Hanoi
Indhold 
CambodiaSaigonHoi AnHue Hanoi Tam Coc Mai Chau Sa Pa/Bac Ha Hanoi 2 CatBa Afslutning
Hanoi


English versionOnsdag 23 april
Ankomst tidlig morgen klokken 5.30 til Hanoi. Kieu Anh bestilte taxa til os. Hun tog ud til sine børn og mor. Vi har et rum om morgenen og 2 rum over middag. Khoa kom klokken 8.00 og hentede os til en bytur. Det moderne Hanoi og derefter Sai Tempel, som er 3000 år gammel. Det er blevet resuaureret mange gange. Et tempel hvor der ikke kommer turister. Kun min gruppe. Vi kørte nu til det etniske museum. Khoa fulgte os rundt. En stor indendørs afdeling og en stor udendørs afdeling. Dejligt at have Khao med. Vi spiste frokost på en resturant Koto nær litteraturmuseet. Vi mødes igen klokken 17.00 for at leje cykler til i morgen. Spiser til aften Little Hanoi. Jeg havde bestilt bord til 5 men Knud lunne ikke deltage. Oanh besøgte mig og spiste med. Oanh er ansat i et rejsebureau. Mens hun læste på universitetet tjente hun til studiet på en cafe tæt på Camelia 4. Hun er nu færdig på universitetet.


Vores hotel Camellia 4
Hoa Kim Søen med morgen gymnastik
Hoa Kim Søen med morgen gymnastik
Tai chi i Hanoi
Tai chi i Hanoi
Etnisk museum
Etnisk museum

Hanoi ny bydel
Sai tempel 3000 år gammel
Sai tempel

Sai tempel 3000 år gammel
Sai tempel 3000 år gammel

Giang bliver spået
En kvinde bliver spået
Litteratur museet med skildpaddere
Litteratur museet med skildpadder

Torsdag 24 april
Vi lejede cykler igår, så alt er i orden til en god tur., som går til Ho Chi Minh mausulæet. Alle fik prøvet deres cykelevner. Det gik langt over forventning. Nu kører vi på cykel i en storby på 8 millioner. Efter at have set Ho Chi Minh mausolæet gik vi ind i parken, og så gæsteboligen, hvor dronning Margrethe og prins Henrik har boet. Vi så den bolig Ho Chi Ming boede i før han flyttede i palæhuset. Der var utrolig mange børn på besøg denne dag. Vi sluttede ved "Den etbenede pagode". Den en benede pagode er bygget 1049 af kejser Ly Thai Tong. Pagoden ligner en lotusblomst og er en tak for at han fik en søn. Ho Chi Minhs museum er også et besøg værd. Nu skulle vi til litteratur museet: "Det gamle universitet." Igen fik vi afprøvet cykelevnerne. Vi hørte musiuk, som blev spillet af folk fra musikkonservatoriet. Det var traditionel vietnammusik. Vi købte nogle boller og spiste dem i en park. Alt forløb uden uheld. Nu slapperfolk af. Jeg har købt blomster til Trang og Phung. Det er Kieu Anhs broder, som blev gift 7 april. Det er en ekstra bryllupsfest. Kiue Anh kommer og hentes os . Vi cykler til fest. Hu havde fortalt at det var ved Vestsøen. Jeg troede at det var i starten af Vestsøen, for det er jo ikke så langt. Men det var en flot middag vi fik på en kæmpe restaurant. Masser af mennesker og mange lækkerier. 100 vis af mennesker til at hjælpe os. En oplevelse. Men hårdt, det har været en hård dag på cykel. Jeg troer aldrig at jeg har kørt så meget på cykel som denne dag. Da vi kom tilbage til hoteller , var vi trætte, men havde mange oplevelser.

Udsigt mod øst over West Lake med Hanoi i baggrunden
Den en benede pagode
Den en benede pagode
Ho Chi Minh mausolæum
Ho Chi Minh mausoleum
Inde i Ho Chi Minhs bolig
Inde i Ho Chi Minhs bolig
Ho Chi Minh museum
Ho Chi Minh museum
Mere om Ho Chi Minh

Festmiddag efter bryllup

Thang og Phung er nygifte

Fredag 25 april
Vi startede med at cykle til Army Museet. Så straks en film om slaget Dien Bien Pu på engelsk. Vi så også en fiælm om slaget i Saigon 1975. 30 april var det hele forbi. Ni var det eet Vietnam. Vi tog en forfriskning på en bådrestaurant i bunden af Vestsøen. Vi fik frokost på tagrestaranten nær vores hotel. Nu slappes der af inden vores store fest i aften. Der var desværre mange afbud, men det blev en god fest. Følgende var med: Khoa , Man og deres 2 børn Minh Chau og den lille nye pige Bich, Trang og hans kone Phung, som meldte afbud til festen igår. Thuys forældre, hendes mand Hin og deres datter Ling. Smedemester Thang og hans kone Hang, deres datter Thu. Huys mand Thu Anh og deres søn Dan samt Huys søsters mand. Vicedirektør for universitetet Thu Ha og hendes mand. Samt vi 5 danske, Hangs søster Houng og Hangs boyfriend. Hang er i USA for at studere. I morgen skal vi til Nihn Binh og Tam Coc.

Vicedirektør for universitetet

Hos Thang
Fra krigsmusset

Armymuseet