ud på pladsen, hældte benzin over sig, tændte ild til sig. Billedet gik verden rundt, det var i 1963. Krigen fik et vendepunkt. Det blev præsident Diems fald, folkeopinionen vendte sig mod krigen både i USA og Europa. På det tidspunkt var der ca. 750.000 allierede soldater i Vietnam. Nu ånder alt fred og idyl. Næste stop Ming Mang mausoleet, et meget flot mausoleum i en flot park, et sted mange tager til på udflugt. Nu sejler vi over floden, her skal vi have cyklerne af, der er ca. 3 km op til Kai Dien mausoleet, et helt andet mausoleum. Her er det rå stenmasser og en masse trapper. Men et flot mausoleum med mange mosaikker. Her er en god udsigt fra toppen. Tilbage til båden. Her er der nu 2 muligheder, man kan cykle tilbage til Hue, eller man kan tage båden. Dem, som tager båden, kommer ca. 45 minutter senere end os, der cykler. Dem, som vil sejl,e skal have cykler ombord. Vi skal alle ombord, nu skal vi have frokost ombord. På båden kan der købes meget silketøj, et af de gode købssteder!!! Nu cykler vi tilbage til Hue ca. 10 km eller bliver sejlet hjem. Vi slapper nu af. Kl. 20.00 går vi ud og spiser.
 
Søndag 23/9
Denne dag er fridag. Om morgenen kl. 8.00 skal alle kufferterne ind på mit værelse. Husk håndklæde, så alle kan få bad inden togrejsen ca. kl. 16.30. Det nøjagtige tidspunkt får I senere. Vi skal nu til Hanoi, hvor vi er ca. 5.30.
 
Mandag 24/9
Ankomst Hanoi tidlig morgen, husk alle løsdele. Denne gang er der intet hastværk, da toget ikke kører længere. Vi skal have taxa til hotellet Camilia 4 44 Hang Gaiy. Når vi når hotellet, skal vi have værelser. Det er ikke sikkert, vi kan få værelser så tidligt, der sover sikkert nogen i dem. Vi tager morgenmad. Jeg laver en lille vandrerundtur omkring Hoa Kiem Lake, som bliver et samlingspunkt for os. Inden jeg går, skal jeg bestille cykler. Kl. 9.00 tager vi på en spændende cykeltur. Vi skal her afprøve vores cykleevner, pas på, lær vietnamesisk cykelstil. Jeg vil gøre, hvad jeg kan for at lære jer teknikken. Det kan se værst ud, men det gælder om at forstå måden, man gør det på, ikke ryste på hovedet og sige, de kører tosset. Først smider I danske regler ud og lærer nogle praktiske regler. Regel: Vis hvad du vil, fortryd ikke, marker hvad du er i gang med. Hvis du passerer andre cykler og motorcykler, marker hvad du vil. Nogle gange tæt på sving, kør næsten i den forkerte side, så bliver der så få passager som muligt. Efter endt cykeltur slapper vi af ved Hoa Kiem Lake. Når vi kommer tilbage til Camilia 4 44 Hang Gaiy. Nu skulle værelserne være klar. Vi går nu hen til Little Hanoi, hvor vi spiser frokost. Resten af dagen til fri rådighed. Vi mødes kl. 20.00, hvor vi går ud og spiser.
 
Tirsdag 25/9
Vi skal besøge Ho Chi Minh mausoleet. Kører fra hotellet kl. 8.00. Husk lange bukser. Besøg i mausoleet, hvor vi besøger Ho Chi Minh’s bolig. Ved udgangen den meget berømte pagode, den Etbenede Pagode, kort besøg Ho Chi Minh museet. Nu cykler vi til det gamle universitet også kaldt Litteraturmuseet. Vi kører tilbage til hotellet. Jeg stopper ved Vandteateret. Her køber jeg billetter til Vandteateret. Vi spiser frokost på Little Hanoi. Herefter er dagen fri til vi skal i teatret ca. kl. 17.00. kl. 20.00 spiser vi middag.
 
