Cambodia og Vietnam 2005
ContentsCambodiaSaigonHoi AnHueHanoiSa Pa m.v.Mai ChauHanoi 2Halong BayHanoi 3 
Cambodia og Vietnam 2005

Henning har planlagt og guider turen til Cambodia og Vietnam 12.03.2005 - 18.04.2005 og udnytter kontakter fra tidligere besøg i Cambodia/Vietnam. Deltagerne er bagerste række fra venstre Anne Marie, Erik, Louise, Willy, Jesper, forreste række Marianne, Henning og Gunhild
Hele gruppen 2005
Facts about Vietnam
Facts about Cambodia
Takt og tone i Vietnam
Fang dragen med musen og få fakta om Vietnam
Video fra Vietnam
Vietnam news
Photo of ethnic minorities
Facts about 54 ethncic minorities
Vietnam maps
Danish Vietnamese societyCambodia og Vietnam 12/3 – 18/4 2005.

# Det er 95% sikkert.
* Det vil også ske, måske ikke på det planlagte tidspunkt.

Lørdag 12/3 #
Afrejse Billund – Amsterdam 07.45.
Ankomst Amsterdam 08.50.
Kl. 14.25 til Bangkok.

Søndag 13/3 #
Ankomst Bangkok 07.25.
Afrejse Pnom Penh 14.00.
Cambodia ankomst 15.05.
Sambath henter os i lufthavnen, kører os til vort hotel. Vi finder et sted, vi kan få blindmassage. Middag i byen med Sambath, Rantja og Sarun.

Mandag 14/3 #
Morgen mad på hotellet.
09.00 besøg på Toul Sleng Genocial Museum and watch documentary.
12.00 Frokost nær markedet Tuol Tom Pong og shopping.
14.30 Besøg Choeung Ek (the Killing Fields) 45 minutter uden for Pnom Penh. Russisk marked.

Tirsdag 15/3 #
9.00 Afgang fra hotellet til Sambaths søsters skole (Chroy Chang Va School) 10 minutter fra hotellet.
10.00 Nationalmuseet, Royal Palace og Silver Pagoda.
12.30 Frokost.
16.00 Besøg hos Sambath.

Onsdag 16/3 #
Vi skal tidligt op. Båden sejler 06.30. Vi skal til Siem Reap. Vi sejler med en hurtig motorbåd op ad Ton Lesap floden, som er en biflod til Mekong floden. Vi er fremme ca. 12.00. Efter frokost besøger vi markedet tæt på hotellet. Så bliver der mulighed for blindmassage. Middag i byen.

Torsdag 17/3 #
Tidligt op. Vi skal fra hotellet 05.00 til Angkor. Jeg løser turpas. Efter at have set solopgangen i Angkor, spiser vi morgenmad. Vi har vores bil til rådighed, så vi kører fra sted til sted. Vi koncentrerer os om fire steder. Bayon, Kongepaladset, Angkor Thom, Angkor Wat. Frokost i Angkor, sidst Ta Prahm, det er det sted med de store træer, så ved alle, hvor vi er. Det er bedre at koncentrere sig om få steder. Angkor er utroligt stort 20 x 20 km. Vi er ved hotellet 15.00. Der er igen mulighed for blindmassage. Middag i byen.

Fredag 18/3 #
Morgenmad på Mandalay Inn. Formiddag fri. Jeg har forskellige forslag. Vi kører fra hotellet 11.15. Skal være senest 12.30. Flyver 13.30 til Saigon. Er i Saigon 14.30. Thu Ha venter på os i lufthavnen. Vi kører først til hendes børnehave, derefter til hendes hjem. Vi spiser hos familien eller på restaurant. Familien er Thu Has tante og onkel. Thu Ha stammer fra det nordlige Vietnam. Jeg har betalt en del af hendes uddannelse. Thu Ha tager med os til Da Nang Hoi An. Vi kører til banegården 22.00. Toget kører 23.00. Vi har 4-personers kupéer, som også er sovevogne, 1.klasses med air condition. Vi får morgenmad og frokost i toget. Ankomst 13.00.

