Hanoi igen
Indhold 
CambodiaSaigonHoi AnHueHanoiMai ChauHanoi igenHalong BaySa Pa/Bac HaCatBaBangkok
Hanoi igenLørdag 31/3

Alle havde noget, der skulle nås inden fødselsdags festen. De fleste fik massage. Jeg skulle have genbekræftet billetterne. Jeg har helt glemt at vi jo også så den etbenede pagode. Når vietnameserne har besøgt mausoleet, skal de op og bede i den etbenede pagode.
Den en benede pagode

Den en benede pagode er bygget 1049 af kejser Ly Thai Tong. Pagoden ligner en lotusblomst og er en tak for at han fik en søn.
Jeg havde Oanh på mit værelse til Hang kom og hentede hende. Vi nåede at spise frokost på Little Hanoi. Jens fødselsdag blev fejret på den bedste restaurant i Hanoi tæt ved Hoa Kiem søen. Vi var 8 fra gruppen samt Khao og hans kone Mat, 6 vietnamesere fra Phu Cu. De sidste var kørt på motorcykel de 80 km for at være med. Thuy skulle også have været med, men arbejdede helt til kl. 21.00. Hun var dog henne og sige tillykke med blomster. Jens fik også blomster fra vietnameserne fra Phu Cu. De var Hang, Khu, Hangs broder, Tuyen, Hangs søster og hendes mand Huy. Så fødseldagsfesten bestod af 16 mennesker. Jens gav vinen til maden, som var meget fin. Der var en god stemning. Vi havde danske flag med, så der blev flaget under fødselsdags sangen. Kaffen fik vi på Jens og Anna Maries værelse. Inden vi gik til fødselsdag havde vi fået champagne. En god fødselsdag under vietnamesiske forhold. I morgen søndag afgang til Phu Cu kl. 10.00.

Søndag 1/4

Efter fødselsdag i Hanoi tog vi til Phu Cu. Vi skal besøge Hang og Khue. De har datteren Huy, der for 4 mdr siden fødte en søn.
Huy og Tuanh

Det var 10/11. Denne søn har jeg givet navnet "Dan" en dejlig dreng. På dette besøg til Phu Cu besøgte vi først Huys svigerfamilie. Det er her Huy boer med sin mand Tuan Anh.
Huy og Thuy
Henning, Dan, Huy og Tuanh

De havde lavet en frokost til os, en rigtig vietnamesisk frokost. Vi er på landet, så det var en traditionel frokost. Vi fik al for megen mad. Ulla og Lotte havde lidt besvær med maven, så de kunne ikke fortsætte og ville gerne køres til vores hotel, som ligger i Hung Yen. 20 km fra Phu Cu. Khao kørte med til hotellet og kom først tilbage til os kl. 18.00. Vi andre var kørt fra svigerfamilien til Huys barndomshjem, hvor vi fik traditionel te, før vi lavde en byvandring med med besøg i en pagode. Middagen havde andre familiemedlemmer lavet. Efter den store frokost var vi ikke sultne, men kunne godt spise lidt. Selv om vi ikke var sultne blev det dog en festlig middag med sang og en masse snaps lavet på bier. Det smagte fint. Men alt får en ende, så vi kørte til vores hotel, hvor vi fik en kop kaffe på Dagmar og Eriks værelse.

Mandag 2/4

Vi har nu sovet på et rigtigt land hotel i Hung Yen. Et hotel kun for vietnamesere, da der aldrig kommer turister her. Hotellet er ikke det bedste, men i betragtning af, at der aldrig kommer turister, er det fint. Vi fik morgenmad kl. 07.00 og kørte kl. 7.30. Vi skal til Ninh Binh. Først skal vi se Vietnams første hovedstad, men der er nu kun nogle sten. Her har været en meget fin pagode. Der er bygget en ny på stedet. Khao fortalte lidt om den første konge "Le". Stedet hedder Hoa Lu. Som noget nyt lejede vi cykler her.

Cykelhold fra Hoa-Lu til Tam-Coc

Der er ca. 10 km til Tam Coc hulerne. Det blev en fantastisk flot cykeltur. Lige så flot som sejlturen, som vi senere skal have. Der blev igen taget mange billeder. Vi var fremme kl. 11.45, så vi fik frokost først. Der skal være 2 i hver båd. I min båd var vi dog 3: Lotte, Thuy og mig. 2 timers sejlads, 1 time frem og 1 time tilbage.
Ninn Binh. Sejlads ved Tam Coc hulerne

Et helt utroligt panorama rullede frem. Her er så smukt. Igen blev der taget mange billeder. I aften skal vi spise på Hoa Sua. En fin fransk restaurant, som blev startet af en fransk dame. Det er en skole for gadebørn, som bliver oplært i restaurationsbranchen. En megt fin skole, hvor der er rift om disse elever. Thuy og hendes ven skulle have været med, men hun var så træt efter turen, at hun ringede og meldte afbud. ½ time efter ringede Trang og Hong, at de ville komme og spise med. Kaffe på Ulla og Jans værelse. Lotte havde lejet en DVD afspiller, så der var fest på værelset. Ja vi fik nok også en gin og tonic.