Onsdag 26/9
Denne dag er til fri disposition. Vi mødes kl. 20.00, vi skal ud og spise i byen. Husk nu starter vores ture, den første til Sa Pa og Bac Ha. Vi pakker vores håndbagage med tøj til 4 nætter. Vigtige ting regnslag, lygte, sleeping bag + toiletsager og tøj. Den store kuffert ned i receptionen, hvor der er et rum til den. Husk at afregne minibar. Vi er først tilbage i Hanoi mandag mellem kl. 17.00 og kl. 18.00. Vigtigt, vi kører kl. 5.00, der er langt til Sa Pa.
 
Torsdag 27/9
Afrejse til Sa Pa kl. 5.00 morgen. Det er meget lidt morgenmad, vi får, så køb lidt, vi kan spise i bilen. Vi er først i Sa Pa mellem kl. 17.00 og kl. 18.00. Middag på restaurant Mimose.
 
Fredag 28/9
Vi besøger en blomsterpark, som ligger på det højeste punkt i Sa Pa. Der er en fantastisk udsigt. Frokost i byen. Hvis jeg får kontakt med Lan, tager vi en tur til hendes hjem. Vi lejer motorcykler. Det vil koste 50.000 VD ca. 19 kr. Turen tager ca. 2 timer. Lan er fra en etnisk gruppe, som hedder Seid. Hendes landsby ligger ca. 20 km fra Sa Pa, en meget smuk tur. Hvis jeg ikke får kontakt bliver det først lørdag, men det passer bedst fredag.
 
Lørdag 29/9
Kl. 9.00 skal vi besøge en rød Dzau landsby. Den ligger 10 km fra Sa Pa. Når vi ankommer, står der mange, som vil sælge til os. De følger os hele landsbyen rundt. Når vi skal hen over rismarkerne, er det rart at have en hånd fra en rød Dzau. Vi går på høfderne. Køb nu ikke for tidligt. Sælgerne skal nok følge med. Vi kører tilbage til hotellet, går op på markedet, hvor Phung Dung og hendes mor Luyen har lavet frokost til os 3 US$ + drikkevarer. Jeg betaler, vi afregner senere. Efter frokost skal vi besøge en sort Mong landsby. Vi vandrer ned ad bjerget. Vi laver et stop ved en af hytterne. Vi skal ind og se, hvordan de bor. Når vi ser et mindre vandfald og en hængebro, er vi nået bunden. Så går vi på tværs. Her venter en motorcykel til hver, som kører os tilbage til markedet. Hvis vi har besøgt Lan fredag, slapper vi af i byen. Kl. 20.00 spiser vi i byen. Efter middag besøger vi livet omkring markedet. Vi skal tidligt op. Kører fra Sa Pa kl. 6.30. Vi skal til Bac Ha.
 
Søndag 30/9
Start 6.30. Farvel Sa Pa. Nu gælder det Bac Ha og Flaver Mong. Når vi har fået vores værelser, tager vi på markedet. Det er Nordvietnams største for etniske grupper. Her kommer mange mere end 50 km i busser eller lastbiler. Her sælges alt. Turisterne er langt i undertal. Der er mange spisesteder for lokalbefolkningen. Dog nogle få for turister. Vi går ind på markedet, aftaler hvornår vi mødes til frokost. Næste tur bliver kl. 14.00. Vi tager en tur op ad bjerget. Skal besøge en musiker ved navn Mr. Ho. Det er en flot tur, varighed ca. 2 timer. Hvis der er mere krudt i jer, vil jeg foretage en tur til en Tay familie. Det er en tur til den modsatte side. Tag med, hvis I har lyst, varighed 1½ time.
 
Mandag 1/10
Tidligt op. Vi kører så hurtigt vi kan, ca. kl. 6.00, der er igen lang vej tilbage til Hanoi. Her er vi ca. kl. 17.00. Middag i byen. Skift det snavsede tøj ud med andet. I morgen skal vi til Mai Chau. Husk igen sleeping bag, regnfrakke, lygte og altid plastkrus.
 
