Hanoi
Indhold 
CambodiaSaigonHoi AnHueHanoiMai ChauHanoi igenHalong BaySa Pa/Bac HaCatBaBangkok
HanoiMandag 26/3

Toget var 1½ time forsinket. Vi var først fremme kl. 05.40, så det blev 1½ times ekstra søvn. Et stort virvar på banegården, men det lykkedes at komme frem til vores hotel, hvor vi fik morgenmad straks. Jeg bestilte cykler straks. Men først en lille vandring omkring Hoa Kim søen. Nu var cyklerne kommet. Alle fik en cykel. Det var ikke den bedste kvalitet og det viste sig hurtigt at denne gruppe ikke var cykelminded, når det gælder cykling under vanskelige Hanoi betingelser. Det må jeg bare tage til efterretning. Så vi lavede en ny plan, en motorcykelplan. Aftenes spisning er ved Vestsøen, hvor der er bestilt bord. Thuy ankom til Little Hanoi.
Hien og Thuy

Jeg skal besøge hende på hendes nye arbejdsplads i eftermidddag. Vi spiste frokost på Little Hanoi. Der må ændres planer. Det bliver nok kun mig, der kører på cykel. Det vil sige, at jeg cykler imorgen til H.C.M. mausoleet samt til de andre steder vi skal imorgen formiddag.

Tirsdag 27/3

Vi starter kl. 08.00 og kører til Ho Chi Minh mausoleet. Jan og jeg cykler, mens den øvrige gruppe tager motorcykler. Cykel og motorcykelturen gik fint. Jeg har aldrig set så mange mennesker ved mausoleet, som denne gang.
Ho Chi Minh mausolæum Ho Chi Minh museum
Mere om Ho Chi Minh

Thuy var med os, så Lotte sad bag på hendes motorcykel. Det er altid stilfuldt at besøge Ho Chi Minh mausoleet. Det er en ære for soldaterne at stå vagt. Vi så mange skoler. Når ældre mennesker fra landet tager på besøg her, er de klædt i deres fineste tøj. De er glade og smilende og vil gerne fotograferes. Næste stop er det gamle universitet, Litteraturmuseet, som det hedder idag. Ja nu er det et museum. Ja så kunne vi ikke nå mere.
Litteraturmusæet
Ulla og Thuy ved det gamle universitet

Om morgenen havde en gruppe været enige om at lave en ændring. En radikal ændring, som krævede lidt tid. Det havde jeg ikke for meget af denne dag. Kl. 13.00 skulle Khoa komme. Han ville køre mig ud til sit hjem, så jeg kunne se hans nyfødte datter fra december. Kl. 16.00 skulle Jan og jeg have møde med Luck angående ændringerne. Kl. 17.00 vanddukketeater og kl. 20.00 middag.
Vand dukketeatret


Mens vi var ude at cykle var Hang og Oanh fra Hong Dung ankommen. Oanh er døv og blev gennem sine forældre ramt af Orange gift. De to piger skal med til Mai Chau. Det vil sige, at Hang skal tilbage til skolen, så hun kommer desværre ikke med.
Hoang og Oanh

Årsagen til ændringerne er, at min gruppe er bange for at cykle i Hanoi. De syntes at det blev for meget, så vi laver en 3 dages tur til Halong Bay den 3/4 og 4/4 og 5/4. Det er arrangeret. Mit besøg hos Hao nåede jeg også og vandteatret fik vi set. Jeg havde et møde med Janus fra den danske ambassade. Hans veninde er ven med Thu i Mai Chau. Vi skal bo hos Thus søster.
Fest på værelset