Afslutning
Indhold 
CambodiaSaigonHoi AnHue Hanoi Tam Coc Mai Chau Sa Pa/Bac Ha Hanoi 2 CatBaAfslutning
Afslutning


English version


Tirsdag 14 maj
Det var et pragtfuldt måltid vi fik i går på Green Tangerine. Vi sluttede af på "Backpackershjørnet". I dag afrejse dag for gruppen. Alle var ude og lave de sidste indkøb. Jeg lejede cykel et nyt sted. Det var en god cykel. Nu håber jeg at cykeludlejeren har flere af samme kvalitet næste gang. Klokken 17.00 kom Khoa og Ding for at køre os til lufthavnen. Thuy og hendes datter og mand var der for at sige farvel. Jeg spiste middag med Oanh Le.

Backpackers hjørnet

Green Tangerine

Der er et stort læs


Onsdag 15 maj
Så er jeg alene, ja det er jeg næsten aldrig, da der altid er vietnamesere, som vil hjælpe mig. I dag skal jeg holde fordrag på et universitet i Hanoi. Det bliver spændende. Jeg bliver afhentet klokken 8.00. Jeg blev modtaget med blomster Universitets direktøren leverede en lang tale til mig. Det universitet jeg besøgte hedder "University of Labour and Social Affairs". Der var cirka 75 unge mennesker, som hørte hvad jeg kunne fortælle dem. Alle var meget interesserede. Det var udelukkende nye studenter. Der var ikke en fra det tilsvarende møde i efteråret. Jeg talte lidt mere end 1 time. Jeg spiste frokost med en ny dame: Nguyen Lan Huong, som var koordineringsofficer. Vi spiste uden for universitets området. Jeg så hvordan de boede. Det sted jeg besøgte var der 20 piger under meget simple forhold på en sovesal. Jeg tog så mange billeder jeg kunne. Jeg blev nu kørt tilbage til mit hotel. Jeg spiste på et lille ydmygt sted.

Henning besøger studenter på Hanoi Universitet.

Henning besøger studenter på Hanoi Universitet.

Henning besøger studenter på Hanoi Universitet. Blandt andet Ho Thi Thu.


Torsdag 16 maj
Jeg tog en taxa til Khoas hjem. Vi tog til et center, hvor Thu arbejder. Hele familien var med. Thu havde spændende billeder, som jeg havde bestilt. Vi mødte Ding i centeret. Vi spiste frokost i hans hjem. Ding har et hus ved siden af sin far. Her bor han med sin kone og lille søn på 5 år. Det var et hyggeligt besøg. Det er nu blevet meget varmt i Hanoi 39 grader, så vi skal tænke på hvad vi laver. Jeg spiste middag med Khoas famili nær hans hjem. Vi fik grill fugle på størrelse med grpspurve. Det er en delikatesse i Vietnam.

Vores chauffør Ding med kone og barn

Fredag 17 maj
Jeg fik besøg af Houng i dag. Houng er Hangs søster. Det var Houng som var med i Mai Chau. Vi fik en pizza, som desværre ikke var god. Den har plaget mig hele dagen. Khoa, Man, Minh Chau og Bich var med en af Khoas gode venner ude for at spise Hot Pot. Det var på en helt ny måde. Det var "Buffe Hot Pot". Gryden stor midt på bordet. Alt kød , fisk, rejer kører rundt i restauranten, en tallerken plastiv skåle. Når skålene har været rundt ender de i køkkenet. Derpå kommer der nye skåle på bordet. Det skal opleves. Det er første gang jeg ser det. Efter endt spisning kørte vi til et sted med levende musik. Her skulle vi have skoene af. Det var også noget nyt på en restaurant. Vi sluttede med natmad på PHO restaurant.

Hot Pot buffe

Lørdag 18 maj
Jeg spiste morgenmad med familien Khoa. Jeg tog en taxa tilbage til Camelia 4. Efter aftale kom Thuy på motorcykel. Hun lod den stå til senere hjemtransport. Vi skulle spise frokost hos Thuys broder Nam. Først en lille taxa tur tuk busstationen og så en lang bustur og igen en lille taxatur. Det gælder om at sno sig, så transporten ikke bliver for dyr. Det er ikke ret dyrt at køre i bus. Nams søn "Haen" på 12 år skulle til engelsk undervisning. Jeg tog med. Der var cirka 15 unge på 12 år, som fik ekstra undervisning. Jeg kunne underholde dem i cirka 1 time. De var meget positive over mit indlæg. Thuy tog en bus tilbage til sine forældre. Hun skulle lave maden. Sønnen Haen og jeg kørte rundt på cykel i cirka 2 timer. Så kom faren Nam hjem. Han har fået bil, som han kørte os til sit barndomshjem. Her havde Thuy lavet mad.

Henning i bus i Hanoi

Haen til engelsk undervisning

Finish a special trip near center Ha Noi with Thuy's family dinner(facebook)

Søndag 19 maj
Søndag jeg er begyndt at pakke. Jeg gik en tur til "Backpackers hjørnet" og kom i snak med 7 studerende. Det var meget hyggeligt. Man må sige at tempoet er faldet. Det skyldes nok at jeg ikke helt er på toppen. Thuy har været her med mango frugt. Især mango nød jeg godt af. Varmen er stadig et problem. Midt på dagen kommer temperaturen over 40 gradert. Hvad skal man gøre uden aircon. Jeg spiste frokost alene. Thuy kom på besøg med sin nevø sin broders søn Haen. Thuy skulle til engelsk undervisning. Jeg spiste middag med dem. Hele byen står på den anden ende af flere årsager. Det er søndag, hvor Hang Bag er spæret på grund af natmarkedet, så er det Ho Chi Minhs fødselsdag. Færdslen var så intens på "Bachpackers hjørnet" at politiet forbød stole uden for de 2 udskænknings steder. Folk sad så på fortovet på stråtæpper.

Chuen på "Bacpackers hjørnet"

Mandag 20 maj
Min gode ven fra sidste år Quy mødte jeg ved Hoa Kiem søen. Han havde ikke meget tid, da han læste til eksamen. Jeg er gået i hi i min lille hule. Når temperaturen kommer over de 40 grader må man enten cykle eller opholde sig inden dørs. I aften spiser jeg på "Little Hanoi" sammen med Minh(Hangs ven), Houng(Hangs søster) og Oanh. Ja Thuy kommer også. Vi havde en hyggelig afslutnings middag.

Tirsdag 21 maj
Afrejsedag. Der skal pakkes færdig. Det blev lidt af en opgave. Tam fra Danmark havde givet mig. Jeg måtte overlade mere tøj til Thuy end jeg plejer. Tøj som jeg godt kunne bruge i den danske sommer: Jeg må have en alvorlig snak med Tam, når jeg kommer til København. Jeg har fået tingene til at gå op. Jeg har fået sagt farvel til mange. Minh og Houng sagde jerg farvel til igår. Back?packers hjørnet sagde jeg farvel her i formiddag. Guong også i formiddag. Jeg spiste frokost med Oanh. Hun kommer også og siger farvel klokken 17.00, når jeg kører til lufthavnen. Her klokken 17.00 kom som sagt Oanh, Kiue Anh, Thuy og familien Khoa. En rørende afsked. Nu venter en lang flyvetur til Danmark.

Onsdag 22 maj
Kl. 1.20 Afgang til København. Jeg fik et godt måltid i flyet og morgenmad før landing i København.