Tirsdag 2/10
Af sted til Mai Chau. Afgang hotel kl. 7.00. Der er 145 km til Mai Chau dalen. I udkanten af Hanoi besøger vi en silkefabrik. Der er her mulighed for at købe færdigvarer samt silke i metermål. Vi ser her silken fra puppe til færdigvarer. Turen går nu videre til Hoa Binh, byen med det store kraftværk, som vi først ser på hjemvejen. I Hoa Binh kører vi til venstre mod Son La. Det bliver bjergkørsel lige til Mai Chau. Byen vi bor i, er en landsby, som består af landmænd. Disse familier har en bibeskæftigelse, nemlig lave ting til turister samt fungere som gæstehuse. Vi bor i hus nr. 1 lige ud til rismarkerne. Her bor en af de mange etniske grupper, der er 54 i Vietnam, disse er hvid Thai. De udvandrede for flere hundrede år siden. Her kan næsten alle tale og skrive Thai, selvfølgelig også vietnamesisk, mange også engelsk. Når vi kommer frem, bliver vi indkvarteret. Vi vil allerede den første dag lave en lille cykeltur. Cyklerne har vi med i bilen fra Hanoi. Det bliver en tur på små stier gennem flere landsbyer. Inden vi cykler, har vi spist frokost. Hoa og hendes mand laver noget af det bedste mad i Ban Lach. Det er det landsbyen hedder, som vi bor i. Efter aftensmad kan vi gå en tur i landsbyen, inden vi tager kaffe på 1.sals terrassen.
 
Onsdag 3/10
Vi cykler fra landsbyen kl. 8.00. Vi skal besøge en skole, der ligger ca. 10 km fra Ban Lach. En hård udtur, det går meget opad. Vi går på mange af stigningerne. Det bliver nemt på hjemturen, hvor der skal huskes at bremse, så farten ikke bliver for voldsom. Kl. 12.30 er der frokost, kl. 15.00 laver vi endnu en cykeltur, en utrolig smuk tur, måske lidt besværlig. Nogle steder bærer vi cyklerne. Hvorfor lave en sådan tur? Fordi den er utrolig smuk. Vi spiser middag kl. 19.30. I aften vil landsbyen danse for os, mange gamle danse. Vi prøver også. Kaffe på 1.sals terrasse.
 
Torsdag 4/10
Vi skal tilbage til Hanoi. Vi kører kl. 7.30. Vi siger farvel til Hoa og Thu, som er hendes lidt ældre søster, 34 år, hun har været meget syg. Nu håber jeg, at hun er over det. Thu er en meget dygtig væver, som den vietnamesiske stat bruger, når der skal vises etnisk kunst i udlandet. Første stop på hjemturen bliver kraftværket i Hoa Binh. Derefter går det mod Hanoi, hvor vi er fremme mellem kl. 12.00-01.00 middag.
 
Fredag 5/10
Vi kører fra hotellet kl. 8.00. Vi kører først til museet for kunst. Vi laver en hurtig gennemgang. Nu gælder det cykeltur Vestsøen rundt, hvor vi besøger en meget besøgt pagode. Når der er festival, kommer der mange tusinder. Her er vi kun en tredjedel rundt, så der er langt igen. Vi er hjemme ved hotellet kl. 12.10, hvor vi spiser frokost. Eftermiddag fri. Kl. 20.00 middag i byen.
 
Lørdag 6/10
Vi skal af sted til Ninn Bihn kl. 7.00. Når vi når Ninn Bihn kører vi mod Hoa Luu. Her lå Vietnams første hovedstad. Her styrede Kong Lee Vietnam i 800-900 tallet. Den første pagode er der kun grundstenen tilbage. Den pagode der er nu er også gammel. Vores guide Khoa kan fortælle meget om denne konge. Vi er nu ca. 10 km fra Tam Cox hulerne, som er næste stop. Jeg har lejet cykler. Hvis man ikke vil cykle, kan man tage bilen til Tam Cox. Den kører over Ninn Binh. Vi andre cykler, en smuk tur. Cyklerne efterlader vi i Tam Cox. Vi spiser frokost her. Det er også her, vi skal bo i nat. Vi sejler 2 i hver båd. Vi sejler gennem 3 bjerggrotter, 1 time ud og 1 time hjem. Nu bliver det tid til lidt hvile, inden vi kører til Khaos barndomshjem, hvor vi spiser aftensmad.
 
