Mai Chau
Contents 
CambodiaSaigonHoi AnHueHanoiMai ChauSa Pa/Bac HaHanoi 2Halong BayHanoi 3
Mai ChauSøndag 25/9
Afgang til Mai Chau. Den store bil måtte ikke køre op til hotellet efter kl. 06.00 om morgenen. Så vi skulle gå ca. 800 meter og vi skulle også have cykler med. Vi blev ca. 1 time forsinket. Det blev en kunst for Khao og chauføren at få cyklerne anbragt. En af os blev nød til at stå op og holde på cyklerne. Vi gjorde det på skift. Inden vi kørte ud af Hanoi besøgte vi et silkevæveri. Her blev der købt godt ind. Indkøbene vil ingen ende tage. Nu gik turen til Mai Chau. Vi blev installeret og fik frokost. Derefter rundgang i landsbyen Ban Lack, som er opdelt i 3 byer ved forskellige navne. Jeg lavede rundgangen. Alle var afslappede. Her hviler en dejlig fred og dejlig temperatur i meget smukke omgivelser. Aftens mad på gårdspladsen.

Mandag 26/9
Jeg var oppe for at se byen vågne op. Vi boede her i Mai Chau. Her bodede vi i Mai Chau


Børnene kører til skole mellem 06.00 og 06.30. En meget smuk morgen. Vi skal besøge skolen i Mai Chau ca. 10 km fra Ban Lack. Vi blev budt på te og snaps, små kager og så deres hjem. En anden af mine bekendte, som lavede en lille modopvisning for os i etnisk tøj. En Mong, som der er 5 forskellige slags. Det var en, der levede nord for Son Lac, 200 km nord på.Desværre var det blevet regnvejr.
2 vietnamesere og Christian
2 vietnamesere og Christian
Vores gruppe slog sig ned blandt nogle hvid Thai piger. Vi fik øl og hyggede os med dem. Det var festligt. Den anden gruppe kunne høre, hvordan vi hyggede os. Vi måtte udskyde cykelturen, da det stadig regnede. Men kl. 15.30 startede vi ud, idet det var blevet tørverjr. Vi kørte en af mine sædvanlige ruter gennem mange Hvid Thai landsbyer. Desværre var der mange steder lerjord, som på grund af regnen, var blevet til en meget fedtet substands. Det blev værre og værre. Der sad til sidst så meget jord på cyklen at hjulene ikke kunne køre rundt, så vi blev nødt til at afkorte turen. Vi nåede lige hjem før regnen satte ind. Alle hyggede sig under halvtaget. Der kom rom og whisky på bordet. Aftensmad kl. 20.00. Vi håbede at regnen ville høre op, så vi kunne få en god cykeltur næste dag.

Her følger et brev fra en engelsk lærer på skolen i Mai Chau

Dear Henning Sunday 24 th september in 2005
We recieved your letter of Wednesday 16 th September in 2005. In your letter you said that you will visit our school one day. What a nice surprise! Mr. Nhan. teachers and all students are looking forward to meeting you soon. As you know. Secondary Dong Bang school is name of our school, there are nine teachers and eighty-nine students. Mr. Nhan is the most powerful in our school. He is stick and loves students very much. Not only. he is a good teacher, but also is intelligent leader. We are very proud of Mr. Nhan. He said that "we always keep the favours you have done for us in our heart" and we always have to help some poor students. They are good students. Their families are very miserably. For me I am Phuang. I am a English teacher and I am a form teacher class 6. Some students who I teach they was born in poor families. This year thank to Mr. Nhan. those some poor students is more and more happy. They can go to school. I hope that you will help three students in our school. They don't rice to eat and book to write.......
Student 1: Lo thi Kien is in class 6
Student 2: Ha van thuy is in class 6
Student 3: Ha van Nguyen is in class 9
After I will tell you about Kien. She has been born under the influence of unlucky star when other children were cherished and loving carried in their father's arms at her same age. kien was only the child who had to under go much. Suffering her father passed away bejone she had enough brain to know that not having father is very miserably. I love her very much.I wishthat you will pay attention and help our students. thank very much for you helping. My letter is very long. I must stop here. Give my regards to every body in your family and your friends. If you have a chance you will welcome to my house. I am looking forward to see you soon.
Best wiches
Phuong

