Cambodia og Vietnam 2016
Indhold Cambodia Saigon Hoi An Hue Hanoi Tam Coc Mai Chau Hanoi 2 CatBa Sa Pa Afslutning 
Cambodia og Vietnam 2016

Henning har planlagt og guider turen til Cambodia og Vietnam 4. april - 11. maj 2016 og udnytter kontakter fra tidligere besøg i Cambodia/Vietnam. Deltagerne er Elisabeth, Henning D. og Henning H.

English version


Startside for viettour.dk


Hele gruppen


Dobbeltklik på billedet
Youtube.com med videosekvenser under viettour.dk
VKTOUR in Vietnam with Nguyen Khoa
Facts about Vietnam
Facts about Cambodia
Takt og tone i Vietnam
Fang dragen med musen og få fakta om Vietnam
Vietnam news
Photo of ethnic minorities
Facts about 54 ethnic minorities
Vietnam maps
Danish Vietnamese society
Cambodia og Vietnam 4. april - 11. maj 2016
Mandag 4/4 – København>fly>Bangkok.
Afrejse København med Thai Airways TG0951 kl. 14.30 til Bangkok


Tirsdag 5/4 – Bangkok fly Cambodia – Phnom Penh


Onsdag 6/4 – Phnom Penh.


Torsdag 7/4 – Cambodia – Siem Reap.


Fredag 8/4 – Siem Reap.


Lørdag 9/4 - Cambodia > fly >Saigon


Søndag 10/4 Ho Chi Minh City


Mandag 11/4 Saigon > tog > Da Nang

Tirsdag 12/4 Flyver til Da Nang og videre til Hoi An


Onsdag 13/4 Hoi An


Torsdag 14/4 Hoi An


Fredag 15/4 Hoi An.Lørdag 16/4 Hoi An


Søndag 17/4 Hoi An


Mandag 18/4 Hoi An


Tirsdag 19/4 Hue > Transfer to Hue


Onsdag 20/4 Fly om aftenen til Hanoi


Torsdag 21/4 Hanoi


Fredag 22/4 Hanoi
Kenh Ga, Bai Dinh pagoda, Hoa Lu - Biking to Tam Coc


Lørdag 23/4 Tam Coc


Søndag 24/4 Hanoi
Tam Coc Phu Cu - Hanoi


Mandag 25/4 Hanoi


Tirsdag 26/4 Hanoi


Onsdag 27/4 Hanoi - Mai Chau


Torsdag 28/4 HanoiFredag 29/4 Mai Chau - Hanoi


Lørdag 30/4 Hanoi


Søndag 1/5 Hanoi


Mandag 2/5 Hanoi - Halong Bay


Tirsdag 3/5 Halong Bay - Cat Ba


Onsdag 4/5 Cat Ba - Halong - Hanoi


Torsdag 5/5 Hanoi - Nattog til Lao Cai


Fredag 6/5 Lao Cai- SapaLørdag 7/5 Sapa


Søndag 8/5 Lao Cai - Bac Ha Søndag marked - Nattog til Hanoi


Mandag 9/5 Hanoi


Tirsdag 10/5 Hanoi - Natflyvning til København


Onsdag 11/5 København

Vietmans historie – kort:

Franskmændene besatte Cambodia, Vietnam og Laos i 1854. I Laos og Cambodia var der ikke de store protester, men i Vietnam steg modstanden omkring 1900. I 1920 stod Ho Chi Minh for modstanden. Den var størst i de nordlige provinser. Franskmændene udnyttede Vietnams ressourcer. De havde ingen produktion i Vietnam, men sejlede råstofferne til Frankrig. Da 2.verdenskrig startede besatte japanerne Vietnam. De måtte dog bruge dobbelt så mange tropper som normalt p.g.a. den kraftige modstand. Da krigen var slut i 1945, udråbte Ho Chi Minh Vietnam som selvstændig stat.
Det holdt dog kort, da englænderne nu besatte landet. Englænderne lukkede atter franskmændene ind, så friheden var kort. Ho Chi Minh havde troet, at når han hjalp de allierede, ville han få frihed – men sådan gik det ikke.
Modstanden voksede og franskmændene blev mere og mere trængt. I det nordlige Vietnam havde franskmændene en fæstning med moderne kanoner, flyveplads og ca. 30.000 soldater. De anså den for at være uindtagelig. General Giap, en af det 20.århundredes største strateger, beviste dog at det kunne lade sig gøre. Han havde intet moderne udstyr, kun troen på sin sag. Han lod alle sine kanoner skille ad og transporterede dem som løsdele gennem det uvejsomme terræn i bjergene. Det tog et år. Så var de samlet og kunne afskære franskmændene ved at bombe deres landingsbane. Franskmændene havde, da de overgav sig, mistet halvdelen af mændene. Franskmændene forlod Vietnam i 1954 – 100 år efter de kom.

Ved fredskonferencen i Geneve blev Vietnam delt i to ved en flod på den 17. breddegrad. Det er lige nord for Hue. Nordvietnams hovedstad blev Hanoi – Sydvietnams blev Saigon. I aftalen stod også, at der inden 4 år skulle afholdes frie valg med det formål atter at samle landet. Da tidspunktet kom for valget, blev USA nervøs for udfaldet, så de udskød det – og det blev aldrig afholdt. USA var skræmt af Korea, som jo stadig er en krudttønde. Modstanden fra Nordvietnams sympatisører voksede. Resultatet blev flere tropper og mere vold fra begge sider. Et vendepunkt blev, da en munk fra Thien Mu pagoden ved Hue i 1963 kørte til Saigon og foran præsidentpaladset overhældte sig med benzin og antændte sig. Billedet gik verden over og opinionen vendte sig mod krigen. Præsident Diem måtte gå af og USA indsatte en general som præsident.
I 1969 dør Ho Chi Minh. USA finder en undskyldning for at bombe Nordvietnam. Det værste var orange napalm. Der dræber al vækst. Man havde dog ikke regnet med det påvirkede mennesker. Det medførte dog et utal af aborter og slog også igennem i 2. generation. Chau i Hoi An og Oanh i Hoi Duong er resultat af dette.
På dette tidspunkt var det 750.000 allierede soldater i Vietnam.
Den 30. april 1975 var det slut da Nordvietnamesiske styrker indtog Saigon ved at køre en tank gennem præsidentpaladsets gitterport.

Nu skulle landet genopbygges. Pol Pot var kommet til magten i Cambodia. Han troede han havde let spil i Vietnam, hvor der bor mange cambodianere. I 1979 gik Vietnameserne derfor ind i Cambodia og løb det over ende på 8 dage, Afsatte Pol Pot og indsatte et nyt styre.
Mens vietnameserne var engageret i syd, gik kineserne ind i den nordlige del af landet og brændte mange huse af. Det tog vietnameserne ca. 2 måneder at drive kineserne tilbage.
Vietnameserne fik dog nye trængselstider, idet USA fik hele verden til at boykotte varer fra Vietnam. Der blev stor hungersnød. Det er fra den periode ( 1980-85), vi fik alle bådflygtningene. I 1992
Gik man over til markedsøkonomi og siden er det gået fremad for Vietnam. I dag har de en vækstrate på mere end 6% - i Danmark har vi ca. ½%.

Husk der er mange kulturelle forskelle. Vietnameserne vil gerne lære af os – ikke opdrages af os.

Vietnam betyder: Viet - befolkning + Nam - landet
Befolkning på mere end 80 mill. - og har 54 etniske grupper
Vietnam har en kystlinie på 3260 km
På det bredeste sted er landet 600km – og 50 km på det smalleste