Lørdag 19/3 #
Da Nang. Her vil Nha vente på os. Det plejer at være Thao, men hun er på barsel. Thao er sølvsmedens kone. Vi vil besøge hendes butik. Først kører vi til Marmorbjerget. Der er en hård opstigning til toppen. Jeg går med op, hvis der er nogen, der vil med. Vi kører nu til Hoi An, bliver indlogeret på Hay Yen. I aften skal vi have fest. Nha har arrangeret det. Jeg ved ikke, hvor mange der kommer. Alle, jeg kender i Hoi An, kommer. Jeg vil lige remse op: Nha, Thao, Phi, MiMi, Sy og hans familie, Vui, Vu, Anh, 2 børn, restauratør Mao, Dien, datter Bich, hendes mand, Lién, Thao datter og hendes mor, Luu, Hung, Huy og Chau, Moi, Trang, Tuyen, Phung og Thu Ha. Måske kommer der flere. Marie har forberedt underholdning, som vi naturligvis er med i. Det er svært at planlægge alle detaljer. Vi spiser i haven ved swimming pool.

Søndag 20/3 #
Moi har sammen med Sy lavet en tur. Vi kører 08.00 fra Hay Yen. Hvor mange der tager med af vietnamesere, ved jeg ikke. Vi kører 70 km til en sø, der hedder Phu Ninh Lake. Vi sejler ud på søen. Jeg får Mao til at tage proviant med. Husk, I er pionerer. Jeg har ikke været der før. Hvis der er nogle, der vil fiske, er der mulighed for det. Middag i byen.
Mandag 21/3 #
Vi kører fra hotellet 08.00 om morgenen. Turen går til Da Nang, Village of Hope. Vi skal se Chaus skole. Vi har sandsynligvis Chau med og Luu, det er hendes mor. Hun skal være tilbage 13.00, hun er skolelærer. Hendes undervisning starter 13.00, så hun skal være i Hoi An 13.00. Vi besøger skolen, taler med ledelsen, ser undervisningen. Ser hvordan børnene bor, spiser sammen med børnene. Efter hjemkomst til Hoi An besøger vi et herre/dameskrædderi, men inden skal vi have sat Thu Ha af ved banegården. Hun skal tilbage til Saigon til sit arbejde. Når vi er tilbage i Hoi An, har set på tøj, tager vi alle til stranden. Vi cykler, der er 4 km. Middag i byen.

Tirsdag 22/3 *
Denne dag skal vi på cykletur med Sy og Mao og Moi. Vi cykler ned til havnen, tager en båd, nærmest en lokal bus. Vi har cykler med. Efter endt cykletur spiser vi hos Mao. Alle får udleveret billetter til historiske steder i Hoi An. Nogle tager på tøjindkøb, andre til stranden. Middag hos Luu Hung.

Onsdag 23/3 *
Denne dag skal vi på en lang cykletur til Da Nang. Vi cykler ad strandvejen. Vi starter fra Hay Yen 07.30. Ser mange spændende steder, som ikke ligger ved den ordinære vej. Det er en ny tur. Frokost undervejs. Vi er hjemme midt på eftermiddagen. Middag i byen.

Torsdag 24/3 #
Bådtur. Vi cykler fra Hay Yen til havnen 08.00. Efter at have sejlet rundt ender vi ved et bådeværft, ser et træskæreri. Her kan man købe mange ting. Næste stop en keramik landsby. Her tager vi cyklerne af båden. Vi cykler tilbage til Hoi An. Frokost i byen. Eftermiddag: Hente tøj, tage til stranden samt sidste besøg i byen. Husk billetter. Middag i byen.