Tirsdag 27/9
Regnen har stadig et godt tag. Her til morgen har blæsten taget til. Det må nærmest siges, at det er kraftig storm. vejr. Vores lange cykeltur er aflyst. Vi håber at vejret klrer op. Efter morgenmad lavede jeg en hyttetur for alle. Vi gjorde 3 besøg.
Vi var på mange hyttebesøg
Vi var på mange hyttebesøg
Vi fik te og risfrugt, snaps alle stede. Det var meget hyggeligt. Vi sluttede formiddagen i hus nr. 1 med øl. Det er stadig troperegn og kraftig storm. Eftermiddagsturen må udskydes. Dert er nu tid til frokost. Derefter en lille middagslur. Nu må vi nok konstatere, at det blev en regnvejrsdag. I aften vil landsbyens unge damer danse for os.
Dansepiger

Birthe har etableret sig som manicuredame. Jeg troer, at hun har tænkt sig at etablere sig herude. kl.20.00 Hvid Thai dans og sang. Det var en flot forestilling, hvor alle prøvede at danse med pigerne. Til sidst var der fællesdans og fælles vindrikning fra en krukke midt på gulvet.

Onsdag 28/9
Vi skal tilbage til Hanoi kl. 07.44. Cyklerne er pakket og snørret fast inde i bilen. Regnen er hørt op. Nu er den desværre startet igen, men det bliver jo en rejsedag. Det blev en indholdsrig tur fra Mai Chau.
Rismarker og vandbøfler.
Vi var godt klar over, at det havde regnet og blæst. Men vi vidste ikke, hvor meget der var kommet og hvor langt væk. Tyfonen havde regnet og havde raset. Da vi begyndte opstigningen over bjergpasset kunne vi virkelig se ødelæggelserne af vejen. Chaufføren kørte meget forsigtig. Nogle steder lå der kæmpe kampesten, andre steder var vejen fyldt op med sten og jord. Et lille spor var ryddet. Et sted på vejen løb floden hen over vejen i 1/2 meters højde. Et sted måtte vi have maskiner til at grave vejen fri. De næste 75 km i bjergene foregik på samme måde. Det gjaldt om at sno sig. Hvis vi ikke havde fået at vide at det var en tyfon, ville vi sige kraftig regnskyl, langt over 100 mm. Vietnameserne var godt orienteret, så vi vidste mange dage i forvejen at tyfonen ville komme. Da vi havde passeret flere bjerge kom vi til Hoa Binh. Her skulle vi se det store kraftværk. Jeg har set det mange gange, men aldrig med så meget ekstra vand. Det kan næsten ikke beskrives. Det var millioner af liter vand. Man måtte rykke uden om tubinerne på kraftværket . Der var simpelt hen for meget vand i den sorte flod, som leverer kraft til værket, som forsyner en meget stor del af Nordvietnam. Vi havde et besøg mere inden vi kom til hotellet. Vi skulle besøge Hangs broder Tuyen. Han har været sikkerhedsofficer for den verdensberømte general Grap. Tuyen havde et flot hjem i 4 etager. Han fik hurtig stablet frokost på bordet med øl, rødvin, whisky og slangesnaps meget flot. Vi kom til hotellet kl. 14.00. Nu tænker vi på Sa Pa- Bac Ha. Middag på Little Hanoi og Iriskcoffe på en australsk cafe. Det blev iskaffe!

Torsdag 29/9
Mange havde brug for en fridag og indkøbsdag, så det blev en dag, hvor man foretog sig noget individuelt. Jeg fik set noget af byen, som jeg ikke havde set før. Vi besøgte Thuys søster, som ikke var hjemme. Det var derimod hendes datter og en ung pige, som passer barnet. Thuy gav frokost på et lokalt sted. Derefter skulle Thuy hjem og lave mad. Vi er inviteret til middag i aften. Jeg nåede at få lavet mine indkøb. Jeg købte et stort fad lavet af æggeskaller. Thuy kom i en bil og hentede os kl. 19.00. Her fik vi en fin middag med rødvin. På hjemvejen kørte vi forbi det store National Stadion. Det er et sted mange mennesker samles og hygger sig lige til næste morgen. Thuy ville have givet kaffe, men tiden var fremskreden. Vi skulle op kl. 04.00 og kører til sa Pa næste morgen kl.05.00.