Mai Chau
Indhold 
CambodiaSaigonHoi AnHueHanoiMai ChauHanoi 2Sa Pa/Bac HaHalong BayBangkok
Mai ChauOnsdag 26/4
Afgang fra hotellet kl. 07.00. Khau vores guide mødte præcist. Hans kone Mat kørte ham. Khau blev gift i november måned sidste år. De cykler, vi havde anvendt de sidste to dage, skulle med. Der var dog 2 cykler, der skulle udskiftes. I vores bil blev der fjernet 3 sæder, så cyklerne kunne være der. Første stop en silkefabrik. Vi så produktionen med vævning, spinding og af silke. Der var også rig mulighed for at købe silke. Christian og Arne smagte silkeormesnaps. Ja Ulla og Poul skulle også smage. De syntes at det smagte godt. Nu gik turen mod Hoa Binh, hvor vi svingede til venstre af hovedvejen mod Som La. Det blev en god bjerg kørsel. Vi har en god chauffør, som kører sikkert. Da vi nåede et T kryds svingede vi til venstre. Vi blev indkvarteret hos hvid thaierne.
Her bodede vi i Mai Chau


Der blev serveret te inden frokost, som vi indtog på gårdspladsen. Her skulle alle måltider serveres. Jeg kontaktede hurtigt Thue og hendes søster Hoang, som står for uddelingen af tøj. Vi skal i morgen dele tøj ud mellem kl. 17.00 og 18.00. Når vi har spist middag skal vi igen besøge hjemmet. Kl. 14.30 lavde jeg rundgang i de tre smålandsbyer. Vi bor i den midterste. På vores rundgang nåede vi også at besøge børnehaven. Jeg var ude med tøj, som skulle uddeles. Thu skulle vide hvormeget der var. Ulla, Birgit og Christian var med. Middagen indtog vi på gårdspladsen. Efter den besøgte vi Bien hus og fik te og snaps. Hun var i festligt humør og senere besøgte Troels, Christian, Jenny og Poul Hoangs hus. Hun er søster til Thue. Troels og jeg holdt længst ud.

Torsdag 27/4
Skolebesøg. Vi kører fra Ban Lach kl. 08.00. Der er ca. 12 km til skolen. Det går op det meste af vejen. Vi havde bøger og blyanter med. Vi blev modtaget med te og senere snaps. Skolens rektor var til møde, så der blev ringet efter ham. Der gik 15 min, så var han der. Der kom frugt på bordet og mere snaps. Alle skolens lærere var samlet i lærerværelset, så eleverne havde fri. Vi overværer undervisningen. Eleverne sang vietnamesiske sange. I efteråret 2005 lovede jeg skolens rektor at sponsorere 4 fattige elever.
4 fattige elever
Fra een af skoleklasserne

Hjemturen gik nemt. Det meste af vejen gik det ned ad, Mange besøgte markedet i Mai Chau. Jeg havde et besøg mere inden frokost. Temperaturen nærmer sig 35 grader, så alle slapper af. Kl. 14.30 har vi endnu en tur mellem små landsbyer. Her ser man virkelig, hvordan hvid thaier bor. Der hviler en fred over samfundet her. Det at køre mellem rismarker og se den lyse grønne farve er fantastisk smukt. Om ca. en måned kan der høstes. Den landsby vi bor i er alle "farmere" landmænd. Det er hovedsagelig ris man dyrker samt grønsager. Nogle landmænd har køer, grise og vandbøfler. Dyrene lever under husene.
Rismarker og vandbøfler.
Alle huse er på stolper. Omkring husene er der kokospalmer, bananer, mango og papaja. Samfundet starter tidligt. kl. 06.00 om morgenen er der liv i alle husene. Mai Chau dalen er et yndet udflugtsmål for Hanoi. Der kommer mange turister også vietnamesere. De bor alle som vi sammen i et rum kun adskilt af moskitunet. Hvid thaier vil ikke have hoteller for så ødelægges idylen. Efter en god cykeltur skulle vi til tøjuddeling hos Thue. Hun havde organiseret det i sit hus. Vi var inviteret til at spise middag, men vi havde betalt for middag, hvor vi bor. Så det blev til te og snaps. Thue er en af de dygtige vævere, som også underviser i vævning.
Tøjuddeling

Hun har lige været på Philipinerne udsendt af den vietnamesiske stat, som kultur fremstød. Aftenen sluttede med kaffe på gårdspladsen.

Fredag 28/4
Klokken er nu 05.15. Landsbyen er ved at vågne. Hanen har galet den sidste time. Om ca. 1 time begynder skolebørnene at cykle til skole. Nogle skal cykle langt. Skolen starter kl. 07.00. Kl. 08.00 cykler vi ud til enden af dalen. Jeg har lejet 2 både. Der er nogle, sm helere vil tage vores bil, så det gør de og med med på sejlturen alligevel. Det blev en god cykeltur og vejret let overskyet ca. 30 grader. Der er ca. 14 km til stedet, hvor vi har lejet bådene. Vi sejler i 2 både. Ruth og Poul tog bilen hjem og havde cykler med i bilen. Alle var hjemme inden kl. 12.00, hvor vi fik frokost. Cykelturen havde ikke chokeret nogen, så alle var med på næste tur kl. 15.30, selv om jeg havde fortalt, at den var besværlig. Efter frokosten blev der sovet og slappet af. Det der gjorde turen besværlig, men spændende og utrolig smuk, var at vi cyklede på meget små stier. Nogle steder må vi bære cyklerne over klipper og nogle steder var der smalle stier, som gik meget ned ad. Alle syntes at det var en spændende tur. Fra starten var der optræk til regn, så alle var garderet med regntøj. Vi havde da også kun cyklet en 1/2 time før de første dråber faldt. Det tog mere til, så ved afslutningen på turen tog vi regnfrakker på. Vi havde middag kl. 19.30. Hvid thaierne dansede for os, og som altid meget ekstentrisk og spændende.
Dansepiger
Dansepiger

Som afslutning dansede vi med pigerne. Der blev drukket vin fra en krukke med bambus rør. 10 bambus rør i hver krukke. Alle gik tidlig til ro.