Mai Chau
Indhold 
CambodiaSaigonHoi AnHueHanoiSa Pa/Bac HaMai ChauHanoi 2Hua LuHanoi 3Cat BaBangkok
Mai ChauTirsdag den 2/10
Vi kørte fra Hanoi kl. 7.00 Cyklerne var læsset på bussen. Første stop var en silkefabrik. Vi så, hvordan pupperne blev spundet og trådene vævet og de færdige varer. Der blev igen købt meget.
Silkespinding
Så gik det mod Hao Binh. Her kørte vi mod Son La. Det regnede på hele turen. Vi kom frem til Mai Chau dalen og landsbyen Ban Lac. Her ventede Hao og hendes mand på os med dejlig frokost. Vi fik læsset cyklerne af og sat dem sammen. Efter lidt justeringer kørte vi ud i de små landsbyer. De helt små stier var for mudrede.
Hus i Mai Chau
Hyttebesøg i Mai Chau
Thao fandt en anden rute, som også var mudret, men ikke så slemt. Kl. 17.00 kommer Thue og Hoa. Så deler jeg tøj ud med hjælp fra Thue og Hoa. Thue er ved at lave et større projekt.
Thue

Hun er en meget dygtig væver. Kl. 20.00 middag. Igen en dejlig middag. Hoas mand er en meget dygtig kok. Vi gik en lille tur i landsbyen efter middagen. Her ånder alt fred og idyl. Man har indtryk af, at alle hjælper hinanden. Nu håber vi på sol i morgen, hvor vi har nogle spændende ture, alt efter vind og vejr.
Uddeling af tøj

Onsdag den 3/10
Hele natten kunne vi høre, at det regnede. Den fortsatte om morgenen. Det er her til morgen, at vi skal besøge skolen. Den ligger 10 km fra Ban Lac. Cykelholdet er på denne tur blevet mindre. Hans Peder, Jørgen, Bodil, Khao og jeg cyklede. Resten John, Ole, Sonja, Henriette og Erik tog bussen ud til skolen.
Besøg på skolen
Skole i Mai Chau
Vi fik en varm velkomst. Skolerektoren tog imod. Vi startede med te, senere æbler og bisnaps. Engelsklæreren tog os med til undervisning i engelsk. Det var på forskellige klassetrin. De var klar til vores næste besøg den 30/4 2008. Jeg fik taget mange billeder, som er til næste besøg.
Thue servere te

Her lige før frokost, ser det ud til at klare op. Vi startede næste tur kl. 13.00. Opklaringen varede ikke ved. Vi var dårligt kommet ud af landsbyen, før regnen satte ind igen. Vi fik en god tur efter forholdene. Erik fik problemer med sin cykel. Pedalarmen faldt af. Vi havde ikke meget værktøj med. Der gik en 2 – 3 km før pedalarmen faldt af igen. Det var lidt besværligt, men vi kom alle helskindet hjem. Turen varede 2 timer. Jeg havde en aftale med en Thai familie, som vi besøgte kl. 18.00. hun bor sammen med sin mand og søn. Manden er næsten aldrig hjemme. Den unge kvinde er 24 år og har en søn på 5 år. Et hyggeligt besøg. Efter middagen kl. 19.30, så vi Thai dans i Thues hus. Hun har mere plads end der, hvor vi boede.
Thai dans

Hvid Thai dans
Her skulle vi have haft dans i gården, men det var umuligt p. gr. a. regnen. Danserne gjorde sig virkeligt umage. De dansede og sang for os. Vi gav også et bidrag med Boogi-woogi og et par sange. Det var et spændende engagement. Som på de senere ture gentages det også næste gang. Nu sidder vi på en overdækket terrasse og afslutter dagen. Vi skal tilbage til Hanoi i morgen tidligt.