Hanoi 2
Contents 
CambodiaSaigonHoi AnHueHanoiMai ChauHanoi 2Sa Pa/Bac HaHalong BayBangkok
Hanoi 2



Lørdag 29/4
Afsked med Mai Chau, Ban Lach. Regnen er hørt op. Nu skal vi tilbage til Hanoi, men først et stop ved det store kraftværk i Hoa Ninh. Her fik vi også en forfriskning. Vi var i Hanoi kl. 12.00. Jeg delte værelser ud og frokost på Little Hanoi. Derefter sivede alle hver til sit. Vi mødtes igen kl. 19.30 til bryllupsmiddag. Ja Huy er blevet gift. Dette er en ekstra bryllupsmiddag. Vi bliver 23. Vi spiste i festlige omgivelser. Der var orkester med 5 spillende musikere. Huy og Tuan Anh så glade og tilfredse ud. På denne restaurant bliver maden serveret på en festlig måde. Forårsrullerne er sat på en annanas, hvor der er lys i. Fisken er omviklet med fiskenet lavet af gulerod. Salaten er skåret ud i blomster. I morgen skal vi besøge familien i Phu Cu. Aftenen sluttede hos Christian og Birgit med whisky og vand.

Søndag 30/4
I dag kan alle sove længe. Vi starter først kl. 10.00. Vi har to vietnamesere med: Tuan Anhs far og Huys far. Der kom desværre et lille problem her til morgen, idet Chung er meget syg. Jeg har skaffet læge. Hun kan ikke fortsætte. Vi skulle ellers tjekke ud nu. Hotellet giver hende samme værelse. Hun skal have medicin, ro og hvile de næste 4 dage. Hun skal derefter hjem. Le kører til Vietnam Airlines for at få billetterne lavet om. Det viste sig senere at Chung fik det bedre og fuldførte rejsen som planlagt. Efter 1 time og 45 minutter er vi i Phu Cu hos Huys forældre, som havde stillet en større frokost på benene med øl og slangevin 100%.

Klik på nedenstående billede og flere billeder
Huy med familie

Ja det kræver en forklaring. Alt vin og spiritus hedder vin. Hvis % er over 30 hedder det 100 % vin. Efter frokosten gik alle en tur i byen. Det er spændende at vandre i en by, hvor der aldrig kommer turister.
I landsbyen Pku Ku

Kl. 16.00 kørte vi fra Khue og Hangs hjem, som er Huys forældre, til Huys nye hjem, som er hos Tuan Anh's forældre.De tre søstre i Phu Ku. Thue, mellemste datter 25 år Huy, landsbyskolelærer, den yngste Hien 20 år går på universitetet i HaNoi. Her var der igen stillet en større middag på benene. Desværre skulle vi sidde på gulvet og spise. Her blev der festet på livet løs med sange, øl og 100 % vin. Hele familien var utrolig venlige og gæstfrie, så der blev sagt skål mange gange. Jeg vurderer Huys nye hjem til 16 m2 med en stor terrasse med udsigt over rismarkerne til bjergene i baggrunden.
Huy og Tuanh

Jeg tror aldrig at jeg har spist så meget mad før. Kl. 19.00 kørte vi til vores hotel i Hung Yen, ca 18 km fra Phu Cu. Men inden skulle vi besøge Huys søster Thus hjem, men det kunne desværre ikke lade sig gøre, så vi kørte til hotellet, og alle var godt trætte. Poul og jeg gik en lille tur. Senere sluttede Khao sig til, og vi fik en øl på hoteltrappen.


Mandag 1/5
Morgenmad i Hung Yen kl. 07.00 og afgang kl. 07.30 til Ninn Binh--> Tam Coc grotterne. Det havde regnet hele natten. Det regnede også da vi kørte til Ninn Binh, men 20 km før målet slog det over i solskinsvejr. Det var dejligt, når vi nu skal sejle i små både. Der var mange, der havde fået den samme ide. En meget smuk tur.
Ninn Binh. Sejlads ved Tam Coc hulerne
Mere om Tam Coc
Man kalder området for Halong Bay på land. Det er også her at vi kan se folk ro med benene. På selve floden er der små købmandshandler, hvor man kan købe øl, sodavand og snaks. Det tager en time at ro igennem 3 grotter. Der er mange grupper fra Hanoi, der bruger det som turistmål. Det at sejle på floden tæt på høje bjerge er noget af det smukkeste i Vietnam. Nu var vi alle blevet sultne efter den friske luft, så vi kørte direkte til Khaos hjem. Familien havde lavet mad siden imorges. Her er der ikke noget, der hedder færdige retter. Det hele skal laves fra bunden. Der blev serveret øl og vand til maden, men ingen snaps. Efter frokost lavede vi vandreture i landsbyen. Khao har et lille hus her, men bor mest i Hanoi, idet han jo er guide i Hanoi. Alle turer starter i Hanoi. Vi var først i Hanoi kl. 18.00. Efter at have fået værelser og pakket lidt ud gik vi ud at spise på Little Hanoi. Der var ingen, der var sultne, så det blev et beskedent måltid. I morgen har vi en tur til Thangs hjem. Der kommer en bil og henter os kl. 10.30.

