Saigon
Indhold 
CambodiaSaigonHoi AnHueHanoiMai ChauHanoi 2Sa Pa/Bac HaHalong BayBangkok
SaigonLørdag 15/4
Alle kufferter ind på Troels og mit værelse. I dag gælder det en heldags tur afgang kl. 06.45 til Chu Chi og Tay Ninn. Vi skal besøge den religiøse bevægelse Cao Dai. Inden da havde vi fået et dejligt morgenmåltid. Thuy var der præcis.
Henning og Thuy
Hun havde taget sin søsters dreng med. Det var kun mig, som havde set Cu Chi tunnellerne før. Vi havde en lokal guide, som viste rundt. Første stop en lille skov, hvor vi skulle finde nedgangen. Den eneste som kunne kravle ned var Thuy. Vi så mange gange og køkken, hospital og værksteder. Vi så hvordan de fra køkkenet ledte røgen ud i skoven. Ja der var ikke meget skov for U.S. havde smidt orangegift ud, så al vækst var væk. Alle prøvede, at kravle ca. 75 cm nede i tunnellerne.
Nede i Cu Chi tunnellerne. Det er en af de store
Mere om Cu Chi

Nogle havde lys med. Thuy brugte sin mobiltelefon, som havde indbygget lys. Vi så også alle de faldgrupper, som amerikanerne havde for at gå i en fælde. Alt fra en tid som helst ikke skulle komme igen. Vi tog i god tid fra Cu Chi.
Cu Chi


Efter planen havde vi god tid, men chaufføren var ikke helt klar over hvilken vej vi skulle køre. Det vi skulle nå inden kl. 12.00 var Tay Ninn, hvor den religiøse bevægelse Cao Dai har hovedsæde. Her ligger det største tempel. Kl. 12.00 starter indmarchen. vi var kl. 12.05, så vi havde travlt med at komme ind. Det er en sammensat religion. Hinduisme, budisme og kristendom symboliseret ved at præsterne har 3-farvede dragter. Rød, blå og gul. Det er en sperituel religion med en speciel musik og meget farvestrålende. Tempel/kirken er meget farvestrålende, som en kirke i disneyland. På alteret et stort øje, som er guds alt seende øje. Det kender vi fra danske og udenlandske loger.
Cao Dai gudstjeneste
Mere om Cao Dai

Vi skulle nu have frokost, men chaufføren kunne ikke finde en restaurent. Vi fik først frokost langt senere. Thuy kæmpede for at gøre det så godt som muligt. Jeg kunne mærke, at hun var meget træt. Da vi kom til Saigon, besøgte vi hendes søsters hjem. Hvor vi blev beværtet med is, vand, frugt, mango og æbler. Ja vi kunne have fået alt, men vi skulle tilbage til hotellet og vaskes og klædes om til togrejsen. Vi nåede dog at få en en lille snaps. På hotel Bangsen startede kvinderne med at vaske sig og så fulgte vi mænd efter. Alle var hurtige og herefter lavede alle noget forskelligt. Vi havde et par timer inden vi skulle køre til banegården. Chung og Le gik tur. Det tror jeg også andre gjorde. Poul og Jenny og jeg gik til massage. Det var det bedste sted vi havde prøvet. Kl. 20.00 skulle vi have middag på hotellet. Thuy og søster Hoang og hendes mand Hap og deres søn Thang og datter Trang var med. Kl. 21.00 kørte vi fra hotellet. Vi var i meget god tid, troede vi. Vi sad afslappet, men blev pludselig vågen, da vi kørte ind på lufthansområdet. Chaufføren havde taget fejl., da vi jo skulle med tog til DaNang. Nu skulle det gå stærkt, men vi nåede det. Alle fik plads. Thuy havde plads i 4 vogne længere fremme. Da vi gik ned til hende inde i toget, var hun alerede gået i seng. Hun var lidt urolig for at sove med 6 mænd, så vi tog hendes bagage og penge ned til os. Nu skulle der festes. Arne serverede whisky, og det blev en god afslutning på Saigonturen. Nu er det DaNang og Hoi An vi tænker på.