Søndag 7/10
Vi kører fra Tam Cox til Phu Cu kl. 9.00. Phu Cu ligger i Hung Yen provinsen. Her skal vi besøge min anden adoptivdatter Huy, 26 år, blev gift sidste år 1/1 2006, fik en søn i november 2006. Først på aftenen kører vi mod Hanoi, når vi har spist.
 
Mandag 8/10
Vi kører fra hotellet kl. 8.00. Vi skal besøge det etniske museum, et spændende museum både indendørs og udendørs. Vi spiser frokost. Resten af dagen fri. Kl. 20.00 kører vi ud og spiser slanger, men kun hvis der er stemning for det. Det taler vi om.
 
Tirsdag 9/10
Denne dag er fridag. Vi spiser middag i byen kl. 20.00
 
Onsdag 10/10
Vi skal til Halong Bay, Cat Ba, kører fra Hanoi kl. 7.00. Første stop en skole, tekstilvæveri. Det var her Oanh arbejdede før jeg fik sendt hende i skole. Oanh er døv, alder 22 år, har aldrig fået undervisning på grund af sit handicap. Det gør hun nu. Jeg vil fortælle mere om hende. Oanh er en glad pige, hurtig i opfattelsen, døm selv, I vil møde hende. Når vi når Halong Bay skifter vi bilen ud med en båd, som sejler os til Cat Ba. Vi spiser frokost ombord. Ser en flot grotte. Khao vil fortælle om disse grotter, drypstenshuler. Efter ankomst Cat Ba indkvartering, tid til hvile. Kl. 20.00 sejler vi ud til en restaurant på vandet. Det bliver fisk til middag.
 
Torsdag 11/10
Vi laver trekking, kører kl. 8.00 fra hotellet. Vi starter ude i terrænet. Halvvejs stop ved en biavler, hvor vi kan få forfriskninger. Kl. ca. 12.00 når vi frem til en bugt, hvor vi skal afhentes i en mindre båd, sejles ud til en større båd, hvor vi skal have frokost. Der kan købes øl og vand ombord. Efter frokost sejles til en badestrand på en ø kaldt abernes ø, fordi her lever aber, som det eneste sted i Halong havet. Når vi ikke vil bade mere sejles tilbage til Cat Ba by. Vi spiser i byen.
 
Fredag 12/10
Nu skal vi tilbage til Hanoi. Vi sejler fra Cat Ba til Halong Bay, hvor vi spiser frokost. Her kommer vores bil og henter os. Vi kører nu til Hanoi, et stop en keramikfabrik. Her kan købes, man kan se fabrikation. Vi er i Hanoi mellem kl. 16.00 og 17.00. Middag i Hanoi.
 
Lørdag 13/10
Vi skal besøge Thang, som er smedemester og entreprenør. Jeg skal tale med ham om tid og sted. Middag i byen.
 
Søndag 14/10
Sidste dag fri. Vi skal fra hotellet kl. 17.30 med Thai Airways TG0685. Vi er i Bangkok kl. 22.35.
 
Mandag 15/10
Kl. 01.20 flyver vi med Thai Airways TG0950. Vi er i København kl. 7.25.
 
I skal selv betale frokost + drikkevarer.
Ekstra tur Siem Reap solnedgang ca. 3US$
Morgenmad 10/9, halvdelen.
Vietnam Cambodia 20US$.
Taxa til ekstra middage, vi deler 1/9 til hver.
Ekstra tur Champ Island 20 US$
Blomster eller gaver. Vi betaler 1/9 til hver.½