Fredag 25/3 #
Vi tager fra Hay Yen hotel og Hoi An 07.30. Vi skal til Hue. Der har altid været mange til at tage afsked med os. Nu skal mange af vores venner med. Turen går til Hue over Ha Van passet. Vores hotel i Hue hedder 5 Le Loi, som ligger tæt på banegården. Der skal være cykler til alle. Efter indkvartering cykler vi til de døves restaurant. Vi er ikke kun 9, men mere 20 personer. Vi skal besøge Kejserpaladset. Derefter cykler vi rundt i byen, ender ved markedet ved floden. Om aftenen cykler vi til en større middag i byen.

Lørdag 26/3 #
Vi skal på bådtur på Duftenes flod 07.30. Vi cykler ned til båden. Der er 5 minutters cykletur. Vi sejler først til Ten Mu pagoden, en meget berømt pagode. Derefter til Ming Mang mausoleet ca. 3 km. Efter besøg her tilbage til båden. Cyklerne bliver på land. Vi sejler ud midt i floden, kaster anker og spiser frokost. Efter frokost sejler vi til land. Vi har nu to muligheder. Vi kan tage en besværlig tur med båden tilbage, eller vi kan cykle tilbage ca. 12 km gennem et smukt landskab. Dem, som kommer først, får nøglen til det rum, hvor vi kan bade én efter én. 16.00 har vi fire cykeltaxi til vores bagage. Der er 400 m til banegården. Toget kører 16.40 til Ha Noi. Vi tager afsked med Hue. Når toget kommer, siger vi farvel til alle vore venner fra Hoi An. Vi har nu en lang togtur foran os til Ha Noi. Vi er i Ha Noi mellem 05.00 og 06.00 om morgenen.

Søndag 27/3 #
Vi er i Ha Noi, som er hovedstaden. Vi er ,meget tidligt fremme ved hotel Phan Thai. Vi afleverer vore kufferter på hotellet. Spiser morgenmad. Khao kommer med en vogn, som kører os til Hung Yen provinsen, til byen Phu Cu. Phu Cu ligger ca 80 km syd for Ha Noi. Vi skal besøge en af mine meget gode nære familier. Mor Hang skolelærer kemi/biologi, far Khue ingeniør, ældste datter, som lige er blevet gift 7/11-04. Mellemste datter Huy, skolelærer, yngste datter Hien. Vi har vore moskitonet med, købt i Hoi An. Vi laver en udflugt med familien. I dette område af Vietnam kommer der ingen turister. Familien laver en middag til os. Vi overnatter i deres hjem.

Mandag 28/3 #
Efter morgenmad kører vi til Ninn Binh provins. Vi skal sejle på floden. Tom Cux hulerne. Det er vores guide Khaos hjemegn. Vi sejler i små både gennem tre grotter. Hvis Khaos familie er hjemme, besøger vi dem.
Middag i Ha Noi.

Tirsdag 29/3 *
Cykletur i Ha Noi. Vi starter 08.00. Den tager hele formiddagen. Frokost på Little Hanoi.
Eftermiddag, byvandring på egen hånd. Jeg køber billetter til vandteateret, derefter middag i byen.

Onsdag 30/3 *
Vi cykler til det etniske museum 08.00, som ligger i udkanten af Hanoi, derefter Kunstmuseet, Litteraturmuseet og Krigsmuseet. Frokost på Little Hanoi. Efter frokost besøge vietnamesisk familie. Middag i byen.

Torsdag 31/3 *
Vi cykler fra hotellet 08.00. Vi skal besøge Ho Chi Min Mausoleet, give os god tid i parken, se Ho Chi Mins bolig, som ligger i parken. Efter besøg cykler vi vestsøen rundt. Det er den store sø. På vejen besøger vi en pagode, som ligger helt ned til vandet. Efter frokost besøge det store marked på egen hånd. Middag i byen.

