Mai Chau
Contents 
CambodiaSaigonHoi AnHueHanoiSa Pa m.v.Mai ChauHanoi 2Halong BayHanoi 3
Mai Chau



Onsdag 6/4

Nu gaelder det Mai Chau, 180 km paa nye veje. Vi koerer igennem Blaa Mong omraader, vi er nu kommet laengere ned med kun lidt bjergkoersel. Nu skinner solen, alt er klart, her er mange gode fotomotiver. Nu er det Hvid Thai folk vi moeder. Vi ankommer til Mai Chau kl 11.30.

Klik på nedenstående billede og få et større billede Her bodede vi i Mai Chau


Klik på nedenstående billede og få et større billede
Hvid Thai

Efter en frokost hos vores vaerter, laver vi en rundtur, i de tre smaa landsbyer hvor vi bor. Mange var traette saa ikke alle ville med rundt. Vi var inde i mange huse og blev her budt paa te, senere blev det til risvin, ca 40 %. Det er en spaendende by og vi foeler os meget velkomne. efter middagen foran vores hus, gik vi en aften tur mellem rismarkerne, hvor der var mange ildfluer.
Rismark

Klik på nedenstående billede og få et større billede
Væveri

Igen sluttede vi af med drinks.


Torsdag 7/4

Det er stadigt varmt. Vi faar morgenmad kl 07.00, vi kan vaelge mellem continental eller vietnamesisk morgenmad. Der er 50 % tilslutning til hver slags. Inden vi skal paa cykeltur besoegte vi landsbyens boernehave, vi have billeder og legolegetoej med. Kl 8.00 koerte vi ud til den skole som vi har besoegt de sidste 7 aar, den ligge ca 10 km fra Ban Lac. Vi havde to store globus med, samt mange blyanter, kuglepenne, skrivepapir beregnet til skolebrug. Der var stor gensynsglaede. Her havde vi ogsaa billeder med, der var taget sidste aar. To laerere blev sendt afsted efter frugt og snaps, nu skulle der vaere fest.
Klik på nedenstående billede og få et større billede
Skole i Mai Chau


Klik på nedenstående billede og få et større billede
Skole i Mai Chau


Vi startede med te og frugt. Saa kom laereren som var sendt afsted efter snaps tilbage. Saa blev der skaenket op, og stemningen blev meget munter. Det er foerste gang vi har drukket saa meget snaps paa et laerervaerelse, det ville naesten ingen ende tage. Vi saa ogsaa et par af klasserne, vi var hjemme til frokost. Da blev der holdt en lille siesta, inden naeste cykeltur, som gik ud i de smaa landsbyer.
Det var en varm tur, temparaturen var ca 35 grader. Det var en smuk tur rundt i landsbyerne mellem rismarker og ad smaa stier. Vi var tilbage ca 16.30, nogen ville bestige et bjerg inden aftenmaden, igen middag i landsbyen. Afsluttet med en lille vandreretur og en drink inden vi gik til ro. Landsbyen er et fredfyldt sted, hvor indbyggerne lever i god harmoni med hinanden.

Fredag 8/4

Landsbylivet starter tidligt, inden kl 06.00 er folk paa benene. Vi starter vores tur kl 08.00, ca 30 km. Vi skal ud og sejle i en lille baad med plads til 10 -12 personer. Vi cyklede igennem flere smaa landsbyer, en dejlig formiddagstur. For at komme om bord paa baaden skulle vi over et bambusplauteau, hvor Henning traadte forkert saa hans ben gik igennem, han mistede sine briller og fik dyppet foedderne. Saa han maatte paa marked og koebe nye briller. Vi havde en dejlig sejltur inden turen gik tilbage til landsbyen. Nu holder alle siesta, det er stadigt meget varmt. Saa vi starter naeste cykeltur kl 15.00. En specialtur paa meget smaa stier, men i utrolig smuk natur med rismarker, vandloeb og klipper, nogle steder kunne vi slet ikke cykle. Turen var meget anstrengende, men ikke saa meget som om formiddagen. Vi saa mange landsbyer, hvor man aldrig ser turister. Vi havde et lille uheld, da Anne Marie's cykel punkterede, saa vi fik den lappet ved en lokal cykelsmed. Vi var nu kommet ca 10 km vaek da Henning's cykel punkterede, men her var ingen cykelsmed saa han maatte koere paa et flat forhjul, fik det dog pumpet ind i mellem. Trods uheldene var det en dejlig tur, da vi kom tilbage til Ban Lac, blev cyklerne sendt tilbage til Hanoi. Efter aftensmaden, optraadte landsbyens unge for os. Otte hvid Thai piger og tre maend samt musikere. Der var andre numre og en helt anden trup end sidst, jeg tror der er tre grupper i landsbyen, vi sluttede med drinks. Dansepige


Lørdag 9/4

Hjemrejse fra Ban Lac, ud for at sige farvel til vennerne, baade de to og de fire benede. Vi ville tidligt afsted, vi kom naesten afsted til tiden. Da vi havde koert ca 30 km, var der en som havde glemt noget, vi maatte tilbage og kom foerst afsted igen kl 11.00, men naaede naesten det hele. Frokost i Hoa Bin. Derefter besoegte vi en silkefabrik. I aften skal vi ud og spise fint. Der var fem vietnamesere med. Vi fik mange fine retter, det var en hyggelig aften, som sluttede ved vores aften kaffe bar, ved soen.