Tirsdag 2/5
Dejligt vejr at stå op til med solen over Hanoi. Alle slappede af her til morgen. Nogle lavede små ture rundt om i de små gader. Vi skal først afsted til Thang og Hongs hjem kl. 10.30. Thang er smede entreprenør med 18 ansatte i sin virksomhed. Han kan ikke meget engelsk, men gør sig forståelig på anden måde. Han har inviteret os til frokost kl. 11.00. Thuy var der præcist med en vogn. Hun kender ikke Thang og Hong. De bor i samme bydel lidt i udkanten af Hanoi. Vi blev hjertelig modtaget med te i haven. Da vi skulle gå til bords, så jeg til min skræk , at vi skulle sidde på gulvet. Der var som altid mange retter mad.
Thang og hans 2 børn.

Vi sad i deres personlige pagode/tempel og der var god stemning. Der blev serveret whisky og øl til maden. Thangs to brødre var der samt hans søster og et hav af børn. Thangs niece Bich var der også. En meget fin frokost, som det har taget lang tid at lave. Som tidligere nævnt skal alt laves fra bunden. Her købes ingen færdige retter. Der var mange, der gerne ville se Thangs virksomhed. Vi fik taxaen til at køre forbi. Der blev ikke produceret noget den dag, da det var helligdag. Vores taxa's chauffør har mange jern i ilden. Ud over at være taxachauffør har han 3 private børnehaver. Den ene ligge lidt for sig selv. De 2 andre ligger lige over for hinanden. Hans kone passer børnehaverne.
Børnehave i Hanoi

De var meget interesseret i at vi blev godt modtaget. Der var også en fotograf, som tog officiele billeder. I den anden børnehave fik Ruth og jeg blomster. Vi hørte børnene synge og blev beværtet med vindruer og vandmelon. Det var en overraskelse at vi blev så godt modtaget. Vi mødes igen kl. 20.00, hvor jeg skal have flyvebillene udleveret, idet jeg i morgen tidlig skal jeg have dem bekræftet.

Onsdag 3/5
Først skal billetterne bekræftes. Kl. 09.00 cykler vi Vestsøen rundt. Det er en tur på 3 timer med pauser. Vejret svinger meget om morgenen overskyet og tidlig formiddag sol. Nu gælder det Vestsøen rundt. Det er 12 km i tæt trafik. Hele holdet færdes i trafikken, som kun indfødte gør. Første stop er en meget brugt pagode. På grund af helligdagene, hvor der har været mange menesker, var der kun få mennesker, men nok til at at alle kunne fornemme, hvad der skete, når der bedes og ofres. Alle har en lille bakke med blomster og snaps, øl, penge "kunstpenge" og lidt mad. Det anbringes på alteret. Der bedes og mediteres. Efter ca. 1 time hentes bakken og indholdet, som fortæres. Det der ikke kan spises bliver brændt i en ovn. Man kan se, at der kommer mange menesker, idet der er mindst 30 restauranter. I toppen af søen lavede vi en lille pause på grund af vædskebalancen. Det blev en god tur. Ved det store vandland kørte vi på små stier. Der var vejarbejde så vi skød genvej. Frokost på Little Hanoi. Vi mødes igen kl. 15.30 for at besøge Vandteatret. Der var 2 priser, men vi havde de bedste pladser. Det var for allerførste gang, man oplevede vandteater.
Vand dukketeatret


En anderledes spændende oplevelse. Kl. 19.30 afgang til en slangerestaurant, som ligger i udkanten af byen. Vi havde 2 taxaer, idet vi var 8 personer. Christian, Jenny, Poul, Knud, Arne, Ulla, Troels og mig. Chung, Le, Ruth, Birgit spiste ved hotellet. Vi så ceremonien omkring slagtningen af slanger. Kobraen der kravler hen ad gulvet og der blev taget mange billeder. Vi så, da de slagtede slangen og pulsåren der blev tappet for blod, som sammen med snaps blev hældt på små glas. Til sidst blev hjetet taget ud og lagt på en tallerken.
Slangemiddag
Vi kunne se at det stadig bankede. Jeg har helt glemt at fortælle at familen Thang, Hong,Kien og Thue var med. Det blev Thang, som spiste hjertet. Det var nu lagt over i en snaps. Jeg tror, at alle drak snaps med slangeblod. Det giver styrke. En festlig aften.

Torsdag 4/5
Denne dag er fridag, så alle laver noget forskelligt. Christian, Birgit, Poul og Jenny har taget en taxa til Etnologiske museum. Troels cykler derud. Ruth og Knud samt Chung og Le slapper af. Arne og Ulla er på bytur. Jeg er uden for Hanoi for at se det oprindelige Hanoi for 1000 år siden, ca. 25 km nord for Hanoi. En meget fin pagode med rester af den, som den første konge byggede. Thuy kører. Vi besøgte også Thuys broders kone og spiste frokost hos forældrene.
Thuy, Thue og 2 andre

Vi ringede til Khao. Han kan ikke skaffe en tromme. Thuys far mente at vide hvor vi kan købe en tromme. Jeg har lovet den nye skole i Bac Ha en tromme. Den bruges til at dirigere børnene. I aften skal vi spise hos generalen. Det er Hangs broder. Han og Huys far tager med til SaPa. Taxaerne havde svært ved at finde det, men det lykkedes til sidst. Tuyen og hans kone har et smukt hjem i 4 etager. Middagen var god, men vci savnede øl og vand. Snaps var der nok af. Alle gik tidligt til ro, idet vi kører til SaPa kl. 05.00 i morgen tidlig.
Tuyen, Khue, Henning mv