Fredag 1/4 #
Vi skal meget tidligt op. Vi kærer fra hotellet 05.00. Måske får vi lidt morgenmad. Vi tager det undervejs. Værelserne skal forlades, bagagen til receptionen. Vi skal have en taske med til 9 dage, hvor vi igen er i Hanoi. Husk sleeping bag, håndklæde, toiletsager, tøj, lygte, gode sko. Vi skal til Sa Pa, som er en af de nordligste byer i Vietnam. Ud over morgenmad spiser vi frokost undervejs. Der er ca. 400 km til Sa Pa på små veje. Vi er i Sa Pa 16.49. De sidste 10 km før Lao Cai kører vi langs den kinesiske grænse. Efter at have passeret er der ca 40 km til Sa Pa. Det er opad hele vejen. Her er mange etniske miniroteter. Rød dzau, sort mong mio og andre. Middag på Mimose restaurant.

Lørdag 2/4 #
Vi spiser morgenmad på restaurant i byen. Vi skal besøge en rød dzau landsby, kørsel 18 minutter. Her er vi på en vandretur gennem byen, besøger private hjem. Frokost i byen. Efter frokost skal vi besøge en sort mong landsby. Her besøger vi også private hjem. Her vandrer vi. Efter at have besøgt sort mong hjem, går vi forbi et vandfald, stiger op ad mange trapper, går på tværs af kløften på små stiger. Her står nogle motorcykler. Marie og Poul plejer at gå op de 5 km. Vi andre tager hver en motorcykel. Vi stopper ved det store marked. Hvis jeg har fået kontakt med en sort mung pige, tager vi vores bil, kører ned eller op og besøger hendes landsby. Hun er 16 år. Khao tager os med ud og spise. Efter en middag, som Khao bestemmer, går vi forbi kirken. For 15 år siden var det tradition for lørdag aften ”Loving Market” De etniske grupper synger til hinanden og finder en partner. Det er nu overtaget af unge studenter fra Hanoi. Der er romantiske toner overtaget af unge studenter, som tager på udflugt til Sa Pa.

Søndag 3/4
Vi tager fra Sa Pa til Lai Chau, ca 140 km’s kørsel. Morgenmad undervejs. Det er et bjergrigt område, i starten på grænsen til Kina, men hurtigt bliver det på grænsen til Laos. Her lever mange etniske gruper. Vi overnatter i Lai Chau. Her laver vi rundtur i byen. Frokost i byen eller undervejs. Middag i byen.

Mandag 4/4 #
Vi tager fra Lai Chau til Dien Bien Phu ca 150 km. Vi kører stadig i bjerge og på grænsen til Laos. Det er et meget historisk sted Dien Bien Phu. 1954 som er 51 år siden at franskmændene led et historisk nederlag. Vi ser stedet, museet. Franskmændene havde en efter datidens forhold uindtagelig fæstning. Sammenbruddet for franskmændene skete her. Efter nederlaget i Dien Bien Phu forlod franskmændene Vietnam. Frokost undervejs eller i byen. Middag i byen.

Tirsdag 5/4 #
Vi tager fra Dien Bien Phu til Son La ca 150 km. Her lever også mange etniske grupper. Jeg håber, at vejen er blevet færdig. Der er en meget brugt vej, der hedder Hanoi Hoa Bin Son La. Vi spiser frokost undervejs. Middag i byen.

Onsdag 6/4 #
Vi tager fra Son La til dalen Mai Chau. Nu er vi på hjemmebane. Vi skal bo i byen Ban Lac. Der er igen ca. 150 km til Mai Chau. Vi får frokost i Ban Lac, hvor vi har helpension. Der bliver kørt cykler ud fra Hanoi. Efter frokost i vor landsby laver jeg en rundtur i de tre små byer, hvor vi bor. Vi bor i en hvid Thai landsby. I de foregårnde dage har vi set sort Thai. Vi bor i stolpehuse hos en hvid Thai familie. Ban Lac er en spændende by. Middag i landsbyen, hvor vi har helpension!!

