Ban Lac
Indhold 
Saigon Hoi An Hue Hanoi 1 Sa Pa Hanoi 2 Ban Lac Hanoi 3 Cat Ba Afslutning
Ban Lac

Vietnam 2009

English version


Torsdag 23 september
Vi startede turen til Mai Chau kl. 7.00. Det har regnet hele natten og det regnede også, da vi kørte fra Hanoi. Første stop er en silkefabrik i udkanten af Hanoi. Vi så produktionen. Interessen samlede sig især om produktionen. Der blev igen købt godt ind. Her kan købes mange flotte ting. Efter en time kørte vi videre mod Mai Chau. I Hoa Binh byen med det store kraftværk kørte vi mod vest op over bjergene. Vi var i Mai Chau kl. 12.45 og fik anvist hvor vi skulle bo. Derefter fik vi en dejlig frokost, som Hoa og hendes mand havde lavet. vi foretog en lille rundtur i byen, Mona var uheldig at træde på et glat sted "uheldig". Kl. 15.00 startede vores første cykelrundtur. Der var en behagelig temperatur og ingen sol. Det var godt vejr til cykling. Nu her kl. 17.00 sidder alle og slapper af med øl og kaffe. Et godt sted til at slappe af og ingen stress. Vores bolig ligger lige ud til rismarkerne og bjergene. Her hviler landsbyen godt i sig selv. En god atmosfære hviler over landsbyen. Middag kl. 20.00. Derefter en lille rundtur i landsbyen og hjem til kaffe og en lille whisky.
Mai Chau
Mai Chau
Mai Chau dalen
Mai Chau dalen
Grønsagsmarker
Grønsagsmarker

Fredag 24 september
Morgenmad kl. 7.00. Afgang på cykel kl. 8.00. Det vil sige Folmer, Annelise, Niels, Mona og Poul Erik tog vores bil til skolen. Vi kørte fra Ban Lac kl. 8.00. Vi havde købt gode bøger til skolen samt mange blyanter. Khoa havde købt dem i Hanoi. Det blev et lille cykelhold: Khoa, Annelise og mig. Det var lidt overskyet, hvilket passer godt til cykling. Vi blev modtaget af viceskoleinspektøren og 5 andre lærere, som bød os velkommen. Der blev serveret æbler, te og vand på læreværelseet. Vi overværede undervisningen i alle klasser med matematik, geografi, historie. Børnene sang for os. Det var en hyggelig formiddag. Vi tog tilbage til Hoa og hendes gode mad. Nu er der siesta og alle sover. Kl. 14.00 kører vi igen. Det blev en cykeltur til den anden side af dalen. Mona, Poul Erik blev hjemme. Det blev en lille cykeltur. Kl. 17.00 havde Hoa sat børnene stævne og der skulle uddeles tøj. Vi havde meget med denne gang. Planen var at vi skulle spise kl. 19.00 og se Thai dans kl. 20.00. Vi havde desværre et alvorligt uheld. Mona faldt på en cement trappe ved huset og kom slemt tilskade. Der blev sendt bud efter en læge, som kørte hende til nærmeste hospital. Niels, Khoa, Poul Erik og hoa kørte med. Hoa kørte på motorcykel. Kl. 20.00 kom Thai danserne efter aftale. Vi ventede spændt på, hvad der skete på hospitalet. Vi blev hurtigt enige om at tage dansen først og spise bagefter. De var først tilbage fra hospitalet kl. 21.00. Mona og Niels fik et værelse i stue etagen. De var begge noget chokerede. Khoa vil skaffe dem et værelse i Hanoi, når vi tager til Halong Bay den 27/9. Det var en meget chokerende oplevelse her på slutningen af turen. Vi er spændt på hvordan Mona har det i morgen tidlig. Alle kan falde og komme til skade. Dette fald var særlig uheldig.
Dansere
Dansere
Dansere
Dansere
Rektor på  skolen
Rektor på skolen
Mai Chau skole med Annelise W og Poul Erik
Mai Chau skole med Annelise W og Poul Erik
Lærerne på Mai Chau skole.
Lærerne på Mai Chau skole.
Skoleklasse i Mau Chau
Skoleklasse i Mau Chau

Lørdag 25 september
Morgen i Mai Chau. Mona havde det lidt bedre her til morgen. Hun har fået meget smertestillende medicin. Hun har besluttet sig for at tage med til Halong Bay, Cat Ba uden at deltage i aktiviteter. Nu skal vi først til Cat Ba mandag 27/9. Nu skal det bare gå fremad dag for dag. Vi ændrede lidt i planen. Vi tog ikke til kraftværket og besøg hos Khoa sprang vi også over. Vi var ude at spise frokost sammen. Mona fik ikke noget udover 1 cola. Det var nok ikke den rigtige restaurant jeg havde valgt. Vi lejede alle cykler undtagen Niels, som lejer i morgen. Poul Erik, Annelise, Folmer Annelise J. og mig tog på Army museum. Vi nåede hjem inden regnen kom. Nu slapper alle af. Middag på Little Hanoi. Det er nemt og bekvemt og så får vi god mad der. Vi sluttede dagen med kaffe og te på mit værelse.
Kok på guesthouse nr1
Kok på guesthouse nr1