Hoian
Indhold 
Saigon Hoi An Hue Hanoi 1 Sa Pa Hanoi 2 Ban Lac Hanoi 3 Cat Ba Afslutning
Hoi An

Vietnam 2010

English version


Torsdag 9 september
Vi var fremme i Da Nang kl. 16. Her tog Trung og Lan imod os. Vi besøgte på Marmorbjerget inden turen går til Hoi An. De mange pagoder på Marmorbjerget er bygget af kejser Ming Mang. Vi ser hans mausulæum den 16/9. Nu kørte vi til Hoi An til Hay Yen Hotel. Vi var mere end 2 timer forsinket, så vi udsætter et besøg på Marmorbjerget til tidlig morgen 15/9. Da vi skulle med toget i Saigon havde Folmer og Annelise og jeg en kupe. Poul Erik og Annelise S., Niels og Mona havde en kupe. Ja der var 2 Anneliser. Folmer og Annelise og jeg var så uheldige at få en meget beruset vietnameser ind i vores kupe. Han stod af i Nha Trang, og derefter havde vi kupeeen for os selv.


Fredag 10 september
Kl. 8.30 kører vi til Village of hope, som er en handicapskole med mange hørehæmmede. Vi skal til Da Nang. Det er her Chau, Phuc, Thao og To går i skole. Alle er sponsoreret af danskere. Chau er nu snart 17 år. Det blev en spændende tur. Vi startede med et møde med rektor for skolen og derefter overværede vi undervisning i 2 klasser. Vi besøgte sovesalene og sluttede med at spise med børnene.
Lærerværelse i Village of Hope
Lærerværelse i Village of Hope
Phuc
Phuc på Village of Hope
Village of Hope
Village of Hope
Luu og Chau
Luu og Chau på Village of Hope
Phuc og Chau
Phuc og Chau på Village of Hope
To
To på Village of Hope

Thao
Thao på Village of Hope

Efter hjemkomst besøgte vi først en skrædderforretning og derefter Thao i sin sølvforretning. Nu skal vi til stranden. Alle cyklede til stranden. Vi fik hver en briks, hvor vi kunne slange os. Luften var ca. 30 grader. Vandet var næsten det samme. Der blæste en frisk vind. Når vi gik i vandet føltes det nærmest koldt, når vi kom op igen. Vandet har været mere end 25 grader. Det var hyggeligt med de små strandsælgere, som solgte med et smil, især Lu Li og Tina. Vi havde en rigtig god eftermiddag. Aftenen sluttede med spisning hos Sy, som havde lavet en helt overdådig middag, hvor vi startede med at få rødvin til maden og senere øl. Til dessert fik vi frugter. Det var en oplevelse. Vi sluttede med kaffe på værelset. I morgen skal vi på en cykel og ø tur. Vi er nu blevet 16, som tager med til Cham Island!!!!
Luu, Hung og Huy
Luu, Hung og Huy

Stranden Hoi An
Stranden Hoi An

Lørdag 11 september
Vi starter fra hotellet kl. 8.30 og cykler ned til havnen, hvor vi stiger ombord på en af bådene incl. cykler. En sejltur på 15 minutter. Cyklerne bliver sat af ved første stop, som er et træskæreri. Her kan man købe meget billige træskærearbejder. Det er billigt og godt forarbejdet. Der er også mulighed for at købe møbler. Vi så også et teglværk. Det var varmt, så der skulle købes vand meget ofte. Det var en meget smuk tur og her støder man ikke på andre turister. Kl. 12.00 var vi fremme ved vores båd, som skulle sejle os tilbage. Det luftede på båden og temperaturen var over 30 grader. Nu havde vi ½ times kørsel til vores næste frokoststed. Thao, der sælger sølv og guld, havde inviteret os. Vi fik en meget lækker frokost på en helt ny måde, og det var meget velsmagende. Det var vist kun mig, som havde prøvet det før.
Billede fra teglværket
Billede fra teglværket
Thao og Mimi
Thao og Mimi
På vej tilbage til hotelet besøgte vi en speciel systue. Den er omtalt i bøger fra Vietnam, Le La 41. Det var et spændende besøg. Nu gik turen til vores tøjdame Trang. Tøjet var færdigt og nu skulle det lige rettes til og vil være færdig imorgen søndag. Jeg kørte en lille tur på cykel og kl. 18 nåede jeg hjem. Allerede kl. 18.05 blev det kraftig regn og lyn og torden, så jeg var heldig med at nå hjem inden regnskyllet. I aften har vi stort party med 40 personer. Jeg vil lige remse personerne op: Poul Erik, Annelise, Niels, Mona, Folmer, Annelise, 2 piger fra London SÆRHH, HYo-Jo, Sy, My, Anh, Phuc, Thien, Mao, Trang, Moi datter, Diem, Robert, Thao, Phi, MIMi, Khoi, Luu, Hung, Chau, Thao, Phuc, To, Tuyen, trung, Bo, Thuy, khoa, Man, MinChau, Nam og Henning. Efter maden blev der sunget meget af Anh, Sy, Bo, Phuc samt den danske gruppe. Dir. Nam sang også. Det blev en festlig aften som sluttede kl. 23.00.