Torsdag 7/4
Vi cykler fra Ban Lac til en skole ca. 10 km fra Ban Lac. Vi har gaver med. Det er en skole, vi har besøgt i mange år. Vi snakker med lærerstaben, ser undervisningen. Efter endt besøg holder vi et lille stop ved markedet. Frokost i landsbyen. Om eftermiddagen cykler vi rundt på små stier mellem rismarker og landsbyer. Det er 95% hvid Thai. Middag i landsbyen.

Fredag 8/4 *
Besøg i landsbyens børnehave. Alle cykler ud til enden af dalen, vi lejer nogle både, sejler 1 time, der er ca. 14 km ud til, hvor vi lejer bådene. Vi spiser frokost i landsbyen. Efter frokost er der 3 muligheder. 1. Vi kører en tur på vores cykler. 2. Vi bestiger et højt bjerg 1098 trin. 3. Vi slapper af i byen Ban Lac. Man vælger det, man har lyst til. Middag i landsbyen. Efter middagen danser hvid Thai for os. Måske laver vi et nummer.

Lørdag 9/4
Vi kører tidligt fra Ban Lac til Hoa Binh kraftværket, som vi ser udefra. Det forsyner næsten hele nordvietnam med strøm. Frokost undervejs. Middag i Hanoi.

Søndag 10/4
Efter den lange køretur rundt i nord- og vestvietnam skal vi have en dag, hvor vi vil lade dagen stå åben. I morgen skal vi til Hallong Bay og Cat Ba. Middag i byen.

Mandag 11/4
07.00 kører vi fra hotellet. Vi skal til Hallong Bay. Undervejs holder vi pause ved et væveri. Det er et handicapcenter, 2. generations børn, som har været udsat for amerikanernes orange bombning. Disse børn har forskellige handicap. Vi ser væverier og malerier. Frokost i Hallong Bay, inden vi med skib sejler til Cat Ba. Under sejladsen besøger vi to drypstenshuler, laver et lille stop for badning. Vi spiser aftensmad på vandet.

Tirsdag 12/4
Efter morgenmad skal vi ud på en trekkingtur. James er vores guide. Efter at have gået en god lang tur gennem skove og kløfter ender vi ved en strand. Vi bliver sejlet ud til en motorbåd. Her får vi frokost. Derefter sejler vi over til en strand for at bade. Vi kan også bade fra båden. Middag i byen.

Onsdag 13/4 *
Denne dag taler vi om. Der er flere muligheder. Vi kan leje en båd, vi kan tage til stranden, fisketur, en ekstra vandretur. Middag i byen.

Torsdag 14/4 #
Efter morgenmad siger vi farvel til James og Cat Ba. Vi skal med vores båd tilbage til Hallong Bay. Undervejs er der mulighed for at bade. Frokost i Hallong Bay. På vej tilbage til Hanoi besøger vi en keramik fabrik. Her arbejder Thu Ha’s mor og søster. Vi ser produktion. Der kan også købes. Det er meget billigt. Middag i Hanoi.

Fradag 15/4 *
Vi har nu kun to hele dage tilbage. Her vil jeg remse forskellige ting op: Heldagstur Parfume Pagoden. Et besøg mere Ho Chi Min mausoleet, især parken. Nationalmuseet. Jeg har helt glemt at fortælle om familien Trang. Vi har altid besøgt hans hjem. Hvis vi ikke har besøgt ham, bliver det fredag eller lørdag. Middag i Hanoi.

Lørdag 16/4 *
Fri
Middag i Hanoi.

Søndag 17/4
Afrejse fra Hanoi til Bangkok 09.30. Vi kører fra hotellet 07.00. Ankommer til Bangkok 11.20.

Mandag 18/4.

Bangkok til Amsterdam 02.35.
Ankomst Amsterdam 09.40.
Afgang Amsterdam til Billund 13.30.
Ankomst Billund 14.35.