Sy, Robert og Anh
Sy, Robert og Anh


Søndag 12 september
Cham Island er en ø, som ligger ca. 20 km fra Hoi An. Der kom en bil og hentede os. Den kørte os ud til bådene, som sejler til Cham Island, en spændende ø. For 8 år siden kom der næsten ingen turister her. Nu kommer der mange, men man har bevaret fornemmelsen af en Robinson Kruse ø. Turen tog hele dagen. Vi sejlede med en speedbåd til 18 personer. Vi var på denne: Folmer, Annelise, Niels, Mona, Poul Erik, Khoa, Man og Min Vhau, Anh og 4 børn fra Village of Hope: To, Chay, Phuc og Lue. Når der var 4 børn med fra skolen, skulle der også en lærer med. Vi havde en fin tur. Børnene var meget glade for turen. Efter hjemkomsten og et brusebad skulle der afhentes tøj. Alle har fået deres tøj. Jeg kørte op i byen for at bestille bord til i aften. Mens jeg var oppe begyndte regnen at styrte ned og det lynede og tordnede. I dag begyndte det allerede kl. 16.30. Jeg måtte låne en regnfrakke. Resturanten er den samme som den 9/9. Regnen skullede gerne snart høre op. Regnen hørte op og vi fik en dejlig middag, Thank - Phuong. Alle fik små gaver og te og kaffe.
Sejltur fra Hoi An til Cham Island
Sejltur fra Hoi An til Cham Island
Anh + veninde
Anh + veninde
Khoa og familie
Khoa og familie

Hoi An's vartegn: Den japanske Bro
Hoi An's vartegn: Den japanske Bro

Mandag 13 september
Vi cyklede ud til et 5 stjernet hotel, hvor en af mine venner Trang er direktør. Hotellet hedder Victoria resort og er et meget lækkert hotel. Vi var alle 9 derude: Khoa, Man, Poul Erik, Annelise, Niels, Mona, Folmer, Annelise og Henning. Vi havde en fantastisk formiddag. Vandet i havet var 27 grader og i svimmingpoolen 25 grader. Trang havde sørget for håndklæder og stole til os. Vi spiste nede ved havnen og derefter havde vi forskellige gøremål. I aften spiser vi hos Luu, som er skolelærer og har datteren Chau. Det blev en festlig aften hos Luu. Vi fik dejlig mad. Selv om indtægten ikke så stor, kan man godt få dejlig mad. Vi sluttede på hotellet med kaffe og øl.
Trang på restauration på Hai Yen
På restaurationen på Hai Yen
Trang, datter og Moi
Trang, datter og Moi
Sara og Hyo
Sara og Hyo fra England
Diem og Robert
Diem og Robert

Tirsdag 14 september
Fridag: Den blev brugt på: Køb af tøj og afhentning af tøj og sølv og besøge spændende kultursteder. Der blev lavet meget forskelligt, men alle skulle hente sølv og guld. Thao har tralvt. Hun skal sælge og styre 15 sølv og guldsmede. Hun får stor hjælp af sin søster. Jeg blev afhentet af en tidligere ansat ved hotel Hai Yen. Hun skulle være der kl. 8.00, men ankom først kl. 8.45. Vi kørte til Da Nang og gik på indkøb og spiste frokost på An Bang stranden. Vi fik hot pot. Der var lidt problemer med betalingen, men det løstes til sidst. Poul Erik og jeg lavede en speciel transaktion. Dir Nam gav vin i ventetiden. For dem er alt vin. Det var Contreau, som vi drak. Nam havde købt t-shirt til alle. Vi spiste på en kendt restaurant 51 Le og fik god mad. En dejlig betjening og hyggelige mennesker. Vi fik en kop kaffe på mit værelse inden dagen sluttede.
Ansat: Thuy på hotellet i Hoi An
Ansat: Thuy på hotellet i Hoi An"
Hanoi studenter i Hoi An
Hanoi studenter i Hoi An
Mon på Victoria hotellet
Mon på Victoria hotellet
Vaskekone og cykeludlejning i Hoi An
Vaskekone og cykeludlejning i Hoi An
2 syersker og Henning
2 syersker og Henning